Kovin kahvipainotteinen postaus, välillä näinkin.

Eilen putosi postilaatikosta “teille on isokokoinen kirje” fläbäri, olinkin jo odotellut sitä.
Kyseessä oli 5.päivä tehty tilaus Lontoolais paahtimolle. Square Mile Coffee Roasters, on yksi tasokkaimmista paahtimoista joista olen tilaillut tässä vuosien varrella. Siis harrastajat laittamaan sinne tilausta, jos ei ole vielä ehtinyt (ei, en saa provikkaa tästä).

Kolme pussia tilattu, kaikilla maanantain paahtopäivä 6.8, mukavan freessiä siis.

Keniasta “Kiawamururu Peaberry

Full of berries: blackberries, raspberries, red currants. This coffee is juicy, with a crisp, ripe green apple acidity that makes this coffee refreshing and sparkling.

Etiopiasta “Jirmiwachu” (espressoa)

This is a great espresso with tonnes of fruit and fun. Aromatics of strawberry bubblegum mix with flavours of pineapple, melon, berry, cherry and florals. In milk think strawberry milkshake.

Guatemalasta “Santa Clara

With a lovely lemon and lime acidity this coffee is immediately fruity but is quickly balanced out with light honey and an underlying caramel sweetness that gives it a rich texture without weighing the coffee down.

Tässä illalla koitin espressokolotustani paikkailla, kovin odotuksin. Elektra töihin.
Perhana, liian tiukalla, oli vivulla työ nousta ylös, eikä näin ollen kuppiin paljoa jäänyt. Kuitenkin join, maistelin marjoja ja paljon sekalaista jota en osaa pukea sanoiksi. Ei kuitenkaan paha, jotain vain jäin kaipaamaan.
Toinen yritys myllyn säädön jälkeen, tuli ns. vaa’an kanssa mitaten, espresso. Makua hain jälleen, join vettä välissä ja annoin juoman hieman viilentyä. Ja, sama tulos, en ollut aivan vakuuttunut, tiedän että tästä saisi parempaa.
Kolmas yritys, ja ehkä paras, hyvä muttei erinomainen.
Vielä tekniikkaa hinkkaamaan ja kokeilemaan maidon kanssa, epäilen jo, että tämä saattaa tulla cappuccino essokseni.

toinen veto

kolmas

Olisiko syynä vielä espressopavun tuoreus? Annampa kuitenkin levätä vielä jotain päivän kaks.

Aamulla päivä lähti käyntiin avaamalla pussin tuota hassun nimistä Kenialaista. Yleensä en haista kovin hyvin, varsinkaan kauempaa, mutta nyt kun avasin pussin, niin sieltähän pöllähti. Ihmeissäni jo tuoksuista, lähdin valmistamaan kuppia aeropressillä (suhteella 14,6) oikein päin.
Kupista tuli sellainen aroma, että en malttanut edes odotella jäähtymistä, vaan tuikkailin cupping lusikkaa kuppiin. Aivan tajuttoman hyvä! Juuri niin kuin oltiin kuvailtu, olin pakotettu tekemään toisen kupin perään, tällä kertaa käytin ap:tä väärin päin. Tulos: muuten sama kuin edellinen, mutta hapokkuutta vähemmän. Harmi, sillä juuri tuo hapokkuus oli oikein kivasti puraisevahko (onkohan tuo edes sana).

En malta odottaa Guatemalalaisen maistamista, ja cappuccinon tekemistä.

Olisin toki voinut postata eilisestä kesäteatterista Backaksen kartanolla, jossa käytiin katsomassa mm. Kivisen, Veijosen ja Keskisen Villen näytelmä “Syntipukki”. Mutta ajattelin et S osaa blogata tästä kuitenkin paremmin, sitten kun postaa niin täältä voi lukea.

Mut jos nyt kiltisti nukkumaan, se on Madonnaa jaksettava kuunnella, livenä.
Keikan ajaksi muksu mummilaan hoitoon :)

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s