Puhdistus

Posted: 01/10/2012 in Elämää, kahvi
Tags: , , ,

Joskus se on vain revittävä itsestään ja tehtävä, se kun ei yleensä kuulu muun puhdistuksen yhteyteen kuin oleellisesti.
Kyseessä siis kahvinkeittolaitteet, myllyt ja niiden putsaus.

Normisti kun keittää keinolla kuin keinolla, käyttää myllyä, mutta lopuksi kaiken muun pesee hinkkaa paitsi myllyn. Siksipä se pitää käytöstä riippuen putsailla kanssa väliajoin.
Ja tätä tulee ainaskin omalla kohdallani laiminlyötyä, syytän aikaakin, mut laiskuutta se on kun ei jaksa imuria kaivaa kaapista ja hetkeks pistää myllyä osiin.

Nyt oli taas se aika, olin aivan vakuuttunut että Mazzer mini e mod. b ja Mahlkönig Vario olisivat sellaisessa kuonassa, jotta saisin pitkään tikuilla raapia pintaa esiin terien ympäriltä.

MM:n kohdalla olin vain päällisin puolin siivoillut, ja kun imuri ajanut ohi niin pummannut sitä kurkkaamaan myllyyn. Eli melkein hävettää myöntää etten n.puoleen vuoteen ollut irroittanut yläterää ja kunnolla hinkkaillut.
Yllätyin miten helposti sain tuon terän irti (luokkaa rancilio rocky), ja mikä odottikaan? Suht puhdas jo valmiiks koko pakka, no siivotaan nyt kuitenkin. Takaisinlaittamisessa ei muuta, kun se saamarin yläterän päälläolevan säätökiekon kierteille ajo. Varmaan 3x meni ajasta siihen. Toki tuttua tämä oli myös Rockyn kanssa, pitää vaan vekslaa aikansa.
Puhdasta tuli, ja fiilis kun olis just pelastanut sokeita koiria palavasta talosta.

MM mini e b

Ok, ei hammastikuilla putsattuna, mutta illalla putsattuna ajan puitteissa aivan loistava, kun ei ollutkaan pöllömmässä kunnossa

Yläterä onkin helppo kun sen saa käteen

Tähän putsaukseen luin aikoinani jo ennen myllyn ostoa ohjetta Ristretto.fi:n ylläpitäjän blogista, kiitokset Temelle niistä neuvoista. Onneksi olin laittanut bookmarkkeihin aikoinaan.

Varion vuoro, tätäkään ei ollut tullut putsattua perinpohjin, sillä kerran kokeilin ilman apuvälineitä ja yläterä oli liian tiukalla.

Nyt jälleen hopperi irti ja pihdeillä -tsup- yläterä irti, sit imuria ja harjausta yms.
Takas kiinni ja vähän papua ajettuna läpi oli aikaa kulunut varmaan vartti, kun MM:n kanssa meni varmaan 45min. Olin jälleen tähänkin myllyyn tyytyväinen, ja tein sen samaisen päätöksen kuin varmaan joka kerran jälkeen, “tää pitää tehdä useammin”. Kaikki ketkä lupaa itelleen darrassa olematta samassa tilassa enää ikuna, tietävät tän päätöksen.

Itse mylly hopperi päällään

Sylissä, papusäiliö (hopperi) kierrettynä irti, tämä oli se tiukka kohta, jossa saa vääntää. Vielä myötäpäivään!

Näillä leukapihdeillä on tapeltu jos jonkinlaista auki, mut uskoisin papukaijoillakin lähtevän tuon terän, siis jos tarvitsee edes.

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s