Brewers Cup Suomi 2012

Posted: 05/11/2012 in aeropress, Elämää, kahvila, kulttuuri
Tags: , , , , , ,

Lauantaina skattan kanavarannalla alkoi aamusta härdelli. Suodatinkahvia kuppiin, paras voittakoot.
(laitan kasan kuvia loppuun ja stoorin tähän alkuun, ettei mene ihan muusit sekaisin. Slideshow pyörii, ja pikakuvakkeista avautuu sivujen oma galleria)

Kyseessä siis Suomen Brewers Cup 2012, voittaja lähtee edustamaan Suomea Australian Melbourneen.

Osallistujia 9, mutta yksi ei päässyt tulemaan joten mentiin kahdeksalla. Tämä jokseenkin helpotti tiukalle vedettyä aikataulua, sai hieman väliä hengähtää.

Johan&Nyströmin konseptiliikkeenä toimivissa tiloissa sit häärättiin.
Ekalla kierroksella oli kaikille kaksi vaihetta, ensin jokainen tekisi “sokkopavulla” kykyjensä mukaan ja valitsemallaan uuttomenetelmällä tunnissa parhaimpansa. Sitten suorittaisi 7minuutissa tästä pavusta kolme kuppia valmista kahvia, ja tuomareille maistettavaksi (niin eli pisteytettäväksi).
Ensimmäisen vaiheen toinen etappi olikin sit itse valitsemallaan pavulla, jonka sai ihan vapaasti valita. Lähdin tähän mukaan Kaffa Roasteryn Kenialaisella Tekangu Karogoto AB:llä, aseena oli kolme Aeropressiä. Tuomarit seurasivat työskentelyä ja heille siinä samalla kerrottiin hieman itsestä, tavasta valmistaa kahvi sekä itse kahvista, aikaa 10min.
Molempiin oli 5min aikaa valmistautua kamojen kanssa, niin ja henkisesti.

Sokkopapu meni harjoituksen ajan supistuessa lopulta vajaaseen puoleen tuntiin, sillä olihan välissä briiffi ja sekoilevat kuumavesihanat. Kaksi vaihtoehtoa jäi ja lopuks se tuntuma, jolla vois mennä. Oli jo aika kurja boogie, kun ihmetteli papusia siellä viimeisessä nurkassa.
Myöhemmin sain kuulla tämän pavun olevan Johan&Nyströmin Pineapple Thief:iä, jonka kotona iskin pressoon, ja olin oikein mieltynyt tähän, miksi se maistui kisoissa sitten niin paljon tummemmalta ja suklaisemmalta.

No se tuomareille esiintyminen oli jotain kuin olin miettinyt, kaikki lähti siinä vaiheessa lapasesta kun en saanut ennalta miettimääni veden lämpötilaa aikaiseksi, ne hanat. Onneksi tässä oli Halosen Juho jeesaamassa kuitenkin, kiitokset siitä.
No mut, olihan tuo vesi kaikille sama joten mitäpä sitä suremaan.

Mitähän mä loppupeleissä olin sepostanut, sitä en muista, mutta mitä piti kertoa (se oleellinen), kyllä muistui lopetettuani.
Mut kun maistoin tuomareiden jälkeen kahviani, oli se parempaa kuin edes kotona tehdyt. Nam!

Mun muumimukit keräs huomiota, olisin toki voinut napata himasta Inkerin cappuccinokupitkin, mut muumit on rock.

Oli sit muutama muukin lähtenyt Kenialaisella mukaan, ei ihme, sillä maussa ei valittamista. Toinen vaihtoehtoni olis ollut Guatemalan Hunapu, myös Kaffa Roasteryltä, mut muutamien treenikertojen jälkeen valitsin toisin.

Kun kaikki olivat vetäneet kierroksensa, oli tuskainen aika odottaa tuomareiden päätöstä siitä, ketkä viisi lähtisivät finaalikierrokselle.

Ok, finaalikierrokselle selviydytty, aika ylläripommina tuli.

Finaalissa sama kuin ekan tokassa, eli omasta pavusta ja juttua. Mielestäni suoritukseni meni paremmin kuin ekalla. Ellei lasketa sitä, et nyt toimi kuumavesi, ja sain ajan juostessa odotella sen jäähtymistä. Lämpömittari hieman seilasi, ja menin ehkä liian lämpöisellä.
Sillä tuomareiden maistettua, oli kuppi eri makuinen kuin ekalla kierroksella, damn.

Muiden esityksiä kun seuras, niin tuli ihan orpo olo, pikkasen väärässä liigassa menin, sillä niin mahtavia esityksiä oli kisaajakumppaneilla. Itsevarmoja, selkeitä, asiantuntevia ja ammattitaitoisia.

Tulosten julkistamisessa, ei ollut ylläri et olin viides, ja muutkin sijat pystyi jo arvaamaan.

Voittajana on Noora Kahila, Fratello:sta, kolmella sifonillaan ja Guatemalan Hunapu:lla. Hyvä Noora! Suomella tulee olemaan hyvät saumat Ausseissa.

Tuomareille kiitokset, sekä SCAE:lle tapahtuman järjestämisestä.
Tuomareina tuomivat:
Marja Touri, Paulig
Mikko Horko, SCAE
Svante Hampf, Kaffa Roastery

Kivaa oli, paljon hyviä tyyppejä ja supinaa väliajoilla. Kokemusta tuli iso kasa tästä, joten ens vuonna vois taas harkita osallistumista.

S oli mukana kuvaamassa, ja hyvin kuvasikin. S:n blogissa kuvia ja juttua myös, linkki.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements
Comments
  1. […] kertaa näin, kerran olen aikaisemmin itse ollut mukana, joten sitä myöten oli tuttua huttua (linkki siihen […]

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s