The Dark Knight Rises (2012)

Posted: 04/08/2012 in Elokuvat
Tags: , , , , ,

Samalla kun seuraan Marvel universumia, niin rinnalla kulkee toki DC Comics.

DC:n hahmoista voisi nostaa esiin ainakin seuraavia:
Batman (tietenkin), Teräsmies, Vihreä nuoli, Green Lantern (tätä en halua suomentaa, kuulostaa ihan dorkalle) ja tietenkin vanha kunnon Flash.
Ennen sai suomessa ostaa DC:n lehtiä kauppojen hyllyiltä kuin seiskoja, mutta nykyään on vain joitain tiettyjä tarinoita tuotu esille.

Mutta itse elokuvaan!

164 minuuttia, kategoriaa Toiminta/Jännitys/Fantasia. Olin odottanut vesi kielellä tätä saapuvaksi, sillä aiempi Batman, “The Dark Knight” (2008) oli aivan tajuttoman hyvä.

Sama Bruce Wayne/Batman näyttelijä Christian Bale veti jälleen roolin mallikkaasti, siitä ei sanomista, juuri tuollaiseksi Batmanin olen olettanutkin lehtien kautta.

Tässä on edellisestä leffasta kulunut 8vuotta, ja silloin Bruce heitti nahkat kaappiin ja erakoitui kämpillensä.

Pahiksena oli Bane, johon rooliin istui mukavasti Tom Hardy. Kunnon pahiksen olivatkin onnistuneet luomaan, sellainen vastenmielinen, groteski.

Alfred, eli Michael Caine oli karismaattinen itsensä.

Kaunista tyttöä esitti murtovarkaan roolissa Anne Hathaway, ei pöllömpi, aika ylläri valinta kuitenkin, helposti oltaisiin voitu ottaa joku tunnetumpi Hollywood tähti.

Kässäristä vastasi Jonathan Nolan, ja ohjauksesta Christopher Nolan. Molemmille pisteet suorituksestansa.

Vaikka! Juonessa olisin voinut toivoa enemmän sitä aiempaa Batman pätkää. Tämä eteni alusta aika hissun kissun, kiihtyen sitten koskettavaan loppuun asti, toimintaa olis tarvittu enemmän.

Nolan on sanonut, että tämä saaga saa päättyä tähän. Ja ehkä parempi onkin, menee muuten mauttomaksi, ellei sitten tehdä hämähäkki-temppua, ja vedetä alusta taas uusiksi.

En silti lyttää tätä pätkää, mutta olin jotenkin odottanut enemmän. Sen siitä saa kun näkee kriitikoiden tähtiä, ennen kun menee itse katsomaan. Kyllähän tuo tulee ilmestymään DVD-hyllylle, ja se tullaan katsomaan pari kertaa kiellon päälle jatkossa, katsotaan paraneeko se sillä.

Tähtiä jakelisin neljää viidestä. Teatterissa oli vähän ennen puoliväliä pöhnä olo, mut sitten taas heräsi kun juoni alkoi saamaan vauhtia.

Ihan mukavia leluja lepakkomiehellä oli jälleen, joten sekin anti tuli täytettyä.

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s