Päivien viemää

Posted: 30/07/2012 in aeropress, Auto, Elämää, Elektra, Espresso, kahvi, Kesä, lapsi, Matkailu, Valokuvaus
Tags: , , , ,

Mökillä to-su, oli mahtavat maisemat, sauna, grilli illalla yms.
Sit se mikä aina kaupungista lähtiessä unohtuu, se ötököiden määrä, pieni mies ei niistä välitä vaan antaa syödä itseään, ja se kyl näkyy.

Yksi mitä mökillä ei saa, ja kun sitä ei saa niin jotenkin sen tarve vain kasvaa, espresso.
Mut AHA, mul olikin autossa “handpresso auto” ja siihen podeja vaik pariks kuukaudeks. Elämän kevät, miten voi tuo kupillinen maistuikin mahtavalta, tein sit toki toisenkin shotin ja jäin maiskuttelemaan sitä muikeana.
Kotioloissa tehty essohan on siis ihan eri luokkaa, mutta tuohon luonnossa valmistettuun suhtautuukin ihan eri tavoin. Kotona pitäis saada shotista mindblower. Kun taas järven kupeessa, puiden kahistessa tuulessa ja auringon lämmittäessä sippailee kupista shottia, voi vaikka hetken tuijottaa kaukaisuuteen ja miettiä iloisia asioita, voi laatu olla keskivertoa hyvinkin (menikö jo liian pitkälle? Ookei, sen pituinen se).

illan tullen

Tämä hypettämäni hankinta

Saatiin hetken ukkonenkin, pienessä aitassa kun majoituttiin kolmestaan, niin yks kova pommi tuntui kuin aitta olis tärissyt. Ei tuo kauaa kestänyt, ei ehditty edes kuvaamaan salamia.

Nyt ollaan taas isolla kirkolla, kun huomenna olis tarkoitus mennä kuuntelemaan mitä asiaa Pomolla on (hiljainen “wuhuu” tuuletus sille).

Tänään pistin testaillen AP:llä muutaman kupin Kaffan La Divinaa (jälleen), on aikast haastava kahvi. Pienet on erot et saa kupista täysin eri makuisen. Latasin siitä pari tuplaa Elektrallakin, ja niihin olin enempi kuin tyytyväinen. En tiedä onko se tämä essojen puutostila, mikä sai ne maistumaan niin hyviltä vai sopiiko tuo vain hyvin espressoksi.

La Divina; siis El Salvadorilainen kahvi, mutta siinä on käytetty kasvatukseen aiemmin Keniasta El Savadoriin tuotua lajiketta sekä omaa Bourbon Eliteä. Aiheesta voi lukea enemmän Nordic Approachia googlettamalla.

This coffee tree of Bourbon Elite is about 100 years old. Still producing great coffees and a good yield based on a pruning method reffered to as Parra. -Pic and text: Nordic Approach

Pavut sit kotipöydällä

Mökiltä olis paljon valokuvia laittaa, mutta valitsen summittain joitain tähän loppuun.

aamukastetta

pöntöt puussa

polskuttelemassa

iltatulet

Comments
  1. Anonymous says:

    Hienoja kuvia!

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s