Aamukahvi

Posted: 03/10/2012 in Elämää, kahvi
Tags: , , ,

Makuaistit ovat herkimmillään aamulla. Joten, kun pidät sitä kuppia kädessä, siemaillen siitä mitä isompia huikkia vain saat.
Niin pysähdy vähäksi aikaa, maista sitä niin että annat sen hetken jopa käydä kielellä. Mieti miltä se maistui.

Muutama kuva ja sitten alkaa tuo besserwisser osuuteni.Nämä olivat tän aamun kupit, mut sit yks vanhempikin mahtuu kyl mukaan.

Miltä maistui?
No ei varmaan muulta kuin kahvilta (ellei siis arastele näitä jne), eikä siinä mitään, saakin maistua ja toivottavasti sitä seurasi jokin jälkimakukin… ehkä kahvinen? Ei, ei ole väärin sanoa miltä se itsestä maistui.

Mutta ajan juoksussa, kun ottaa sen kupin aamuisin, antaa sen viilentyä niin ettei tarvitse ryystää peläten polttamasta kieltään.
Ja ennen kuin lisää siihen maidot ja sokerit, niin vähän kokeilee miltä tuo “java” maistuu. Ei sen kitkeryydestä ja tummuudesta kannata välittää, laittaa sit perään ne muut mausteet.
Tätä kuitenkin toistamalla, ja maistelemalla aina enemmän, oppii ajan mittaan erottelemaan makujakin enemmän. Kenties jäävät maito ja sokeri pois kokonaan, ja aletaan kahvihyllyllä miettimään muita vaihtoehtoja, testiksi, ensin.

Vertaan kylmästi oluen juomiseen, ei sekään “herkkua” ollut ensimmäisillä kerroilla. Sit siihen suu tottui, ja alkoi jo osata nauttimaankin siitä. Mut ei siihen lisätty mitään.
Eivät tietenkään kaikki pidä oluesta vaikka maistettu on, ja sama käy yksiin kahvin kanssa.

Tyyli on vapaa. Mutta joskus pikkubreikki on ihan paikallaan, istua vähän alas, olla miettimättä muuta kuin sitä miltä se seuraava huikka maistuu.

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s