Uusi pressa, vuoden Barista ja Wonderwater 2012

Posted: 06/02/2012 in cappuccino, Elämää, Espresso, kahvi, talvi
Tags: , , , , , ,

Presidentinvaalit 2012. Nyt on äänestetty demokraattisesti ja voittaja on selvillä. Joten, miksi ihmeessä tästä tulee vieläkin mm. FB:ssä itkuparkua? Huonoja häviäjiä? Sit tämä mikä saa itselleni kevyen virneen ”muut eivät tajua”, joo ei, prosentit olivat aika selkeää kauraa. All Heil King Saul1!

Barista skabat 2012 (4.2)

Loistavat istumapaikat saatiin S:n kanssa, mut sitten kun kilpailijat olivat suorittaneet valmistelunsa, tuli karu totuus. Tekniikkatuomarit olivat koko ajan esteenä kuvaamiselle, aina jostain välistä yritettiin napsia ruutuja, huonolla menestykellä. Harmitti ihan sikana, kun oli parikin putkea mukana, olisi saanut zoomailtua tarvittaessa.

Mukavana lisänä oli kuitenkin Suomen Nordic Barista maajoukkueen piste, jossa väsättiin erilaisista vapaavalintaisista pavuista shotteja sekä cappuccinoja. Maistoinkin uutta Pauligin 60e/kg espressoa, ei tosiaan säväyttänyt, oli tylsän tasapaksua.

Cappuccinot lähti TKP:n essoista, samaa jota Joona käytti kisakahvinaan. Mutta siinä vieressä sattui olemaan Haahdin Mikko, joka selvensi etten saisi saman makuista siitä myllystä joka pisteellä oli, vaan se olisi tuhdimpaa ja näin ollen cappuccino menisi hyvin sen kanssa, ja piru vie, menihän se (otin kaksi, ja sain vielä juoda S:n cappankin).
Skaboissa oli se tuuri taas, etten meinannut saada selvää kisaajien juonnoista. Mikit ja yleisö sekä viimeisenä se, että kisailijat vetivät repertuaarin englanniksi, vaikeuttivat entisestään saada selkoa.

Loppuun kun en tiedä pisteitä, niin pakosta sympatiat menivät Kallelle. Kun tälle tultiin signature juoman aikana sanomaan viimeistä minuuttia, sattui herpaannus ja yksi espresso menetti pelin. Jos se jäi tästä vain kiinni, niin sääli sillä Joona nyt on voittanut aiemminkin, tällä kertaa olisin siis suonut voiton Kallelle (niin ja Turku vs. Hki).
Kuvia valmisteluista ennen varsinaista suoritusta, signaturejuomien laitoista sekä voittajan selviämisestä.

Joona valmistelee, Lari Järnefelt juontaa

Kalle valmistelee

Joonan signaturea

Kalle signature juomiaan tekemässä/jakamassa

Pojat ja keskellä Victoria Nuottanen SCAE.fi:n puolesta, Suomisen Joonan käsi nostettu juuri pystyyn

TOP 3:vas. Kalle Freese (2), kesk. Joona Suominen (1), oik. Milla Vainikainen (3)

Sijoitukset tulevat varmasti jossain vaiheessa SCAE:n sivuille, mutta ne menivät seuraavasti:
Joona, Kalle, Milla, Sampo, Antti, Vitali.
Kolmen ensimmäisen espressoja kävin maistamassa, ja kova oli taso, kaikista pidin. Joonalla ja Kallella ehkä hieman saman kaltaiset, ainakin mitä jos vertaa Millan shottiin, joka oli niin mehukas että oli kuin marjoja olisi kiskonut puskasta.

Voittajien juomia toivottavasti tullaan piakkoin saamaan Turunkahvipaahtimolta (Joona), Kaffa Roastery:ltä (Kalle) ja Johan&Nyström:ltä (Milla).

Ei ilta siihen loppunut.

Senaatintorilla oli Worderwater frozen lights tapahtuma, jossa ihmiset saivat tulla tekemään jäälyhtyjään ja laittamaan valot niihin.

Se kuulosti niin hyvälle, että tuiskua ja pakkastakin uhaten menimme paikalle. En tiedä mitä odotin, tilaisuutta oltiin mainostettu töllössäkin, nyt siellä oli vain kymmenkunta lyhtyä, joista osa ei edes palanut.
Hauskempaa näytti natiaisilla olevan tuomiokirkon portailla, ne kun olivat sopivasti lumen peittämät, niin niitä sitten tultiin alas ja äkkiä takaisin ylös uusimaan.

mäenlaskua

Lyhtyjä

jäälamppu

kylmä pönttö

Das Kuutio

S wonderwaterissa

S:llä blogissaan toinen näkökanta viikonlopusta.

Uusi mylly on nyt tilattu!

Meinasin seota valikoiman seassa, melkein valitsin jo Macap MD5:sen. Kuitenkin enemmän arvosteluita saanut ja paljon kehuja (ennen kaikkea) saanut Mazzer Mini electronic mallia B, lähti tilaukseen Alankomaista kohti kahvitasoani. Enpä tiedä milloin olisin näin innolla taas odottanut jotain pakettia. Pyysin muuten pienemmällä papusäiliöllä, ja sain siihen vihreää valoa, eli normi 500g tulee nyt pienempi kokoisella 320g ”hopperilla”.

Jotten ihan pelkkää suodatinkahvia joisi, niin tuli tilattua jokin aika sitten pari pussia Coffee Bean Shop:sta. Tällä hetkellä illan iloksi valmistin vähän yli kello yhdeksän capun, eikä tarvitse pelätä overdosea, sillä tämä Guatemalalainen on kofeiinitonta, Swiss Water metodilla kofeiinista putsattua, siitä lisäinfoa täällä

Guatemala Swiss Water Decaf

.

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s