Eilen nähtyä, Juoppohullun päiväkirja. Tänään oli myllyissä kahta papua.

Päivä eteni himasta Kaffalle, jossa testailin maistella uutta El Salvadorilaista – San Franciscoa. Vaikka sitä pressattiin läpi paperin ja metallin, eri määrillä, niin tulos pysyi samana. Liian tummahkoa mulle, lisäksi siitä puuttuu se jokin.
Jos on maistanut Kaffan Kelaguria, niin tämä on aika lähelle sitä, mutta ikävä kyllä hieman huonompaan suuntaan. Espressona tuo saattaisi toimia, ja uskon että kun pääsen kokeilemaan niin toimiikin.

Kaffalta sit muksu hoitoon tädin luoksen, ja auton nokka kohti Flamingoa, oli liput Juoppohullun päiväkirjaan.
Sitä kun ei usko lukemaansa niin saa maksaa, tuota nimittäin oli kriitikot ja julkisuuden henkilöt pistäneet alta lipan.
Kirjoista kuitenkin pidin niin paljon, että ajattelin että huumori ei vaan ole uponnut. Mut sit se leffa alkoi, ja ihan oikeasti, alkoi jo v*tuttaa kesken kaiken kun se oli niin surkea. Kaikki osa-alueet siinä oli poskellaan, näyttelijöistä kässäriin ja ja ja…
Toki otin pari torkahdustakin kesken, S laittoi takas hereille aina kyynärpäätekniikalla.
Jos tämä oli jokin nykytaiteellinen pläjäys, niin ehkä (vahva ehkä) sitten ymmärrän, muuten en vain tajua miten noin huonoja leffoja päästetään saliin. Ja kyllä sieltä salista lähtikin porukkaa kesken ulos, itse en viitsinyt lähteä, toivoin et tulis jotain mikä vähän edes naurattaisi… ei tullut.

Kaffalta sitten kotiin tuli pari pussia kahviakin.

Gujihan on jo ennestään tuttu, mutta tää espresso sit taas.

Aamulla valmistin kupillisen aeropressilla Gujia, ja meni mielestäni nappiin seuraavalla reseptillä:
15g kahvia, 220g 86°C vettä, min uutto ja sit 30s press, sekoitus alkuun. Inverted.

Äsken kokeilin espressoa, mylly napsahti samantien kohdalleen. 25s ja kupissa oli 18g kahvista 27g juomista, toisella kerralla kun kone oli jo lämpimämpi, sieltä tuli samalla 18g:llä 29g.
Miltä tämä sitten maistui? Takatekstistä en lähtisi juurikaan muuttelemaan mitään, ja tekstit luin maisteluiden jälkeen, etteivät vaikuttaisi itse maistamiseen.
Kaikkien hedelmäisten, karkkimaisten ja hapokkaiden espressojen jälkeen onkin kiva välillä ottaa tälläinen baaninen maitosuklaamaisen tuhti kuppi.
Toki siitä tuli tehtyä Latte ja Cappuccino, maistui mukavasti maidon läpi, joten ei tarvitse olla pöydällä erikseen espressolle ja espressoksi maitopohjaisille omia papujaan. Vaikka tuossa nyt onkin aika lailla Hunapu:n espressopapua, mut sitä ei nyt tällä kertaa lasketa.

Lopuks jtn ihan muuta:

kungfucup

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s