Iltalukemista ristreton kanssa

Posted: 03/07/2012 in Elämää, Espresso, kaakao, kahvi, Kesä
Tags: , , , , , ,

On jo yö, tein juuri viimeisistä espressopavuistani ristreton, tuplasta.
Koneen lämpeämistä odotellessa viritin kameraa valmiiksi, että jos vaikka postaisin samalla (kuten juuri teen). Käsiini osui Barista Magazine April + May 2012, ja sieltä mainio kirjoitus “Dialing in your customer service” – kirjoittajana David Schomer.

Drop Coffeen El Salvadorilainen ristrettona lehden päällä.

Espressokuppi on muuten Sami Rinteen suunnittelema ja tekemä Joutsen.

Innostuin lukemaan niin, että meinasi jäädä juoma tekemättä. Sen hutaisin nopeasti helttaan ja WOAH, oli muuten jälleen muistutus siitä, että jotenkin jostain pitää hankkia tuota Ruotsalaisen Drop Coffeen El Salvadorilaista. Siitä oikein puskivat makunystyröihin isolla kädellä tujaus vadelmaa jonka päälle jäi kellumaan kaakaon maku hetkeksi.

Pussi oli jo niin tyhjä, että piti oikein etsiä sinkkukori (siis kun käytän aina tuplaa) jostain laatikon syvyyksistä, ja yrittää sillä samaa laakia. Mutta ei se ihan niin hyvin onnistunut, vaikka kelpasi juotavaksi.

Takaisin äkkiä lukemaan, sillä juttu jäi kesken ja pyöri mielessä.

Teksti alkaa näin:

 “Urbaani Barista on niin montaa asiaa kerralla – isäntä, kulinaarinen neuvonantaja, eksoottinen esiintyjä kimaltelevalla lavalla, neuvonantaja, kuuntelija, ystävä ja kofeiinin välittäjä.
Ihmiset tulevat hämärinä ja kirjavina, ja he tarvitsevat kahvinsa. Me teemme magiaa, ja “piristyvät”, valmiina kohtaamaan päivän.
Tämä on ensimmäinen Baristan todellisuus: nähdä ja tervehtiä ihmisiä, jotka eivät ehkä ole valmiita kohtaamaan maailmaa.”

Okei, ei pitäisi suomennella huonolla lontoontaidoillani näitä, mutta vielä yksi kohta on laitettava:

“Ei ole olemassa objektiivista “parasta kahvia” maapallolla. On kahveja jotka on paahdettu ja valmistettu hyvin, tai ei niin hyvin. Terrance McKennan sanoin, saat aina tarinan “about set and setting”. “OMG! I was with Mary, before the recent unpleasantness, in the cutest little espresso bar in Spain. I will never forget the little Ibrik the waiter brought out, and it was the best coffee of my life.”

Jos olet joskus lukemista vaille, (varsinkin jos olet Barista, etkä vielä ehtinyt tätä vilkaisemaan) niin suosittelen sitä. Nettiversionahan tämä on luettavissa täältä alkaen sivulta 76.

Mutta nyt vien koipeni nukkumaan, ja toivon enemmän unta kuin viime yönä. Silloin kevyt lämpö huoneessa ja tuo raaja pitivät hyvin hereillä, sain tunnin unta kokonaisuudessaan.
Hyvät yöt, ja ei, kahvi ei vie yöuniani, ajatukset ehkä.

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s