HBL haastattelu ja Kaffalla treenamista

Posted: 10/04/2012 in aeropress, kahvi, kahvila
Tags: , , , ,

Aamu alkaa kännykän herätyksellä, ei millään A:lla. Tänään hieman pöllyssä luulin jo heränneeni, kun sain herätyksen vaiennettua ja tempaistua peiton päältäni.
Kuten monet tietävät, tässä käy se vanhanaikanen tarpeeksi väsyneenä, eli kun seuraavan kerran liikahdin, oli kellokin liikahtanut 20min eteenpäin. Olin kaiketi nukahtanut uudelleen, kuka tietää, mysteeri.

Postikustia aamulla odottelin jonkin aikaa, mut sitten oli jo lähdettävä, jääkööt postit. Kiukutti koko Itella. Jälkeenpäin kuulin ettei sieltä ollutkaan tullut kaipaamiani posteja, että hyvä vain kun lähdin liikkeelle.

Kaffa Roasteryn paahtimolle jälleen treenaamaan pressaamista, ja varsinkin maistattamaan kotona kyhättyä reseptiä, jonka annoin HBL:n haastattelussakin (ja teinkin sillä toimittajalle ja kuvaajalle kuppiin hieman maistiaisia). Tuli mieleen, että entäs jos se onkin aivan karmean makuista eri myllyllä. Vaan kuinka ollakkaan, se toimi erinomaisesti, pidin itse siitä enempi tuolla tehdessäni, kuin kotona omalla espressomyllyllä. Huokaus.
Jäin vielä testailemaan muitakin papuja, miten saisin ne käyttäytymään. Savotta ei ole pieni, mutta harrastajalle mieluisa, Kaffallakin on jonkin verran papua.

Yllättävän paljon huomaan oppivani uutta, aina kun käyn paahtimolla, porukka on rentoa ja ammattitaitoista. Saan ennen kaikkea niitä muiden mielipiteitä, sekä ehdotuksia, joilla pääsee aina mukavaan lopputulokseen paljonkin nopeammin kuin kotona sahaten muuttujia.

Olisin mieluusti treenannut kauemminkin, mutta piti lähteä Malmin kautta illan tapahtumaan.

Ajoin kotiin, iskin auton parkkiin, ja menin nököttämään spårapysäkille. Silloin kun tarvitaan niitä matalalattiaspåria, niin niitä sitten ei tule millään. Venailin jopa niin kauan, että loppujen lopuksi olin Skannossa vasta kymmentä yli neljä.
Paikalle alkoi sen jälkeen tulla porukkaa, joten en myöhästynyt juurikaan. Oli mahtavaa kuulla tsemppiä toivotuksia, ja kätellä eri ihmisiä, ikään kuin olisin voittanut uudelleen nuo SM-skabat.

Vanhoja ja uusia kavereita, tuttuja ja tuntemattomia kävi paikalla. Harmi etten ehtinyt kaikkien kanssa jutella kunnolla, kun asiakasrypäs tuntui tulevan aaltoilevasti, joten ei ole ollut tarkoitus olla tyly jollen tullut vaihtamaan kuulumisia. Eilinen HBL:n haastattelukin toi paikalle parit lämminhenkiset ihmiset, jotka tulivat rohkeasti jutustelemaan. Kysymään pieniä neuvoja sekä muuten vain jutskaamaan, toivottovasti neuvoistani oli jotain hyötyä.

Kuva: Cata Portin, HBL, 10.4.2012

Kuvat ovat haastattelun aikana otettuja, silloin kuin valmistin tuon pari desiä Kaffan FAF Peaberryä.
Koko haastattelu on luettavissa täältä. Kuva on iso, joten lataa sitä hetkisen… malttia.

Kiitän Skannoa tilaisuuden järjestämisestä, sekä kaikkia paikalle tulleita ihmisiä.
Nyt kaikki keskittyminen tulevaan matkaan ja koitokseen, sekä odottamista kilpakahvin saapumisesta, jotta pääsisi luomaan kunnon reseptiä.

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s