Kuivaharjoittelua

Posted: 04/03/2013 in aeropress, kaakao, kahvi, Rocket
Tags: , , , , ,

Eilinen päivä meni niin harakoille, pakki on ollut sekaisin jo pitkään, mutta eilen se vaati jo päivystykseen menoa.
Muksu vaan mummilaan ja Haartmaniin monien muiden tavoin parkkiin, painoa sanalle “monien”. Sillä nykyään kun saa valita tk-päivystyksensä missä haluaa huoltoa, niin tuntui kun koko pk-seudulla ei muita paikkoja enää oliskaan.

Mitä sit selvis? No oikeastaan hyvää ja huonoa, eli ei mitään. Lääkäritkin odottivat tän olevan noroa, mutta kun labroista tulee puhtaat paperit niin ei kukaan osaa sanoa, ennen kun pidempien testien tulokset saadaan käsiin, niitä sit jännätessä ja neutraalia ruokavaliota yrittäen.

Ja niin, kupin kahvia kuitenkin join tänään. S:lle sen aamulla aeropressillä pressasin, mut sit ei ollutkaan maitoa muistettu ostaa, niin meni mun suihin tuo kupillinen. Ei siinä, tekemisen ilosta tuon olisin muutenkin duunannut, mut nyt sain herkutella Square Mile Coffeen erinomaisella Musasa Ruli:lla, Rwandalainen washed papu, jonka “vanilla notes”:it  allekirjoitan ja niitä kumarran (puhumattakaan greippimäisestä hapokkuudesta, joka ei ole ollenkaan liian hyökkäävä jne).

Musasa Ruli Rwanda

Musasa Ruli Rwanda

aeropress inverted

aeropress inverted

Mut älyttömästi tekis mieli tehdä espressoja ja muutenkin ruklailla uutta keitintä. Myöhemmin keksinkin sille käyttöä, kun en vatsaa viiti kahvilla enempää ärsyttää, niin väsäsin kaakaon.
Pari mitallista O’Boyta ja pari t-lusikallista sokeria, päälle kuumaa vettä sen verran että menee sekaisin, sit punaista maitoa vaahdottaen lattevaahtona päälle (eli sellaista wet foam:ia, jos niin nyt voi sanoa, jos ei… niin voi nenä).
Pääsin siis käyttämään viimein kuumavesihanaa Rocketista, ja vaik olen niin käsi latte artin kanssa tuli kuitenkin tsempattua vaahdolla piirtämisen kanssa, käsillehän se meni (mut treeniä kuitenkin :) ).

Rocket R58, joka oikein vaati käyttöä

Rocket R58, joka oikein vaati käyttöä

Kuumavesi

Kuumavesi

Kaakaota Marimekon mukista

Kaakaota Marimekon mukista

Muki oli alkuun S:n heräteostos ja olin sitä hieman vastaan, mut kyl se ihan käteen istuu eikä näytä kammoltakaan.
Huomaa sydän-art-yritys.

Jaa, se olis kevät sit alkanut, ei kyl uskois kun ulos uskaltaa. Mut toisaalta, joka vuosihan nämä lumet sulavat.

Comments
 1. Mikael says:

  Sulla on hieno keitin ja mielenkiintoinen blogi! Aloitin itse kahviharrastuksen pari viikkoa sitten ja aloin kirjoittamaan siitä myös blogia, http://kotibarista.blogspot.com jos kerkiät niin käy tsekkaamassa ja jätä kommentti jos tuntuu siltä. :)

  • Jussi78 says:

   Dänks :)
   Tsekkasin sun blogin ja laitoinkin kommenttia uusimpaan postaukseen.
   Hyvin oot lähteny innolla mukaan kahvimaailmaan, tää voi sit viedä mukanaan, siitä varoituksen sana… vaik näyttää et oot jo pahasti sotkeutunut tähän espressojen sekavaan ympäristöön.
   Kohta törmätään tuolla jossain latte art throwdowneissa.

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s