Maistettua: Porvoon paahtimo – Coffee

Posted: 22/12/2012 in kahvi, kahvila
Tags: , , , , ,

Lahjaksi saatua Porvoon paahtimon suodatinkarkeuteen jauhettua “Coffee” nimeä kantavaa suodatinkahvia testissä.

pussi edestä
Pussin avattua, sieltä tuli tummat tuoksut, ei kuitenkaan hiiltyneen palanutta, vain ennemminkin pehmeän paahteista (?).
Ok näin iltamyöhään ei viitsinyt mokkamasteriin laittaa, kun ei siinä mielestäni saa yhdelle kupille oikeutta. Jotenka, harioV60 esiin ja Paicon Ball Kettle, veden keitin tulille… mietiskelin sopivaa suhdetta, päädyin sit ottamaan 220g ja 15g, ja siitähän tulee laskimella laskettuna se 6,8%.
Paljon jäin miettimään paahtopäivää, sitä kun ei pussissa mainittu missään, jota pidän hieman outona, eikös sellaisen kuuluisi olla, no mitäs mä tiedän.

15g

15g

bloom

Bloomissa näkyi hiilidioksidin pakeneminen, joten ei kuitenkaan mitään vuotta hyllyssä seisonutta. Aika tuoreen vaikutelman sain muutenkin hypistellessä.

cupping spoon

Ihan nätin näköistä, ainakin valo paistaa lävitse ;)

V60:selle ajattelin et menee liian karkeana, mut enpä sanoisi kaadon jälkeen, ihan kiltisti tippui sopivalla vauhdilla.

Mitä tulee sitten itse makuun… well well, aluksi sain vivahteet pehmeän savuisesta ja aavistuksen tuhkaiselta (hyvällä tapaa tuhkaiselta, sopi tähän tummuuteen). Tuli jotenkin mieleen heti popcornit, jotka ovat olleet hieman liian kauan mikrossa, mutta kuitenkin syötäviä… Mielikuvat ovat sitten ihan selvinpäin muodostettuja.

Mutta haluaisin tietää tietenkin, et mitä papua, mistä maasta ja niin päin pois, mutta takana lukee seuraavaa.
pussi takaa
“Porvoon Paahtimon COFFEE on sekoitus maailman tunnetuimpien kahvimaiden papuja. Papulajikkeet paahdetaan erikseen oikeaan paahtoasteeseen, jonka jälkeen kahvipavut sekoitetaan keskenään oikeassa suhteessa. Näin syntyy erinomainen suodatinkahvi, jonka resepti on paahtimomestarimme tarkoin varjelema salaisuus. Nautinnollisia kahvihetkiä!”

Siis kuka näin keksi kirjoittaa? Papulajikkeet… tunnetuimpien kahvimaiden… tarkoin varjelema salaisuus.
Eihän nykyään isommatkaan paahtimot pidä minään salaisuutena blendiensä papuja, ja luulis nyt näiden olevan ihan sama lajiketta, grrr. Ehkä mua tässä närästää nyt tämä, ettei noita maita edes mainittu ja jemmattu paahtopäiväys, plussaa taas tuo takaa paljastunut venttiili. Aiemmin paahtimo on pienen googletuksen aikana näköjään käyttänyt paperipusseja, joten tämä on ihan kiva lisä.

Kun seuraavan kerran eksyn Porvooseen, ja näin tämän näköisen paahtimon maisemissa, niin käyn poikkeamassa sisällä utelemassa.

paahtimo

On sit muuten paahtimo itseasiassa “Bar & Cafe”, joten aukioloajat ainakin ovat puolella:

ma-to 10-23
pe-la 10-03
su 10-23

Pussin etupuolella mainittu 100% hand made, tarkoittanee sivuilta aukeavaa paahtimon esittelyä, jossa Probat UG-22 mainitaan.

Loppujen lopuksi, kun asiaa ja makua tässä pyörittelen, niin lykkäisin tuota pressoon, öljyjen päästen täten mukaan, tulisi hieman enemmän ryhtiä runkoon.

Paahtimolla on myös omaa espressoa, sitä maistaisin. Mutta kun katselin mahdollista tilaamista, tuli eteen 7,20e postikulut, eli postipaketti. Vaikka luulis pelkän 5,90e pussin (myös Coffee saman hintainen, 150g) menevän luukusta sisään kustin työntämänäkin. Tämä eliminoi tilaamisen.

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s