New grinder, cup hunting and minime

Posted: 12/02/2012 in cappuccino, Elektra, Espresso, kahvi, lapsi
Tags: , , , , , ,

Espresso päivässä pitää mielen virkeänä. Kaksi tai kolme erityisen hyvää, nostaa fiilikset kattolamppuihin.

Mazzer Mini E B

Uusi kodinihme, tuo metallimöhkäle kantaa siis nimeä Mazzer Mini E (electronic), mallia B.
Mielestäni kaunis kuin talven jäistä nouseva joutsen, mutta tämä arvatenkin jakaa kotona mielipiteitä.

On/Off

Mylly on hiljainen, tiesin sen tilatessani, mutta kotona kun sillä jauhoin ensikerrat, niin piti erikseen joka kerran jälkeen laittaa auki loksahtanut leuka takaisin kiinni.

Alkuun oli säätöjen hakua ja pientä kummastelua, säätö on aika jämäkkää, joka sai miinusta näin alkuun. Ei ollut herkkua etsia Guatemalan Decaf pavuille oikeaa karkeutta, aika monta yritystä se otti, kuvassa yksi välijauhatus suoraan kahvaan.

Portaaton säätö

kori mallia 49mm, olisi saanut keko kuvan jos olisi jauhanut 58mm koriin.

Kun sitten löysin sen oikean, niin kello oli jo niin paljon etten El Savadorin SHG:lle alkanut etsimään, vaan jätin tälle päivälle.
Aamulla sitten sain nopeasti säädöt kohdalleen, samalla kun Elektra lämpesi. Tein cappuccinot, kun oli menoa, niin en ehtinyt shottia vääntää. Mutta ihan oikeasti on todettava, että laitteet parantavat makua, kun niihin lisää hilloa. Tuota papua on kuvattu silkkiseksi, pehmeäksi ja pähkinäiseksi. Cappuccinossa se maistui läpi selkeästi, ja S:kin jopa myönsi tunnistaneensa nämä maidon seasta. Tosin ei vaikeita makuja tunnistaa, tai ns. olla tunnistavinaan kun ne mainitaan, mutta kuitenkin. Tulevat espressot ja ristretot sitten kertovatkin tarinaa tuosta pavusta.

Kuppeja on muuten oikeasti vaikeaa löytää sopivia, joillekkin tasapohjainen antaa eri makuja kuin taas pyöreäpohjainen. Helppoa ajatella espresson kanssa, mutta niin se koskettaa cappuccinojen kuin latte kuppien/lasien pintaa ja tilavuutta. Tietysti Terra Keramik:t olisivat ihan mukava valinta, jos olisi hieman enemmän varaa sijoittaa. Tottahan muitakin merkkejä löytyy, “halvemmalla”, esim. Nuova Point, ACF, d’ancap yms. Tähän en edes aloita kuppien lämmityksestä jauhamaan…

terra keramik cappuccino black

Nyt on yksi mahdollinen kauppa kesken, josta saattaa hyvinkin tulla mukavat kupit astiakaappiin (ongelma tietenkin on sitten, miten sijoittelu tapahtuu, muutenkin täyttä). Mutta vielä toiveikkain mielin, rinta rottingilla, pyrstö heiluen, tukka sekaisin.

Aisasta aasiin…

Pojalla on aina ollut kova autokuume, kaikki on autoa, ihan kaikki. Aamulla sängystä ekana vilkaisee pihalle, et onko isin auto paikallaan, ja siitä ilmoitus “isi, auto, isi”. Tämä auton bongaus ja hokeminen ihan muuten vaan on jo käynyt niin päähän, että siihen on turtunut. Myös siis spårat ja dösät ovat yhtä lailla autoja, ja yleensä kaikki autoon liittyvät, kuten renkaat.
Viime kauppareissuilla minime on päässyt viihtymään, eli kokeilemaan sellaisia kaupan kärryjä, joissa on se auto keulassa. Ai että se on kivaa, ainakin kun ollaan liikkeellä, kun tulee stoppi, miehen alku yrittää väkisin ulos, tai muuten vain osoittaa mieltään.
Ihan kiva käydä nykyään kaupassa, kun joku viihtyy siellä, eikä päinvastoin (tuo on yhteen, tarkistin) päätä vaikka alkaa kiljahtelemaan. Lopetankin siihen tällä erää, todisteina pari kuvaa.

vauhdin hurmaa, ja ratin pyörittelyä

Stoppi, ja parkkeeraus

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s