Kovia odotuksia

Posted: 27/08/2012 in Espresso, kahvi, Matkailu, Olut
Tags: , ,

Näin ennen Turkupostausta on kevyemmän rustaamisen vuoro.
Tän jälkeen sitten pikkuhiljaa purkamaan kameroilta (2kpl) ja kännyköiltä (2kpl) kuvia jonninlaiseen järjestykseen, ja tietenkin poistamaan epäonnistuneet yms.
Vaikka ei kauaa oltu reissussa, niin jotenkin juttua riittäisi jaettavaksi, voi tosin sit olla et laiskuus voittaa ja jää lyhyeksi.

Nyt otsikon mukaisesti on odotukset korkealla!
Turusta Café Artista tarttui mukaan TKP:n (Turun KahviPaahtimo) uusin espresso blendi, jotenkin kun vilkaisee mitä siinä on sekaisin, voin vain sormet syyhyten odottaa mitä erinomaisinta makuelämystä (joten paras siis olla, tai…).

Tänään pitkästä aikaa Alkosta löytyi jotain mukaan.
Olutopas.info:n viimekuun parhaaksi olueksi äänet kerännyt “Weihenstephaner Hefeweissbier“, tuo Saksalainen vehnäolut on yksi mitä odottaa. Sillä ennen en juuri pystynyt vehnäoluita maiskutellen upottamaan, nyt olen jo hieman oppinut sitäkin. Joten, onko tämä nyt se pullo, joka saa pääni käännytettyä uskomaan, että myös vehnäbisset voivat olla hankkimisen arvoisia.

Ja tuli sieltä kaksi muutakin. Yksi paluumuuttaja, jota en jostain syystä ole maistanut vielä, nimittäin Jenkkibisse “North Coast Red Seal Ale“. Tästä kun lukaisin ensimmäisen kommentin olutoppaan sivuilta, ei se voinut jäädä hyllyyn. Drfreda kirjoittaa seuraavasti:

“Tuoppiin kaatuu houkkuttelevan kirkkaan punaruskeaa olutta kestävällä vaalean beigenruskealla vaahtopäällä. Hivelevän kaunis oluen ulkoasu houkuttelee tutusmaan lähemmin tähän tuttavuuteen. Sieraimiin tulvahtaa aromaattisen viettelevä vivahteikas tuoksu, josta erottuu hentoa havumaisuutta hedelmäisyyden kera sekä karamellimaista mallasta. Kielenpäällä jatkuu tuoksusta tuttu aromaattisuus jatkuen miellyttävän katerana. Kevyen makean karamellimaisen toffeinen maltaisuus vaihtuu hiipien greippimäiseksi hedelmäisyydeksi vaihtuen lopuksi humalaiseen katkeruuteen. Jälkimaun katkeruus peittää miellyttästi oluen makeutta. Kokonaisuus kerrassaan houkuttelevan maukas ja sopii oivastin näin kauniiseen elokuun iltaan.”

Viimeinen olut onkin Stadin panimon ESB, kyseisen panimon aiemmasta New Zealand Pacific Pale Alesta innostuneena jää tällekkin siis suuret odotukset.

Myös projekti “Death Wish Coffee” saa uusia käänteitä lähiaikoina, kun mukaan astuu muitakin testaajia.
Niin ja tänään alkaa vielä se “mitä mä en ainakaan suostu katsomaan” (eli kuitenkin sivusilmällä kyttää), eli BB 2012.

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s