Helsingin keskustassa ja Elle Café

Posted: 26/05/2012 in kahvi, kahvila, Kesä, kulttuuri, lapsi, tee, Valokuvaus
Tags: , , , , ,

Eilen bongattu Elle Café Kluuvissa. Vaikka Kluuvin seinällä Aleksilla siitä on isokin lakana, niin ei sitä siitä huomannut, vaan hississä kun mentiin Fratelloon.

Kluuvin seinä

Tänään sit paikalle, ihan nätti paikka, joskin kahvilamaisuutta sai tuolta etsiä. Syynä varmaan se, ettei se ollutkaan kahvila, niin kuin nimi harhaanjohtavasti ohjasi.

Jutun juju on Ellen 4-vuotissyntymäpäivä tempaus, tämä pop up -kahvila oli Kluuvissa tänään vikaa päivää auki, muuten on ollut 21.-26.5 ma-pe 10-19 ja la 10-17. Juomia oli ilmaiseksi tarjolla, kahvia, vitamiinijuomia ja (jää)teejuomia. Myös kaikenlaista ohjelmaa oli kuluvalla viikolla paikalla ollut, eli ei me myöhästytty, mut ei oltu “ajoissakaan”. Tosin näin ja join kaiken sen mitä tuolla oli meikälle tarjolla.

Elle ulkoapäin, jep sama paikka jossa käytiin FBC 2012

pääsisäänkäynnin punainen matto johti portaita pitkän matkaa alas, onneks sivussa oli myös luiska

Elle Café

…ja toiselta puolelta

Aletaan nyt vaikka kahvista, pettymys näkyi jo ovelle, täysautomaatti tiskin takana. Kyseessä oli Juran G9, jolla olisi voinut olisi laitetta tunteva henkilö saada hyvänkin kahvin ulos. Kahvina oli Kaffan Latte 4.2:sta, ei muuta, kuin vain rekvisiittana, hö.

kahvipiste

Otettiin macchiatot ja S Latten, pöydässä sit ihmeteltiin näitä, kun jokaisessa kupissa oli yhtä paljon tavaraa, paitsi että Lattessa oli enemmän essoa ja vähemmän maitoa. Maku oli yksinkertaisesti pahaa, harmi.
Toisaalta, jutustin kahvilaitteen käyttäjää, ja tämä myönsi ettei tajua mitään barista touhuista. Sekä ettei juurikaan koneesta ymmärtänyt, kuitenkin kertoi jaelleensa siitä viikon mittaan yli tuhat kupillista. Maitona toimi rasvaton Hyla, jota en laittaisi maitopohjaisiin juomiini, mutta sen huomasin liian myöhään.

2 x macchiato ja Latte

Vitamiinijuomapiste oli mielenkiintoinen, vaihtoehtoja oli viisi, jokainen juoma tarjosi jotain mukanaan, kuten kauneutta ja sen sellaista edistävää vaikutusta. Ihan jees juomia, näin janoon maistiaisina, mutta ostaisinko(?) on toinen juttu.
Kotona tarkastettuani, nuo juomat ovat siis “Vitamin Well” juomia, pullot ovat everyday, antioxidant, care, defence ja reload. Näistä infoa täällä.

Teepuoli oli mielenkiintoisin. Kolmea vaihtoehtoa tarjolla, valkoista teetä jossa kirsikan makua ja mukana gingseniä ja acaita. Sit mustaa teetä, myös ginseniä ja acaita, makuna persikka. Viimeinen kolmikosta oli vihreä tee, yllärinä ginseniä ja acaita, makuna sit granaattiomena.
Suosikkia oli vaikea valita, kaikissa oli hyvät puolensa. Saatiin mukaankin molemmilta juomapullopisteeltä kotiinvietävää, ihan mukava näin kuumina päivinä.
Juomat ovat luomua, Little Miracles, linkki sivuille.

Little Miracles teejuomat

Käynti tuolla siis oli enemmän kuin kahvit nassuun, saatiin kokeilla muitakin juomia ja päivä kaupungilla oli varsin rentouttava ja lämmin.

Kaupungilta siis loppukuvat.

Kauppatorilta lihikset ennen etenemistä

Kauppatorin lokkiverkot

parkouria

S ja L Havis Amandalla

espalta

Helsinki on hetkittäin kovin pysäyttävä, kun sitä osaa katsoa oikein

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s