The Avengers

Posted: 25/06/2012 in Elokuvat, Kesä, leffa
Tags: , , ,

Eli suomennettuna “kostajat“, elokuvan IMDB (ImageMovieDataBase) linkki.

Elokuvan ensi-iltahan (Suomen) oli jo 27.4, mutta tosiaan silloin oli muuta, ja ikäänkuin pääsi unohtumaan tuon katsominen teatterissa.
Nyt kun sit päätettiin viedä muksu hoitoon ja leffaan, niin olisin voinut luopua vaikka vasemmasta kivestäni nähdäkseni tämän Marvel pläjäyksen, niin ja vielä 3D:nä… kuolasin hunajaa.

Ellei joku lukijoistani jo tiedä, niin olenhan pitkäaikainen Marvel Universumin suuri fanittaja. Siksipä tässä leffa, joka kuuluu osastoon “must”.
Leffaan mentäessä oli ilma just sopiva piiloutumaan elokuvateatterin hämärään, vettä tuli kuin aisaa, ja lämpötila näytti auton mittarissa kolmeatoista.

Itse elokuvan juonessa ei kostajia vielä ollut ryhmänä, eikä oikeastaan vielä lopussakaan, ja ryhmän toi yhteen Nick Fury (S. Jackson) S.H.I.E.L.D:n “johtajana”. Sillä maata uhkasi Asgardilainen Loki, joka sattuu olemaan muuten Thorin veli.

Koska Loki tuli maahan räyhäämään, niin kuin tilauksesta tuli myös Thor:kin, sillä niinhän tuo ukkosen jumala on luvannut puolustaa maapalloa tuholta.

Loki pahiksena oli miettinytkin juonensa siten, että sai Hulkin mukaan ja alkuun vielä pahalle tuulelle, myöhemmin sitten kääntyi vastaan.

Furyn agentteina oli myös Haukankatse sekä musta leski, niimpä joukkoon lopulta kuului yhteensä viisi hahmoa.


Koko juonta en ala käymään läpi, liikaa spoilereita, yhden vinkin Marvel faneille kuitenkin jaan. Kannattaa katsoa elokuvan lopputekstitkin, sillä lopussa vilahtaa vanha ilkeä tuttu hahmo, tämä viittaa selkeästi jatko-osaan.

Ai että, sillä päästään jo mässäilemään.

Pikkujuttuja joita oli kiva huomata, kuten mm. Tony Starkilla, eli Iron Man:lla oli leffassa päällään Black Sabbathin paita. Kuten moni tietää, bändillä kyseinen biisi “Iron Man”, joka nyt ei liity hahmoon millään tapaa, kuitenkin Iron Man leffan lopussa Stark sanoo biisin lyriikoista “I am Iron Man”.


Muutenkin leffassa oli hyviä letkautuksia, jotka saivat koko teatterin repeilemään. Ja muutama kysymys sai vastauksen, kuten: Miten käy kun Hulk lyö täysiä Thorin vasaraa vastapalloon? Ja miten käy Kapteeni Amerikan kun Thor ottaa täyden iskun miestä vasten, toisella pelkkä kilpi suojanaan?

Elokuvan käsikirjoittana ja ohjaajana vanha konna Joss Whedon, kaikki vähänkään Sci-Fi:n ystävien tuttu.

Muu kasti:

Robert Downey Jr.- Tony Stark / Iron Man

Chris Evans – Steve Rogers / Captain America

Mark Ruffalo – Bruce Banner / The Hulk

Chris Hemsworth – Thor

Scarlett Johansson – Natasha Romanoff / Black Widow

Jeremy Renner – Clint Barton / Hawkeye

Tom Hiddleston – Loki

Samuel L. Jackson – Nick Fury

Gwyneth Paltrow – Pepper Potts

Kesto: 143min

Mitä mieltä olin kun elokuva päättyi?
Olisin ehkäpä halunnut enemmän, loppui liian lyhyeen, vaikka ei juonta mitenkään hätiköity lopussa. Johtunee varmaan omasta “nälästä” nähdä lisää.
Niin ja eturivin paikoilla 3D:tä katsoessa joutuu hieman pyörittelemään silmämuniaan normaalia enemmän, olisi mielenkiintoista nähdä sama pätkä vaikkapa keskiriveiltä, tai sitten ihan vain 2D:nä.
Muuten ihan suosittelen kaikkien tähän ajaneiden leffojen ystäville, ihmettelen jos esim. Iron Manin nähneet ja siitä pitäneet pettyisivät.

Kun tultiin ulos, oli taivas täysin sininen, ja asteet nouseet viidellä asteella.

Loppuun vielä vielä kuva tuolta lopputekstien hahmosta, joka tulee esiintymään The Avengers 2:ssa

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s