Rocket R58 uutena paketista

Posted: 11/02/2013 in Elämää, Elektra, Espresso, kahvi, Rocket, Valokuvaus
Tags: , , , , ,

8.2.13
Unet lopetti UPS, pakettia olivat tuomassa. Aika äkkiä tajusin et hei, sen on oltava uus keitin tai joku ylläri. Mut kun sanoivat sen olevan aika raskas, niin veikkasin 90% varmuudella keitintä.

Ja sieltä se tuli n.tunnin päästä soitosta. Oli paketti, jonka sisällä keittimen oma paketti. Eli ainakin kunnolla pakattu.
Painoa tavaroineen 34kg, sit hieman tarvikkeita riisuen 29kg. Tuota ei siis ylimääräisiä liikutella, ja siihen se jäi mihin se oli suunniteltu tulevan (ei siis sellaista “kokeillaas tonne, tai sittenkin tänne”).

Ihan menin ohjekirjan mukaan boilerin täytön vedellä höyrypillin avulla, ja sellaista. Kun tuli aika laittaa eka shotti…

Myllystä pakersin mielestäni sopivan karkeaa ollakseen espressoa, hieman karkeampaa kuin on Elektralle ollut.
No eihän sieltä tullut sinkkukorilla (18g) tullut kuin pari tippaa ulos, joten karkeampaa ja reippaasti. Nyt tuli jo samalla määrällä 20g juotavaa, eli ristrettoa pukkas.

Taas karkeammalle ja tuplakori vielä käyttöön, (24g) tuli nopeasti koriin myllystä, juomaa tuli 58g, täten voinen olla tyytyväinen. Crema oli nätti lasisessa shottikupissa, ja maku paikallaan.

Tänään 11.2 tullut pakerrettua nakukahvan korin kanssa, joka vetää reilu 30g. Sillä tehnyt muutaman 30g painavan ristreton, menee suu mutkalle sellasista :)
Käytettyjä papuja on ollut SqM:n oikeastaan filtterikahvi Deri Kochi, ja sitten Koppi:n Silent Shout espressoblendi (aivan mahtava onnistuessaan).

Mut kello oli taas liikaa, koska oltiin päivällä poissa himasta, enkä silloin päässyt tuon kimppuun. Nyt piti lopettaa kun kellokin näytti jo puoltayötä.

Rocket R58
Odotin hienoa keitintä, mutta sit kun ton sai omalle pöydälle paikoilleen, niin kyl sitä katsoi jotenkin kunnioittaen. Nimikin herättää jo pientä kunnioitusta “Rocket R58”, ihan ku joku tappokone tulevaisuudesta.

Joskus voi sanoa, et kunnon laitteilla on helpompaa. Ja tälle kun tein putsauksia välissä ja lopussa, niin oikein ihmettelin miten näppärästi se kävikään, melkein ajatuksen voimalla se meni kuin itsestään hetkessä.

Ja rotaatiopumpun hiljainen ääni laittoi keittimen pisteet jo ennestään nousuun.
Samaaan aikaan tuli kaikenlaista härpäkettä tilattua ja osa paketeista on siis vielä matkalla, kun ei kaikkea saanut samasta paikasta.

Tämä "nakukahva" eli pohjaton, joka sitten helpottaa sen oikeanlaisen shotin valmistelemisessa.

Tämä “nakukahva” eli pohjaton, joka sitten helpottaa sen oikeanlaisen shotin valmistelemisessa.

gruppoharja

Cafelatin gruppoharjalla putsaukset käy näppärästi.

VST

VST-sihdillä haetaan shottiin eräänlaista, sanoisinko hifistelyä. Jos kiinnostaa, niin google antaa tästä enempi, Aiemminkin olen näitä omistanut, mut sit Silvian mukana myin pois.

tampperi

Mukava ylläri oli tampperi, joka ei ole muovinen tai gramman painava alumiinitapaus. Tälle kertyy mukavat 225,7g painoa.

Seuraavaksi kun kaivan kameran ja kuvailen tuota hieman paremmin, ja vasta sitten julkaisen tästä tarkemmin.

Advertisements
Comments
 1. Anonymous says:

  Hei!
  Mistä tilasit keittimen? Kauanko kesti toimitus? Oliko maksaminen luetettavaa? Itse olisin kiinnostunut hankkimaan saman keittimen + Mazzer Mini E -myllyn, sekä seuraavat tilpehöörit: http://therocket.co.nz/commercial/images/slideshow-accessories-001.jpg

  Myös tällaisen pienemmän hopperin myllyyn: http://www.espressoparts.com/espressoparts/content/images_inv/b/c/2942/maz_2mm_full_2942.jpg

  – Kahvi-intoilija –

  • Jussi78 says:

   Moi, keittimen tilasin Bella Barista:sta. Mukana tilasin noita kamojakin: nakun, Tamping station:in, knockbox:n. Toi kannu on melkein 1:1 mottan kannun kanssa, siinä säästää pari euroa.
   Mylly pienemmällä hopperilla tuli specialtycoffee.nl:stä, joka lienee vieläkin halvimpia.

 2. Juha Tiusanen says:

  Sinulta ostamani Silvian jo myin ja päivitin Berezza Galatea keittimeen. SVT sihdit on edelleen päivittäisessä käytössä ja Rocky palvelee vielä myllynä ihan nätisti. Menee päivitykseen sitten joskus myöhemmin. Mitä olet mieltä miten paljon parempi R58 on gelateaan verrattuna. Pumpun metelissä lienee isoin ero R58 hyväksi. : )
  ps. hyvin palveli silvia, kunnes mahdollisuus päivittää laite tuli ja silvia jatkoi matkaansa toiselle kahvin ystävälle.
  – Juha

  • Jussi78 says:

   Noi on aika eri koneet, siis jos ymmärsin et on domus galatea. R58 on tupla boileri ja rotaatio pumppu, pidillä. Sit taas Galatea yksi boilerinen (toki iso 2l kokoinen;) ), ja vibrapumpulla. Paitsi jos vesiliitäntäinen joka on rotaariopumpulla, kai.
   Molemmissa kyl E61 Faeman gruppo, jei.

   Nätin näköinen kone, ei voi muuta sanoa.
   Hyvä jos Silvia jaksoi palvella moitteetta, se on hyvä kone opetella, näkee sit innostuuko päivittämään vielä.
   Jaksoit kuten meitsikin :)

   Ostin orkkis sihdin tilalle VST-sihdin kans, jotenkin sillä on helpompi saada toistettavuutta shotteihin.

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s