Jumbon Fasulla sekä erilaisia papuja ja kahveja

Posted: 23/02/2012 in cappuccino, Elämää, Espresso, kaakao, kahvi, kahvila
Tags: , , , , , , ,

Reseptejä keräillen, aikaa ottaen ja karkeutta säädellen. Sitä pitäis seuraavat kolme viikkoa puuhailla.
Eli olen ilmoittautunut Aeropressin SM-skaboihin Gastro messuille 14.3. Piti kaivaa aeropress esiin ja tutustua taas siihen, miten sillä tehtiinkään sitä “hyvää kahvia”. So far, not so good, kupeista tulee joko ali- tai yliuuttuneita, pitäis löytää jokin kultainen keskitie ja siitä hieman jalostaa.

Eilen Jumbon Caffissa kysyin tuoreimpia paahtoja, mutta tuoreimmat olivat 15.2 ja papuja ei ollut siltä päivältä montaa. Päädyin siis Kolumbialaiseen Gaitania Tolimaan, toivottavasti siitä saa maut erottumaan ja sitä kautta oikeaan kahvin ja veden suhteeseen (sekä lämpötilaan ja uuttoaikaan).

vaatimaton kuvaus

hmm… kaakaomainen -> testiin!

pic by Hermann Usma

Luulisi etten tällä erää muuta siis tekisikään kuin hioisin tuota tekniikkaa.
Mutta kun aamulla heräsin sen verran aikaisin, niin keitin iBrikillä turkkilaista. Ihan siitä syystä, että se sattuu olemaan hiljaisin vaihtoehto kun pavut on jauhettu valmiiksi.
Nyt oli Turkin Ankaran pavut Egyptiläisten tilalla, ja ero aika valtava. En voine sanoa kumpi parempi, kun Egyptiläistä on tullut juotua putkessa kauan ennen tätä aamua.

vaaleeta papua

Jumbossa ollessamme käväisimme Fazerin kahvilassa, keskustassahan Fasu on aikast loistava, meinaan sitä Aleksin poikkikadulla olevaa.Aivan sisäänkäynnillä oli seinällä mainos helmikuun kahvista, vaikken yleensä makusiirapeista ole juuri välittänyt, niin päätimme S:n kanssa antaa tuolle mahdollisuuden.

Linja tiskille oli suht antoisa, itse otin valkosuklaa-pistaasijotain, se oli juhlavuosileivoksena ja näytti hyvälle, S otti juustokakkua suklaapohjalla. L ei saanut itse päättää, mutta kun poika on pullan perään, niin sellainen otettiin (voisilmäpulla).

 

pöytä

Fasu on iso paikka, on erikseen ruokapuoli ja sitten tämä leivos- kahvilapuoli. Ruoat eivät ole salaattien kanssa pahoissa hinnoissa, vaikken itse olekkaan käynyt niin puskaradio tietää kertoa perätiloista sen verran.

perällä

Sitten siihen pöytään. Vadelmacapua kun tyttö tiskin takaa väänsi, seurasin tämän tekemistä. Ainakaan ei juoma tullut automaatista, jokin Simonelli-malli oli koneena. Sitten se missä pitäisi olla nopea, näin kun tyttö otti kaakaoripottimen käteensä, ehdin avata suutani mutten tarpeeksi nopeasti, ripottelu oli alkanut. Hittoako sillä kaakaolla on virkaa cappuccinon kanssa, joku uus trendi mihin mä en ole päässyt mukaan (vaikka onhan tuota ripoteltu jo ajat, mut silti).

S ei myöskään lämmennyt kuppiin, ja niin jäi molemmilta juomatta, harmi, sillä se suklaaherkkujuttu oli kyl aikast hyvää.

niin ja tuo koko! En mä tilannut puolta litraa maitoa, vaan capun... ehkä toivun tästä, ehkä en.

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s