Good Life Coffee, Kallion helmiä

Posted: 11/05/2012 in aeropress, Espresso, kahvi, kahvila, Latte, Musiikkia, Valokuvaus
Tags: , , , , , ,

Perjantaina ennen kauppareissua poikettiin viemässä kaverille (Pipisen Lauri) muutama pussi Heartin kahvia, tämän hetki sitten avattuun kahvilaan, Good Life Coffee:seen,  kolmannelle linjalle (kolmas linja, 17).
Avajaiset olivat juuri kun lähdettiin matkaan, joten en ollut kuin muiden blogeista, twitteristä, fb:stä yms. lukenut ja katsonut kuvia, himotti kovasti mennä paikalle. Nyt sit pääsin poikkemaan ja nuuskimaan nurkkia.

Menut oikealla, tuo keltainen lappu on myllyssä olevasta Koppi:sta


Oikeastaan lukemani ja kuvien perusteella osasin odottaa jotain tälläistä, mutta kuitenkin tila yllätti positiivisesti. Jo tuulikaapissa oleva taulu oli ehkäpä yksi hienoimpia näkemiäni tauluja. Sisustus paikan päällä vastasi kyllä näkemiäni kuvia, mutta silti olin kuvitellut tilan päässäni hieman erilaiseksi.
Paikan päällä oli pössis jotenkin lämpimämpi, tai sillein chillimpi.

Tuota taulua kannattaa käydä katsomassa lähempää

Laurilla on tasokkaita kahveja tarjonnassaan, aina, se tekee aika pitkän etäisyyden normikuppilaan.
Tarjolla oli menun mukaan Koppia tällä kerralla myllyssä, “A Love Supreme Espressoblend“, otin espresson ja S latten. Koppi lunasti espressona pisteet, S:n latteen sopi kuulema myös näppärästi.

Eipä siinä, onhan sitä meriittejäkin, Lauri meinaan nappasi 2011 Barista skaboista mestaruuden,  ja oli MM-kisoissa Kolumbian Bogotassa edustamassa Suomea. Onhan Lauri muutenkin ollut tiskin takana aiemmin, kuten ainakin Kaffecentralenissa ja Kaffalla, mitä nyt muistan.

Kahvilassa on myös myynnissä kahveja pusseissa, sekä oheistarvikkeita. Tarvikehyllyn perällä on levari, jonka alla vinopino vinyyleitä. En kuolemaksenikaan muista mikä juuri silloin soi, kun oltiin paikalla, no se ei ehkä ole tärkeintä, vaan tuo soitin.


Latte ja samalla pöydällä myös Arabicaa kasvamassa ruukussa.

————-
Tätä kirjoittaessani, ryystin juuri kupillisen Stumptownin Bolivia Finca San Ignacio:ta. Ei pöllömpää, kun sen saa onnistumaan. En tiedä mikä mättää, mutta kun yritin tätä aiemmin Hario V60:lla, niin tuloksena mauton kuppi. Sitä yritin väännellä sopivaksi, tuloksetta. Sitten Presson kanssa sain siitä hyvän, ja olin tyytyväinen.
Vaikka itselleni lupailin pitäväni Aeropressin vielä hetken kaapissa, niin olihan se kaivettava esiin. Aiempi kuppi meni 16,5g puruja ja 235g 91°C vettä, minuutin uutolla ja uudella diskilläni paperifiltterin sijaan (tästä toiste lisää). Kuppi oli parempi kuin tämän aamuinen, 18g puruja ja 245g 87°C vettä, minuutti ja kymmenen sekkaa, jatkuvasti hissukseen sekoittaen (molemmat  tavat siis toki nurinperin, eli inverted). Itse kahvi on hyvää, muttei mitenkään älyttömän hyvää, ehkä odotukset olivat kovin korkealla.

Reissusta laitan varmaan enää yhden postauksen, loppuraportin, joten jo kyllästyneet lukijat voivat huokaista siltä osin.

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s