Sain mailia Kluuvin popot:sta, että mun tilaamani/kyhäämäni kengät ovat valmiita tehtaalta. Se otti sen kolmisen viikkoa, niin kuin oli puhettakin.

Eräässä aiemmassa postauksessanihan kerroin, kuinka olin käynyt tuolla tekemässä kengät, siellä olevalla koneella valitisin itselleni kengät. Melkein jokaista kohtaa kengästä sai vaihdella mielensä mukaan, valikosta vain otti sopivamman jne.
Nythän konetta ei enää ole siellä, ja silloin kun kuulin sen vietävän lähiaikoina pois, oli aika kyhätä lenkkarit.

Kuva on hieman tumma, mutta kuitenkin näkee minkälaiset ovat kyseessä. Nykyään kone on muuten Köpiksesä Puman myymälässä, ei oikein täällä tainnut kauppa käydä (tai jotain).

Todella hyvin ne tarkemmin tutkittuani vastaavat, juuri niitä mitkä olin valinnutkin. Nauhoja tuli molempia normit ja fatit, nyt fatit kiinni, näillä näkymin jääkin.


Käväistiin kahvilla Katajanokalla, Johan&Nyströmin konseptimyymälässä, vai onko se kahvila (emmä tiedä, molempia kai).

Siellä on aina mukavat baristat, ja ollaan jo jutskaus tuttuja. S otti latten, minä “uudesta” Yard Dog 3.0:sta espresson ja sit cappuccinonkin, aiempaan verrattuna tämä 3.0 versio on kyllä mukavampi hapokkuudeltaan, jotenkin tasapainoisempi, silti jotenkin pidin siitä aivan ensimmäisestä eniten. L otti pullan, ja kun se loppui alkoi toisen kinuaminen, olihan se ruokittava nälkäinen lapsi, niimpä hän sai toisen.

Katselin siinä samalla päivän aeropressinä olevan Brasilia ORGANIC Special Reserve:ä. Oli pakko tuoda vähän kotiinkin ja heidän reseptillään valmistaa siitä kuppi, tuo 16g kahvia, 250g vettä ja minuutin uutto puolen minuutin alaspainaminen toi hyvän kupin. 87asteessa valmistettu kuppi oli tasapainoinen (paino sanalle) sekä sopivan makea, mutta erikoisuuksia se ei tuonut mukanaan, joskus niitä tosin ei kaipaakkaan.

Kuva Johan&Nyströmin sivuilta lainattu

Aikaisemmassa postauksessani mainitsin SquareMilen Jirmiwachun espresson, jota siis en saanu toimimaan kunnolla. Nettituttu (JiiTee) vinkkasi eräästä aika ilmiselvästä asiasta, joka ei tullut mieleeni. Olin tehnyt shotteja Elektralla, ja sillä samaisella korilla. Jotkut espressot toimivat paremmin hieman isommilla koreilla, kuten jtn. about 20-22g.

Siispä, kun kotona on nyt myös Gaggia New Baby Class (joka on myös myynnissä ;) ) ja siinä on isompi kori, niin kokeilin sitten sillä. Laitoin 21g shotin, joka tuli tosin 60g:nä kuppiin (25s), olisin toivonut hieman pienempää määrää. Shotti itsessään oli kuitenkin muhkeampi, marjaisat maut ja hapokkuus oli onnistuneempi kuin Elektran shoteissa. Kiitokset vinkistä.

Gaggia New Baby Class

Nyt kun tuli vinkit mieleen, niin loppuun pari ihan nopeaa:

Mokkamasterissa oleva juoksuputki on vanhemmissa malleissa yksireikäinen, ja uudemmissa siinä on useampi. Näitä uudempia myydään ihan normaali elintarvikekaupoissa, appivanhemmille ostettu on Prismasta. Mitä eroa? no, tuo yksi reikäinen tuppaa puolikkaaseen pannuun olevaan purukasaan poraamaan keskelle reikää, ja/tai roiskimaan sillä puruille hieman epätasaisesti, siksipä tuo uudempi valmistaa puruista tasaisemmin kahvin pannuun.

Jos ostaa liikaa kahvia, ja tuntuu ettei ehdi juoda sitä kovin tuoreena, kannattaa se pakastaa (pavut). Laittaa ventiilin päälle vain palan teippiä, niin kun sen ottaa joskus parin viikon paästä sulamaan, se toimii vieläkin paljon paremmin kuin huoneenlämmössä levänneenä.

Nyt selailemaan kuvia Madonnan keikalta, jos siitä vaikka seuraavaksi saisi aikaiseksi postata. Vaikka eipä sieltä ihmeempiä, aika shaisse “keikka”!

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s