The Amazing Spider-Man (2012)

Posted: 01/08/2012 in Elokuvat
Tags: , , ,

Tuli katsottua aikaa sitten, mutta postaus jäi roikkumaan. Ja koska kohta olisi jo pitkä aika mennä katsastamaan “Yön Ritarin Paluu”.
Mutta itse elokuvasta.

Jos joku lukijoista ei siis vielä ole lueskellut aiempia postauksia, niin olen pesunkestävä Marvelfani, ihan kolmenkympin ylittäneenä pidän vielä ylpeänä Iron Man boksereitani.

Elokuvanhan piti tulla n. vuotta aiemmin ensi-iltaan, mutta Sonylta tuli tietoa, että vedetään vieä takaisin.
Eikä turhaan, päästiin ns. eroon trilogian riivaamista parista naamasta, ohaaja Sam Raimi ja Tobey Maguire. Ei sillä että näissä vikaa olisi, mutta alkaahan se jo tympiä, ja koska nuo elokuvat aloitettiinkin jo hieman väärältä pohjalta, niin tämä uusin oli oikea per… piristysruiske.

Hämiksen alkuajoista on muutamia eri versioita esitetty, monet pätkät ovat toistuvia, mutta vähän väliä lehtien sivuille ilmestyy joitain muuttujia.
Siksipä tämä elokuvan teemana oleva “kuinka kaikki alkoi“, on hyvin lähellä sitä miten sen kuuluukin olla.
Kässärin kirjoittajaa James Vanderbiltiä voisi kaverillisesti taputella olalle onnistuneesta suorituksesta, vaikka ei tuo tainnut kokonaan yksin rustata käsistä.
Pätkä oli enemmän suunnattu koko yleisölle, kuin aiemmat, jotka oli mielestäni aikast pliisuja. Tässä otettiin ja annettiin turpaan, ja koettiin tunnepuolella kohinaa enempi kuin aiemmissa kolmessa yhteensä.

Enemmän leffasta vielä irtosi kun sen sai katsoa 3D:nä, ja tuntui kuin ohjaaja Marc Webb olisi itsekkin asian näin kelaillut.
Kaikki ne seittiflengaamiset otti otteen teatterin penkin pitäjästä, olisin voinut kiljahtaa kuin pikkutyttö onnesta, ellen olisi näin tavattoman testosteronilla pumpattu alfauros (?).

Juonessa oli tylsää vain pahis, Lisko, kun en nyt muista olisiko tuo oikeasti ollut hämiksen ensimmäinen vihulainen vai ei. Mutta boring kuitenkin, olisin voinut odottaa siihen paikalle vaikka jotain Menninkäistä tai muuta vauhdikkaampaa.
Onneksi ei loppunut kuten melkein koko leffan ajan odotin, siten kuten se oikeasti tulee päättymään, siis Gwenin ja Peterin suhde (Peter Parker on siis hämis, ja Gwen Stacy on tyttö johon Pete pihkaantuu, näin nopea päivitys).

Elokuvan näyttelijäkaarti koostuu seuraavasti:

Andrew Garfield  Peter Parker / Hämähäkkimies  
Emma Stone         Gwen Stacy  
Rhys Ifans             tri Curt Connors / Lisko  
Denis Leary           George Stacy  
Martin Sheen       Ben Parker  
Sally Field             May Parker  
Irrfan Khan          tri Rahit Ratha  
Chris Zylka           Flash Thompson  

Näistä voidaan nostaa tietenkin kaksi ensimmäistä helposti esiin, aivan mahtavaa. Mutta lisäisin mieluusti myös Denis Learyn mukaan parasvaloihin, sillä en tiennyt kaveruksen edes näyttelevän tässä (pidin itseäni mahdollisimman paljon pimennossa ennen elokuvaa, kuten myös nyt uuden Batmanin kanssa).
Leary näytteli Gwenin isää, poliisipäällikköä, ja teki sen hyvin karismaattisesti. *Varoitus juonipaljastuksesta* joten lopussa mua ottikin päähän miten sitten kävikään, toisaalta se antoi leffalle enempi sitä aikuisten leffan piirrettä tälläisillä jutuilla.

Ei olla S:n kanssa ainoita jotka pätkän ovat nähneet, sillä kurkkaus wikipediaan kertoi seuraavaa:
12. heinäkuuta 2012 mennessä elokuva on kerännyt 165.9 miljoonan Yhdysvaltain dollarin lipputulot Yhdysvalloissa ja 201,6 miljoonan dollarin tulot muissa maissa eli elokuva on tuottanut yhteensä noin 367,5 miljoonaa dollaria.

Kesto leffalle on 2h 16min, olisin saattanut olla helposti kolme tuntia penkissä, sen verran vauhtia riitti.

Onneksi on tulossa vielä ainakin yksi jatko-osa, vaikka se on tosin ilmoitettu saapuvaksi vasta vuodelle 2014.

Jos tähtiä jakaisin yhdestä viiteen, sais tämä 4½, puuttuva puolikas johtuen tuosta pahiksen valinnasta.

Leffassa on pyörätuolista se kiva pikku lisä, että voi ottaa asteen mukavamman asennon sen kanssa.

lisäjalkatila

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s