Grooveshark ja TW Michiti

Posted: 16/09/2012 in aeropress, Elektra, kahvi, kahvila, woodneck
Tags: , , , , , , ,

Olen nyt parin viikon sisällä päässyt enemmän groovesharkin sisään, ja luulempa tällä hetkellä, etten muuta vastaavaa tule pieneen hetkeen käyttämään.

Niin hyvä kysymys tietenkin on “mikä se on”?

Olen ihan sikalaiska, voisin linkittää tähän wikipedian osoitteen, ja selittää omin sanoin. Mut jos pastetan vain wikistä suoraan?

… No, okei mä yritän. Inspiraation tähän sain, kun Kaffan paahtimolla tätä käytetään takatiloissa, sit kotona kokeilin.

Eli kun aikoinaan oli Napsteri, kaikki muistaa? Hyvä, mut tää ei ole samanlainen.
Tässä voi luoda tonne/tänne interwebnettiin Groovesharkin sivuille vaik oman soittolistan, sit tunnareilla sisään ja sitä voi kuunnella kaikkialla.

Löytää jo ihan mukavan määrän kappaleita, ja olen löytänyt uusia sellaisia tosi hyviä biisejä, joita en olis varmaan muuten ikinä kuullut.

 

Mut nyt se wikipedian selitys tälle:

“Grooveshark on musiikkipalvelu, jossa käyttäjät voivat kuunnella musiikkia suoratoistona Internetistä. Valikoimaa voi kuunnella artisteittain, albumeittain tai tekemällä soittolistoja haluamistaan kappaleista. Joissain maissa rekisteröitymistä ei vaadita musiikin kuuntelemiseen ja palvelua rahoitetaan mainoksilla. Halutessaan mainoksista pääsee kolmen dollarin kuukausimaksulla. Toisissa maissa, kuten Suomessa, Grooveshark on ollut kaikille maksullinen helmikuusta 2012 alkaen. Groovesharkin maksuton versio toimii kokonaan selaimessa, mutta maksulliseen versioon sisältyy työpöytäsovellus. Groovesharkissa soitetaan 50-60 miljoonaa kappaletta kuukaudessa. Käyttäjiä on yli 25 miljoonaa.”

Löysin androidille googlen play:stä tähän sovelluksen, ilmaisen.


Eli mikäs sen mukavampaa, kuin et voi luurillakin huudattaa sit tätä kautta itsensä fiiliksiin.

Otsikossa mainitaan TW Michiti.

Osalle tämä ei varmaan avautunut ihan tuosta vain, joten avataan hieman ennen kun alan tekstittämään pidemmälle.

Kyseessä on siis kahvi, Tim Wendelboen Michiti, josta enemmän tästä ja tästä linkistä.

Etiopialainen Kaffan alueelta poimittua, aika harvinainen, oman pussini ostin Good Life Coffeesta, jonne ilmestyy näitä harvinaisuuksia vähän väliä.

Mutta mutta, odotukset oli tosiaan kovat, olen tässä juonut ahkeraan hyviä kahveja, silti odotin jotain henkeä salpaavaa.

Ei ihan kuitenkaan, oli mielestäni perushyvää, ja luultavasti olisin ottanut pussin Tekangua mukaan ennemmin, ellen jo Kaffan Tekangua olisi pussillisen tuhonnut (on muuten hapokkaiden kahvien ystäville aika ehdoton, kuten Hunapu:kin).

Tekangua mun pahisaeropressissä

Ensin otin aika varmasti ja pressasin kupin, paria eri suhdetta kokeilin, sit vaihdoin pois aeropressistä. Halu saada tuo juicy mouthfeel irti, ei ihan äkkiä irtoisi näin.

Suodattelin Hario V60:lla kupin, ja ei, ei tämäkään ihan anna kiksejä.

Sit kaivelin kaapin perältä pikkupresson (3dl) esiin, sillä tuli jo aika pirun hyvä kuppi, maut tulivat kivasti esiin.

Viimeiseksi testasin vielä Woodneckillä, sillä en olekkaan vähään aikaan laitellut. Koska presso antoi sen verran hyvin, odotin tältäkin hyvää tulosta, en turhaan.

 

Ehkä parhaimman kupin sain, kun suodattelin siitä sellaisen “medium-body”tyylisen, eikä sellaista tuhtia settiä, sillä kun sellaista yritin niin maut hävisivät.

Tähtäsin tämän kanssa hapokkuutta etsien mieluisimpaan kuppiin, nyt on joku kausi kun sellaiset kahvit uppoavat muita paremmin.

Mut nyt on aika heräillä kunnolla, ja poistua tästä koneelta. Ehkä väsään kupin cappuccinoa, kun sain eilen irroitella Elektrasta pillin irti ja putsata sen, kun oli reiät menneet jumiin. Onneksi aika pienellä puuhastelulla selvisin kuitenkin, huokaus sille.

Hyvät sunnuntait kaikille, leppoisin rantein eteenpäin.

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s