Ylppäreitä, mökkeilyä, murtuneita koipia ja tietenkin kahvia.

Tuli heitettyä perheen kera roadtrip K-Suomeen ja takas, yö vietettiin mökillä.
Aina ei muisti pelaa, ja muutenkin yksi huonoista puolistani on *rumpujen pärinää*… jättää asiat viime “tippaan”.
Jep, siis en olekkaan täydellinen, monelle tämä voi tulla pettymyksenä ja yllätyksenä, mutta kyllä te siitä ajan kanssa vielä… ehkä.

Tällä kertaa osui kohdalle puku, jonka muistin olevan siistinä pukupussissa kaapissa. Ei ollut pussissa, eikä siistinä. Mutta kuitenkin ehti vielä ennen lähtöä putsaamaan mokoman. Ja eihän niistä puvun kengistä mennyt kuin toinen jalkaan, syynä tuo ideaaliside (murtunut jalkapöytäjuttu).
No ottaa loppumatkasta siteen pois, niin ei ole enää kenkäpuoli. Paitsi et kun oli istunut 2,5h ja olis ollut tilaisuus ottaa side pois, niin jalka oli toista mieltä, ja niin side pysyi jalassa ja olin juhlissa yhdellä kengällä.
Onnea muuten vielä kertaalleen serkkupojalle lakista ja hyvistä arvosanoista.

Mökillä ilmat ei ihan osuneet kohdilleen, ainakaan niin, että oltais paineltu saunasta kiljahdellen uimaan nauttimaan järvivedestä. Eip.
Mutta eilen pikkumies ajoi papan autolla mökkitietä, jännää ja samalla niin hauskaa, ajaisi varmaan vieläkin jos annettaisiin. Nopea oikaisu: Poika 2v, ei siis itse ajanut, vaan papan sylistä.
Leikkasi muuten nurtsinkin ennen kotiin lähtöä.


Tässä taannoin otin pakkasesta USA:n tuliaisista pussin kahvia ulos, Stumptownin Hair benderiä.
Ja sit taas viimeks Flamingon Caffista mukaan tarttui tummaa ja makeaa pussi, Java Preangeria “extra bold”.
Molemmat tuoreita paahtoja vielä, vaikka pelkäsinkin tuon pakkasen tekevän parissa viikossa tuhoa pavuille, niin erittäin hyviä shotteja olen siitä saanut.

Hair bender oli paikan päälläkin omaan makuun hyvin sopivaa, niin et teki mieli heti lisää. Ja onnistuin siitä kotonakin veivaamaan eräänäkin iltana, kolme erinomaista tuplaa ja yhden cappuccinon, sit oli jo lopeteltava overdozen pelossa. Alla oli kuitenkin suodatinkahvia pari kupillista.

Kun tuota Javaa lähdin maistekemaan, aloitin aeropressillä. Eka kuppi ihan kuraa, yliuuttunutta, maku oli kuin palaneita hiiliä kiskoisi. Toiseen kuppiin vähemmän lämpöä ja uuttoaikaa, tuloksena tummanpuhuva ja aavistus makeutta jälkimaussa, ei tullut suosikkia tästä papusesta näillä vedoilla.
Eilen kokeilin ihan espressona, kun myyjä vielä asiaa kysyttyäni, totesi pavun kelpaavan kaikkiin valmistustapoihin. Kai se kelpaa, mut en siitä hyvää saanut, saattaa toimia cappuccinoissa tai latteissa pohjilla, mut ei pelkiltään.

Caffissa oli muutenkin hieman huonot valikoimat tuoreista paahdoista, olisin voinut helposti ottaa Kenya AA:ta tai Yirgacheffeä. Kenyan paahdosta ei tietoa, ja Yirgaa oli päivän kahvina, maistoin puoli kuppia ja jätin ostamasta (ei oikein mitään makua, joten turhia sitä kotiin kantamaan, normisti tosi hyvä papu).
En tiedä kuinka kauan termarissa tuo kahvi oli seisonut, sillä yleensä Caffin Petri osaa paahtaa tuon hyvin, eikä sen valmistamisessa kovin vikaan voi mennä. Varsinkin jos hieman edes tietää mitä tekee.
Eli hieman palautetta Caffille: Flamingonkin pisteeseen voisi hieman panostaa, tiskin takana tuli tekstit kuin apteekin hyllyltä, mut ei niin minkäänlaista kiinnostusta /innostusta kahveja kohtaan. Tupla espressonikin oli kooltaan sinkku,(FTO:ta), mut ei sit lainkaan ristreton makua, eli oli jostain syystä lopetettu uutto ennenaikaisesti.

Hyvää kesälomaa sen aloittaneille ja onnea ammattiin valmistuneille sekä ylioppilaille.
Muille muuten vain hyvää kesää!

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s