Tallinnaa, Espresso Correttoa ja oluita

Posted: 30/05/2012 in Elämää, Elektra, Espresso, kahvi, kahvila, Kesä, kulttuuri, Matkailu, Olut, Valokuvaus
Tags: , , , , ,

Aurinko paistoi vanhaan Tallinnaan

Toissapäivänä Tallinnassa ihan vain päiväreissulla poiketessa, käytiin kiertelemässä vanhaa Tallinnaa. Tuli siellä mieleen että olin joskus lukenut ristretto.fi:n foorumilta Tallinnan kahviloista, nopeasti puhelimella katsastaen löysinkin yhden kuppilan siitä ihan raatihuoneen kupeesta jossa olimme.

Mentiin Balthasaar holvikaaresta läpi, eikä jääty ensimmäisiin Kehrwieder-kahvilaketjuihin, vaan löysimme pienen (okei, katu ei muutenkaan ollut kovin iso) Saiakangi Kohvik Cafe:n. Pihalla pari pöytää tuoleineen, sisällä enempi istumapaikkoja. Tiskillä kyselin mitä papua käyttävät espressoissa, ei me ymmärretty toisiamme ihan äkkiseltään, mutta pienen huitomisen jälkeen mut käsitettiin. Tiskin alta nousi kilon pussi Musettia, jollen väärin muista oli tuo fair tradea vieläpä. En ollut ennen maistanut, joten ei odotuksia. Tilaukset, eli tuo esso, vettä ja leivos (hjuvaa), tuotiin pihalle kiltisti.

Segway kerjäläinen

Raatihuoneen kulmilta

Saiakangi kohvik sisältä, oli ihan tasokkaat keittimet ja myllyt (tais olla Macap:in näytölliset)

Sit itse espresso, tarjoiltiin näyttävästä kupista, teki mieli ottaa mukaan.

Shotti oli tuhti ja tummanpuhuva, sellainen ei mikään lirukura. Vaan maistuvaa, jotain pähkinää ja muuta, oli ihan onnistunut pysähdys tuolla varjoisalla kujalla.

Samalla laivalla tuntui olevan porukkaa aivan kuin ennen vanhaan, isoja porukoita kännissä örveltämässä ja hakemassa viinaa. Sit mummoja ja pikkulapsia, laiva oikein turposi väestä. Menomatkalla käytiin ajantappamiseksi ja kokeilumielessä buffetissa lounaalla, ihan jees, mut ei kuitenkaan hintansa arvoinen, lämmin pöytä oli aika köyhä (ennakkoon 23e).

Kotiin tuli karkkien lisäksi pari pientä grappapulloa Bottegalta, “Latte Macchiato” ja “Limoncino”, kaksi aivan eri maailmoista olevaa makua.
Kotona nykäisinkin Elektran tulille ja sinne tummaa papua, espressot valumaan kahteen kuppiin, ja molemmat pullot esille vertailun vuoksi.

Caffè Corretto (korjattu)

Vasemman puoleinen Latte Macchiato, tuo pullo joka muistuttaa enemmän shampoopulloa kuin viinalekaa, oli aika kova. Jos pitää sellaisesta… öö, hmm, Bailey’s tyylisestä shotista, tämä olis just passeli.
Oikean puoleinen, sit taas teki espressosta enemmän juoksevaa, ja kuten kuvan pullossa ja nimestä päätellen, se toi siihen sitrusmaisuutta mukaan, reilusti. Alkoholi ei suorakseltaan puskenut avokkaalla läpi espressosta, vaan enempi vasta jälkimaussa se jäi viipyilemään kielelle. Shotti oli mielenkiintoinen kokemus, sitrusalkoholiesso, toki saatoin lirauttaa aavistuksen liikaa, joten ens kerralla maku voi olla toinen kun vähentää annostelua.

Meidän perhe spårassa

Eilen taas käytiin kaupungilla pyörähtämässä, siellä mentiin katsomaan S:lle kledjuja, mut kävi vanhat, eli mulle löytyi ja S:lle ei (siis paljoa). Kun oltiin kerran Kampin kupeessa, niin stoppi Arkadiankadun Alkoon on luonnollinen valinta.
Kuitenkaan en kummemmin löytänyt kahmittavaa oluista, mutta jotain kuitenkin, olisin vain toivonut Mikkellerejä olevan hyllyssä.

Siinä ne rivissä

Ja vasemmalta oikealle: Sveitsiläinen BFM Cuvée Alex le Rouge, Skotti Double Espresso Premio Caffè Birra, Jenkki Brooklyn Black Chocolate Stout ja Tanskalainen Hornbeer Caribbean Rumstout.
Viimeisintä, eli tuota Tanskalaista Rumstouttia (Imperial Stout lukee kylläkin olutopas.infossa), tuli illalla maistettua.
Voi elämä, että oli hyvää, toivottavasti sitä on myös normi Alkoissakin, niin voisin hamstrata sitä muutaman varastoon, ennen kuin poistuvat hyllyiltä. Eipä siitä sen enempiä, tämän bloginhan ei siis pitänyt ajautua tuonne olutpuolelle.

Kokemuksia hyvistä correttoista (grappoista muutenkin) ja mielipiteitä näistä oluista, otetaan vastaan, negatiivisethan lyttään toki alkuunsa ja positiiviset boldaan ja laitan kommentteihin huutomerkein.

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s