Mokkamasterilla Juhla Mokkaa

Posted: 17/05/2012 in Elämää, kahvi
Tags: , , , , ,

Tänä aamuna tuli laitettua aamukahvit ihan normina Mokkamasterilla, ja kahvina Juhla Mokkaa (jep, kirjoitetaan erikseen, tarkistin).

Kun keittimessä on tippalukko niin edesauttoi se tän aamuista  hieman poikkeavaa suodatinkeitin kahvinlaittoa.
Normisti kun ollaan kahvit keitetty ja suodatinpussi siirretty roskiin, niin pannu huljutellaan vedellä, ja sinne jätetään vähän vettä pohjille.
Ai että, kuinka monesti olenkaan laittanut kahvit valumaan ja huomannut myöhemmin et se vesi on vieläkin siellä. Sillä eihän pannulla lisätä vettä keittimeen, se nyt on ihan ensimmäisiä ohjeita suodatinkeittämiseen. Kuten pannun peseminen useammin kuin kerran vuoteen, kerää öljyjä reunoille yms. shaissea.

Niin tänäkin aamuna normisti laitoin puntarin kautta purut suodattimeen ja vedet keittimen vesijuttuun, jäin siihen tekemään jotain, kun huomasin miten kahvia valuu veden sekaan. Se pirun pannu oli puolillaan vettä.
Ei kun virrat pois ja samalla tippalukkoa hyväksi käyttäen pannu pois alta, vesikahvi viemäriin ja pannu takas alle ja virrat päälle. Valui loppuun asti sitten ihan kiltisti.

Tässä tuli vahingossa suoritettua siis pour over tekniikan basic oppeja, eli ensin kastellaan purut, venaillaan 30s ja aletaan valuttamaan vettä puruille (tosin valuttaminen tapahtuu kiertäen melkein reunoja pitkin, ei kuten keittimessä suoraan keskelle).
Tän esikastelun ansiosta voisin jopa sanoa, että aamuinen Juhla Mokkani maistuu normaalia paremmalta, jos kyseisestä kahvista nyt pystyy maistelemaan eroja.

Ens kerralla pitää koittaa kastella suodatinpaperi ennen purujen lisäämistä, ja antaa valua vettä vähän puruille (sammuttaen koneen ja käyttäen tippalukkoa), ennen kuin annan valua kokonaan pannuun.

Joskus luin tästä foorumilta, et ehdotettiin näitä konsteja, mutta olin aika skeptinen sen suhteen. Nyt kantapään kautta kokeiltuna, taidan tehdä sen uudelleen, ja uudelleen, ja uudelleen…

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s