Kansallisbaletin kesäkiertue 2012 – Helsinki

Posted: 25/05/2012 in Auto, Elämää, Espresso, kahvi, Kesä, kulttuuri, lapsi, Latte, Musiikkia
Tags: , , , , , , ,

Jokin herkkä hetki oli tullut luvattua lähteä mukaan katsomaan Senaatintorille jotain balettia, tänään sitten se aika koitti.
Hieman hankalaa olisi vuosi sitten ollut uskoa, kun joku olisi tullut kertomaan meikäläisen lähtevän moiseen, sillä hei, jotain balettia. Eikö se ole niitä tiukoissa trikoissa ja hassuissa hameissa pomppivia ja kipittäviä miehiä ja naisia lavalla, sitten siinä sanotaan olevan jotain sanomaakin. Musiikkikin on aivan kamalaa, viulun vingutusta joka ei oikein itseen uppoa.

Mutta, ilmainen ulkoilmatapahtuma, pääsisi pois jos ei tykkäisi, ja tilaisuus kääntää ennakkoluulo-korttia.
Jutun juonihan on, että Kansallisbaletti  juhlii 90-vuotista taivaltaan koko vuoden. Juhlan kunniaksi joukko Kansallisbaletin tanssijoita lähtee kesäkiertueelle ympäri Suomea, aloittaen Helsingistä senaatintorilta. Tästä linkistä lisää.

Vietiin poika hoitoon mummolaan, samalla evästettiin ja avattiin grillikausi muullakin kuin maggaralla.

kevyt tankkaus, ennen iltaa

Sitten auto parkkiin Hallille kauppatorin kupeeseen. Aikaa oli ihan sopivasti, joten koukattiin Fratellosta take-away Lattet mukaan matkaan, samalla sisällä sipaisin espresson Kaffan Nossa Senhora de Aparecida Espresso:a (oikein mukava hedelmällinen essoshotti, latteihin otettiin sit Kaffan Latte 4.2:sta). Matkalla Fratelloon Kluuviin, ehdittiin vilkaista tuomiokirkon rappusia, ja olihan siellä jo porukkaa, vaikka esitys alkaisi vasta tunnin päästä. Toisaalta, aurinko paisteli mukavasti, joka lupaili rappusten tulevan täpötäyteen.

S ja Lattet beesissä

Saavuttiin paikalle, ja porukkaa oli jo sen verran, että alimmat portaat tuntuivat olevan hyvinkin paljon lastenrattaiden valtaamina. Kuitenkin saatiin mielestämme varsin hyvät paikat, lavan oikealta puolelta vähän, kuitenkin niin että lavalle näkisi.
Ei aikaakaan kun oli kahvit juotu, ja esityksen alkuun olisi enää n. 20min, oli paikka jo hyvin tukossa.

kansaa katsomassa, ilta-auringon lämmittäessä

Esitys alkoi, ja porukkaa tulvi koko ajan vain lisää paikalle. Jälleen saatiin ikävä kyllä todeta joidenkin minäminä-tun ärsyttävä asenne, tullaan seisomaan rappusten eteen, samalla peittäen kymmeneltä muulta näköyhteys lavaan. Yhdelle kun kävin vinkkaamassa asiasta, rouva huomasi blokkaavansa ja väisti nätisti sivuun. Toinen tapaus kävi taas mouhoumaan tekonivelistä ja kenellä on oikeus päättää kuka katsoo kuka ei, tätä mussutusta hetki hetken huuli pyöreänä kuunnellen en edes jaksanut alkaa lapselliseen kinaamiseen. Ei sama vouhottaja jaksanutkaan olla kuin vajaaseen puoliväliin kelkassa mukana, annoin hänelle aplodit matkalle mukaan.

Oikean puolinen oli tämä “tekonivel”, toinen äiti taas oli ajoittain edessä, peittäen vain 1/3 osaa näkökentästä

Itse esityksestä, siis esityksiähän tässä oli monta yhden pitkän sijaan. Jota en tiennyt aiemmin, tämä teki plussan seurattavuuteen, olisin luultavasti kyllästynyt 1½h:ssa seuraamaan samaa.
Myös kaikki hypyt näin livenä olivat varsin vaikuttavia, oikein ilmavia ja niin kepeän näköisesti valtavia loikkia. Olin hämmästynyt. Samaan lukuun vedän myös piruetit varpaiden päällä seisten, sekä puvustuksen, joka ei ollutkaan yllärinä pelkästään sitä trikoissa vetämistä.

Screeni oli iso plussa, vähän ihmettelin sen kykyä vastustaa aurinkoa. Mutta niin moni asia nykyaikana on kovin ihmeellistä, jopa se että olin vapaaehtoisena balettia seuraamassa, enkä edes vihannut sitä.

Pari muutakin oli paikalla, joten laitan loppukuviksi kännykälläni napsimia kuvia yleisöstä. Muutenkin kuvat ovat kaikki mallia kännykkä, kun onnistuneesti digijärkkäri ja jopa pokkari jäivät matkasta.

Tapahtuma on positiivinen ylläripaukku, joten jos ei ole aiemmin seurannnut balettia, niin nyt siihen tarjotaan mahdollisuutta tutustua ilmaiseksi. Kaikkea pitää kokeilla, paitsi…

tuomiokirkon rappuset

kansaa kauempaa

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s