Slammer kahvi

Posted: 17/10/2012 in aeropress, kahvi, kahvila, kissa, talvi, urheilu
Tags: , , , , , , ,

Oletko jo juonut Slammer kahvia?
Kaffalta ihan ultimate siisteillä pussitarroilla, ja kahdella eri pavulla toimiva filtteriblendi toimii. Vaikka toki sen saa maistumaan pahalle, jos sen yli-/aliuuttaa, eli tekee sen väärin (ns.laihaa tai muuten vain kömmitty).

Itse duunaan tämän aeropressillä, jokseenkin nopea ja tulee helposti hyvä kuppi. En sanoisi tätä niinkään aamu- tai iltakahviksi, sillä voin helposti vetää kupillisen mihin aikaan vain. Kaffan sivuilta kahvin kohdalta poimittuna, tee näin: “Slammer-kahvi on parhaimmillaan nautittuna hyvän lukemisen kanssa tai ennen laskusessareita pingviinimusiikin tahdittamana.”

WTF?

Mitä tämä pitää sisällään, onko tummaa vai vaaleaa jne? Blendistä puolet on Yirgaa Etiopiasta, ja puolet Kelaguria Intiasta, mikä tässä voisi maistua pahalle!?

bag ‘n beans

Onnistuessaan kupista on maisteltavissa kermainen pyöreähkö suuntuntuma, sopivalla miedolla hapokkuudellaan. Mut se mikä kupista tekee uudelleen ja uudelleen juotavaa, on sen tasapainoisuus ja pähkinäinen jälkimaku, jos siis niitä arvostaa kahvissaan.

Näillä tekemisen kuuluisi onnistua

Aeropress reseptini:
Lataan myllyyn 15g papua, vettä kuumennan 210g 91ºC:seen. Kaadan vedet puoleen väliin, ja sekoitan hetken, sit annan olla oleskella minuutin (siis siitä hetkestä kun aloin kaatamaan vettä kahvin päälle). Sen jälkeen Aeropressin kääntö kupin päälle ja 30s pressi, niin et kahvi on, simsalaf*cking-bim siirtynyt kuppiin tuubista.

aeropress filled

Kyllä tämä toimii 17g pavuilla ja 90ºC:kin, tulee hieman eri makuinen, mut kuka tykkää mistäkin.

-Daah-

Mainitsin noista mageista tarroista, IMO monissa muissakin kahveissa saisi olla yhtä tyylikkäitä tarroja pusseissaan.


Slammer Coffee Roasted By Kaffa Roastery
Suomalaiset juovat maailman eniten kahvia, valitettavasti suurin osa siitä on varastoissa arominsa kadottanutta jättipaahtimoiden tuottamaa bulkkia. Slammer haluaa tarjota tuoreen vaihtoehdon massatuotetulle kahville ja tukea vaihtoehtoista kahvikulttuuria.
Slammer-kahvin kofeiinin tuoma voittamattomuuden tunne on parhaimmillaan enne laskusessareita. Lupaamme metrin enemmän ilmaa ja 90 astetta enemmän kierroksia.


“5am first chair or 2am handrail mission, fuel for the fire. Slammer kahvi – feed the goat!” -Mike Akins / Kaffa Roastery

Show me the beans

Vaikka tämä muistuttaa Kaffan Taukoa, niin eroja kuitenkin on.
Slammerissa paahtoaste on 3.5/5, täyteläisyys 4/5 ja hedelmäisyys 2.5/5.

Jep jep

Vähintään kokeilemisen arvoinen kahvi, ja työstäisin mieluiten Aeropressillä. Toki otetaan vastaan muitakin menetelmiä, mutta jos miettii tämän reissuun mukaan, tai varsinkin juuri rinteeseen, niin tuollainen kevyt AP olis just se juttu.

Drink me!

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s