Gran Delicato Kämp Galleriassa

Posted: 24/01/2012 in cappuccino, Espresso, kahvi, kahvila, lapsi, Latte, talvi
Tags: , , , , , ,

Ilma ei tosiaan ollut mainioin, mutta välillä pitää ulkoiluttaa itseään ja varsinkin pikkumiestä.

Heitettiin auto parkkiin senaatintorille, lumi oli sellaista sohjoa tai sit vettä. Laskeuduttiin Aleksia pitkin päämääränä Kämp Galleria, ja siellä Gran Delicato. Kovasti suosittu ollut ainakin Kalevankadulla, joten tämä vaati pienen sisäänajon.

Saavuttiin tiskille, siinä hetken kulmakarvat ylhäällä katselin hintoja, mutta eipä sitä kai halvalla tuolla saa edes laillisesti myydä. Juomat ei nyt tappopahan hintaisia, mutta kaikki muu sitten.

Espressopavuista kyselin uteliaana, tosin tiesin netistä luettuani ne Italialaisiksi, mutta piti kuitenkin kysyä. “Meillä on viidestä erittäin laadukkaasta pavusta tehtyä talon omaa espressoa”, jahas että viidestä, niinhän Italialaiset tykkäävät yleensä laittaa blendeihinsä (saattaa olla jopa kahdeksaakin eri papua). “Onko tummahkoa?”, “öö, kyllä on, erittäin tummaa“, “Italaistyylistä tai sinne päin?”, “kyllä, kaupungin parasta”.

Tämän keskustelun päätteeksi huvitti tämä kaupungin paras, tilasin itselleni espresson ja cappuccinon, S:lle Latten. Mokkapala luki taulussa ja sellaisen halusin, sitä ei ollut, otimme puoliksi vanilja-suklaapullan.

Paikka oli aika tyhjänä, joten siitä sai aika aution vaikutelman. Yritystä kuitenkin näkyi pöydissä, oli kukkaa ja sen sellaista. Kuitenkin vieressä oleva Marimekon Marikahvila näytti paljon viihtyisämmältä, tulikin vähän sellainen olo, et ens kerralla isketään tuonne.


Juomat ja pulla tulivat pöytään, oli isot vesilasit plussana mukana ja veitsi sen puolittamiseen. Katselin että ainakin crema essoni päällä näytti hyvältä. Sitten jäi pieni arpominen, kumpi sai latten ja kumpi capun, olivat nimittäin tismalleen saman kokoisia, asteen köyhä artti pinnalla. Artista tuli mieleen, että laskiko barista jo minuutteja kotiin pääsyyn ja kaatoi vain maidot essojen päälle, sen ihmeemmin siihen panostamatta.


Espressoni oli oikeasti joko pilalle viety tupla, huono Lungo, tai muuten vain 50ml oleva espresso. Ja oikeasti, en vieläkään tiedä mitä siinä oli. Maku oli tosiaan tummanpuhuva, mutta valju samalla, lopussa sain vielä purut suuhuni.


Cappuccino oli maidoltaan arvauksella rasvatonta, siltä se maistui. Olen monesti kirjoituksissani manannut rasvattomat maidot capuissa. Pettymys oli myös lattessa, kuitenkin joimme melkein pohjaan asti juomamme, sillä kahville oltiin tapeltu läpi märän lumen ja sohjon.

Ennen poistumistamme, kävin heittämässä kepillisen, joten oli hyvä tauko istahtaa myös Jungle Juice baarissa. Leevi on ihan hulluna JJ:n juomiin, ja taas meni Strawberry Simon (mansikka, banaani, omenamehu, hunaja, jogurtti, jäitä).

Ennen autoon poistumista vietettiin tovi senaatintorilla, kun Leeville tuli lumitöitä. Pienellä lapiollaan kuskaili lunta isoista kasoista ties minne, suosikkipaikat olivat, äidin kengät ja isän reisi. Ei siinä, mukava katsella kun toinen nauttii lumesta, itse tosin olin olkapäät korvissa ja silmät sirillään pienen tuiskun vuoksi.

talven riemua

S ja tuomiokirkko

Pitäähän ne lumityöt jonkun hoitaa

Jos ydinkeskustassa etsin kahvilan, on monta hyvää vaihtoehtoa ihan lähellä tuota, tämä taisi jäädä viimeiseksi vierailuksi.

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s