Ruotsiflunssa ja ANNA-lehti

Posted: 22/09/2012 in aeropress, kahvi, kahvila, kulttuuri, lapsi, Matkailu, muoti, tee
Tags: , , , , ,

Oltiin alkuviikosta viikkarilla, lähdettiin jo vähän orastavassa niiskuttelussa.
Niinhän siin sitten kävi, että se ilmastointi ja ne kokolattiamatot hoitivat homman valmiiks. Tässä välissä voisi olla syyttämättä pelkästään viikkaria, vaan muistaa se kaatosade siellä Skanssenilla, missä vietettiin maissaoloaika.
Oltiin L:n kanssa tyttöporukan mukana, kiitokset ihQsta seurasta I&I:lle ja S:lle.


Nyt oikeastaan viis päivää on mennyt heitellen, välillä ektoplasmani tulee kuin hanasta, sit toisinaan sitä kakoo hetken ja tulos muistuttaa legopalikkaa. Joten kahvit on nyt olleet tovin paikattuna teellä, sillä kovin mielenkiintoinen oli tämän aamuinenkin kuppi. Strepsils kurkkupastilli toi pikantin vivahteen kahville, jopa ihan “jännän” sellaisen.


Jos luulet ettet tiedä mitään kahveista, niin voin kertoa ettet ole ainoa.
Vinkin sain ristretto.fi foorumilta, jossa kaveri oli huomannut tämän.

ANNA lehti 20.9.2012 nro. 38. s.15. Kirjoittajana: Emmi Nissi.
Juttu menee otsikolla “Hautajaiset sumpille“.
“OLETKO törmännyt kahvihifistelijöihin? Se on pitkälti miehistä koostuva ryhmä, joka on siirtynyt Moccamastereista ja mutteripannuista kahvikapselikeittimiin ja Aeropress-pannuihin. Osa jauhaa itse kahvipapunsa.
Eräässä helsinkiläiskahvilassa jouduttiin jo pyytämään anteeksi, kun asiakkaita oli painostettu juomaan kahvinsa ilman maitoa tai sokeria. Ne kun pilaavat ikävästi kahvin maun.
Vanha suodatinkahvi alkaa melkein hävettää, mutta onneksi työkaveri antaa vinkin: hän keittää sumppinsa peruskeittimellä, mutta heittää joukkoon hiukan espressoa sekä ripauksen kanelia tai kardemummaa. Maidonvaahdottimen saa hankittua Ikeasta parilla eurolla.
Mutta varo, hifistely voi lähteä käsistä. Pian sinäkin saatat vertailla kahvipapuja.”

Olen totaalisen mykistynyt, en tiedä mistä aloittaa, vai aloittaisko ollenkaan… no jos vähän :)

Oikeasti, sumppi? Sivistyssanakirja olis auttanut, no tämä kai ei ole oleellista.
Voihan aseitakin sanoa pyssyiksi yms.

Miten helsinkiläiskahvila painosti? Ehdottamalla vapaaehtoisesti ennen maidon lisäämistä maistaa mustana… myöhemmin julkaisi sivuillaan, että harmittelut niille jotka kokivat tämän ahdistavana. Mutta mainitsematta jäi se, kuinka moni yllättyi kokemuksesta positiivisesti.

Ihmettelen mistä kirjoittaja on hifistelijänsä löytänyt, kun lopulta päädytään kapselikeittimiin ( ja Aeropress-pannuihin (pannuihin? WTF?).

Entä tämä “…pitkälti miehistä koostuva ryhmä…”, vaikka iso osa baristoista on omien huomioideni mukaan naisia, ja mm. tämän vuoden Suomen Baristakilpailuissakin kolmanneksi tuli Milla Vainikainen, Aeropress-kisoissa kakkosena Sanna Palo (Kaffa). Mainitsematta ison maan (USA) Baristakisojen voittanutta Katie Carguilo:a, listaa voisi jatkaa vaikka kuinka.

Luettuani tuon ensin huvitti, ja ajattelin antaa olla. Mutten kuitenkaan malttanut olla oikomatta, koko jutulla ei ole mitään arvoa. Duunikaveri siis väsää itse omat maustekahvinsa, joita markettien hyllyt ovat pullollaan. Anna mun kaikki…

Itse hifistelin tänään Moccamasterilla Etiopian Michitiä (roasted: Tim Wendelboe, bought from: Good Life Coffee puoli pannua aamulla, harmi vain että meni hieman flunssan takia hukkaan.

Ja tosiaan pavut kävivät myllyn läpi, ja uskon että “hifistelijöihin” luokiteltavista 98% omistaa myllyn, manuaalisen taikka sähkökäyttöisen.

Hyvää viikonloppua Emmille kuitenkin, ei mitään henkilökohtaista.

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s