Paketti ja päivän mietteitä

Posted: 08/10/2012 in aeropress, kahvi, kulttuuri, Syksy, Valokuvaus
Tags: , , , , , , ,

Itella käväs ovella (ei voi kai enää sanoa Posti, vai voiko?). Mut kuitenkin, oli paketti mulle ja läjä mainoksia. Verkkokaupasta kodinkonetta ja läppäriä, kenties Sotkasta sohvaa/divaania. No mainoksia meillä ei kuitenkaan heitetä roskiin, S lukee ne kunhan joutaa, joten niiden roskiin piilottaminen on ehdottoman kielletttyä.
Siis eihän siinä mtn, on tullut tehtyä löytöjä ja muuta, mut ite en jaksais kyl lukea.

Sataa, ja aina kun vähän paistaa ja tulee fiilis ulostaa, ni taas sataa. Se on ny syksyä pahimmillaan, lauantaina oli vielä ihan eri pössis kun käytiin kiertelemässä Uutelan ulkoilureittejä. Tästä on enemmän S:n blogissa, joten en ala tähän liittämään kuvia ja kertomaan enempiä, muuta kuin et ihan kivaa oli ja kuntoilu nyt on aina paikallaan.

nää on mun maita

maestro tarkastamassa tilojaan

Siinä paketissa oli HasBeaniltä tilaamani pari pussia kahvia ja myllyn puhdistus kamaa, näitä venannut siitä asti kun painoin tilaukseen “lähetä” nappia, eli keskiviikosta.

Omaksi sekä myllyjen holpotukseksi

Phil Ter Filter Blend Mk3 2012

Phil Ter, on filterblendi (mk3 2012 [huomaa hassu sanaleikki]) erilaisista suodatinpavuista; 50% El Salvador Finca Santa Petrona Red Bourbon, 30% Nicaragua Limoncillo Washed, 20% El Salvador Montserrat Washed .
Tämä tuli iltapäiväkahvina maistettua suodatinkeittimen kautta, niinpä, kyl sitä moccamasteria tulee vielä käytettyä, en oo niin hi-end kahvinörtti (aamullakin join S:n keittämää JuhlaMokkaa).
Maussa erottui selkeästi hedelmäisyys, sekä jotenkin tuli niistä mieleen sellainen sademetsämäinen pössis, koska kuppi oli vielä kirkas, jälkimaku oli hennon hapokas, ehkä makeaan sekoitin tuon. Yritin oikein etsiä sitä jotain kupista, mut en osaa kuvailla adjektiivein mitä siinä vielä oli. Tämä kahvi oli jännä kyllä, eikä pelkältään maultaan, vaan siitä että se maksoi £4,50 joka on halpaa tuolla verrattuna moniin muihin njoo kahveihin joiden hinta saattaa olla £9,00 (250g/pussi).

Ethiopia Kebel Kercha Sidamo Guji Natural

Illalla kokeilin kaverin suosittelemaa Etiopialaista Kebel Kercha Guji Naturalia Aeropressillä kupillisen, ja ennen kuin jatkan tästä, pastean Häsän sivuilta kahvia kuvailevaa tekstiä by Hasbean Steve “In the cup expect the unexpected. The most unique and amazing ethiopian I have tasted since the heady days of 2008 pre EXC. Expect a sherbet like mouthfeel, effervescent and zingy, then this turns into a sweetness like blueberry muffins, a truly amazing cup

Siis mitä, mitä mitä mitä… Mitä mä saisin juotavaksi, mut kaveri kehaisi pariinkin otteeseen, niin menin ja tilasin.
Mitä sieltä kupista sitten löytyi, ja nyt pitää muistaa etten varmaankaan just sitä sweet spottia osunut parametreilläni.
Kahvissa oli sellainen lemonadelimppari vivahde, voimakas sellainen, sit se vaihtui muffinssista keksiin ja kaikkea siltä väliltä. Mut voiko kahvi maistua muka tälläiseltä? Liioittelenko, ja keksinkö näitä päästäni?
Vilpittömästi kirjoitan, enkä peru sanojani, kannattanee itse kokeilla kanssa mitä makuja saa irti.

En malta odottaa että saan tuon Gujin espressona testiin, siinä se voi räjäyttää pankin, tai olla vaisu pettymys. Nevö nous bifoor.

Skaboihin on teoriassa tekniikka jo kehitettynä, enää kahvin lopullinen valinta ja tekniikan hiominen plus verbaalinen kerronta itse kahvista. Eli ei juur mitää, melkein suunniteltuhan on melkein puoliks valmis.

Samalla kun mä väsäilin AP:llä kahvikupposta, kävi S virittämässä partsille ulkovaloja. Siitä loppukuva.

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s