Laatuaikaa päivällä

Posted: 19/02/2013 in cappuccino, Espresso, kaakao, kahvi, Latte, Rocket, suklaa
Tags: , , , , ,

Aamulla oli helmeä herätä siihen kun puhelin on värinällä lasisella yöpöydällä (lasinen tai ei, ttumainen ääni). Vilkaisin numeron, tuttu mut ei nimeä, annoin mennä ohi. Mut pirun sitkeä oli, soitti piiitkään uudelleen. “mm, Jussi” “Alppilan Autohuollosta terve, sun autolle oli aika tänään”, vilkaisin kelloa, oli jtn ysi ja rapiat. Huolto “niin et monelta oot täällä?”, oltiin suunniteltu et mennään koko katras ja jatketaan siitä ytimeen, “joskus puolenpäivän aikaan”, ukko kuulosti siltä kuin olisin puhaltanut sitä munille “ai… sillon vasta… no sillon sitten”.

Ei muuta kun ylös, ei enää nukuttanut. Mietittiin sekundo S:n kanssa miten toimitaan, ja tultiin tulokseen kuin nopeesti pääsisin jos menisin ite. Ja niin kello oli kymmenen kun olin pihalla, ihastelemassa kuinka auto oli suojalumen alla n.7cm peitossa, kirosin.
Auton putsattua ja liikkeen pihalle päästyäni ei kello ollut kuin vajaa puoli, olin siis ollut Salama!
Webastoahan siihen ollaan laittamassa, ja oltiin jo sovittu etukäteen hinnat jne. joten nimi paperiin ja taksilla kotiin. Kotona olin näppärästi varttia vailla ykstoista aamiaspöydässä.

L:n kanssa leikittiin vielä jonkin aikaa junaradalla, ja sit vaahtosammutin lähti S:n kanssa kohti ydintä, mä päätin ilman nähtyäni jo taktisesti jättäytyä himan lämpöön ja kuivaan.

Mut sit, mitäs sitä “laatuajallaan” tekis, vähän mietin et postin tuomat osat vois vaihtaa kopuun, mutta oikeat työkalut siihen on tietenkin mummilassa. Entäs auton kanssa sitten? Olin ihan oikeesti menossa jo laittamaan akkuja latinkiin (tietenkin ensin purkaus), ja auton päällista puhaltelua ja läpikäymistä. Mutta huoneessa en enää muistanut mitä kummaa mä siellä nyt tein, joten tulin koneelle.

Tein kaikkea äärettömän tärkeää surffausta aina Youtuben Toni Braxtonista ja Disturbediin – Liigapörssiä – Facebookia ja tietenkin taustalla IRC.
Koska olin kerrankin ihan oikeasti (p)avuton, aivan, papuja ei ollut edes yhteen espressoon. Mutta kun on uus kone ja kaikkea kivaa siinä, niin päätin kokeilla saada maidolla piirrettyä kaakaoon. Olin aiemmin kysynyt jeesiä tähän Ristreton foorumilta.
Paljon hyviä reseptejä joilla onnistuis. Tähän mennessä oon vähän sotkenut niin ja näin, ei oikein päin. Tällä kertaa laitoin tummaa suklaata palasina kuumaan kuppiin (kiitos Misse), ja tilkka kuumaa vettä päälle jo sotkeminen. Sit maidon vaahdotus, vähän suklaamössöön sitä, ja kaato… tosi hyvää! Mutta kuviota pinnalla, nooot.

Sit kun S ja L tulivat, niin sain S:n hakemat Kaffan “Espresso Latte” papusetkin, sekä maatilatorilta LEVY:n Madagascaria kylkeen. Ilta seivas hyvin tyhjäpää päivän, kun katras saapui.

Toki tein vielä tossa kello kymmenen cappuccinot S:lle ja itelle, kyytipojaks LEVY:ä. Yhdistelmä on sellainen, jota suosittelen kokeilemaan, vie kielen mukanaan.
S:n kuppiin yritin sydäntä, mut sit taas kesken kaiken päätinkin lähteä rosettaan, ja niin siitä tuli nysä taimi lopputulokseksi. Mutta kuva kuitenkin todisteeks, et näinkin saattaa käydä kun ei pysytä suunnitelmissa.

SAMSUNG
SAMSUNG

Mut jos nyt jalat ylös, savulohta ja mikkellerin American Dream, katsottavana uusin Iholla jakso tallennukselta (ei voi enää sanoa nauhalta, niin VCR-kautta ;) )

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s