Fratello Torrefazione

Posted: 19/02/2012 in cappuccino, Espresso, kahvi, kahvila, Latte, Valokuvaus
Tags: , , , , , ,

Oletetaan että olet Stadin ytimessä, etsit jotain mukavaa kahvipaikkaa/Bistroa.
Vaikka vaihtoehtoja on monia, niin tällä kertaa otan esittelyyn Fratello Torrefazionen.


New Kluuvissa 2.krs sijaitseva sisustukseltaan viihtyisä, on sohvaa, lehtiä, tavallisia pöytiä jne. Mutta kun ollaan ostoskeskuksessa, niin se tulee isoista ikkunoista sisään. City.fi:ssä oltiin kirjoitettu tyylin olevan, New Yorkin ja Tokion tyyliin raaempi ja teollisempi.

Vaikka paikka näyttää täydeltä, niin jostain sieltä 50 asiakaspaikasta jokin irtoaa, ettei kannata ulkoa vilkaisten kävellä muualle.

Sisäovelle päin

Tiski ja tarjottavat

Fratello on Aleksanterinkadun La Torrefazionen sisarpaikka, mutta kun Aleksilla ollaan kakkoskerroksessa ilman hissiä, tekee se mm. lastenrattaiden kanssa hieman haastavan.
Avajaiset Fratellossa olivat 14.10.11, joten paikka on saanut jo pyörät hyvin pyörimään.

Pari Mazzerin myllyä ja "über boiler", niin ja työskentelyä

Lehtivalikoimaa ja raput ylätasanteelle

Seinällä luettavaa kahvin tiestä viljelijältä kuluttajalle, joskus kannattaa vilkaista miten pitkä ja vaativa tuo reitti onkaan

Lounaslista on muuta kuin kotiruokaa, kotisivuilla on lista josta voi vilkaista. Myös muuta kuin kahvia on tarjolla, nimittäin smoothiet, jädet, leivät, leivonnaiset, viinit sekä teet.

Taulu nro.1

Taulu nro.2

Mitä kahviin tulee, niin se on Kaffan taattua laatua, Punavuoressa paahdettu kahvi on täällä tarjolla myös myyntiin pusseina.

Kaffan pusseja

Ja jos haluat pussin mukaan, niin hinnastoakin on esillä, ei tarvitse kysellä erikseen

Maitokahveissa voi valita punaisen maidon sijaan myös hyla- tai soijamaitoa, tosin itse pitäydyn vakiossa, makuasioita.

Sitten iso plussa, nimittäin jos et niinkään välitä “erikoiskahveista” täällä saa myös kahvin mustana, tosin Sifonilla valmistettuna. Tämä saattaa näyttää ensikertaiselle hieman oudolta, kyseessä ei siis ole mikään retkikeitin eikä koeputki. Enemmän tietoa keittimestä saa nopealla googlettamisella, vaikka tältä sivulta  ja video (Intelligentsian sellainen). Kahvista saadaan enemmän irti, makuja ja sellaista jänskää pehmeyttä mukaan, kokeilemisen vuoksi suosittelen. Kotiin keitin ei ole tulossa, vaikka ei hintava olekkaan, mutta tilanpuutteen vuoksi olisi älytöntä hommata tuo.

vesi lämpiämässä

Otimme S:n ja L:n kanssa sitruunakakkua, vaniljajäätelöä, cappuccinon, latten, siphonilla valmistettua Kebado Daraa (ei siis darra kebabbia… okei, oli huono).
Kyseisen Etiopialaisen ystävä en ole juuri koskaan ollut, mutten ollut maistanut sitä siphonista. Ja eipä se nytkään iskenyt niin, että mukaan olisin pussin ostanut, ei tosin pahaakaan (onko mulla noussut rima näiden kanssa?).

kupit olivat d'Ancapin mukavan tuntuisia ja näyttäviä kuppeja

Kävin vielä kuvailemassa ympäriinsä, ja kun kuulin tiskin takaa tutun baristan äänen, kävimme keskustelua kahveista samalla. Tuli maistettua espressot siinä samassa, ja sain napsattua kuvan kun toiselle asiakkaalle valutettiin essoa latteen.

Paikan baristat ovat taitavia, siitä pitää huolen kouluttajat Janina ja Niki (Niki voitti muuten viime SCAE:n brewing cup:n).

nektaria, mmm

Tuttuun tapaan, S:n blogikirjoitus samasta aiheesta tästä linkistä.
Loppukuviksi pikkumiestä.

Leeville maistui niin jäde kuin kakkukin.

Leevi ja jäde

Leevi ja sitruunakakku

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s