Irish Coffee

Posted: 30/12/2011 in Elämää, Espresso, kahvi
Tags: , ,

image

Niin se uus vuos tulee, yleensä näihin aikoihin vielä.
Ne jotka ajattelivat alkoholisoitua, niin testatkaa ihmeessä tätä, espressoa jos nyt ei ole… niin luulisin mutterin mokankin kelpaavan, jollei ole ronkeli niin keittää tummaa vahvaa kahvia (turkkilaisella pitäisi kokeilla [laittaa mietintämyssyyn]).

Suomen erikoiskahviyhdistys ry.

Seko.fi

2 tl fariinisokeria tai tummaa sokeria

2 annosta espressoa

4 cl irlantilaista viskiä

1/4 kupillista löysää kermavaahtoa

Kuumenna lasi tai muki, laita sokeri pohjalle, lisää espresso ja sekoita.

Valuta kermavaahto varoen kahvin pinnalle. Valuta lusikkaa apuna käyttäen viski kermavaahdon ja kahvin väliin.

Valmista juomaa ei sekoiteta, vaan juodaan siten, että jokaisella juomakerralla saadaan kahvia, viskiä ja kermavaahtoa sopivassa suhteessa suuhun. Näin kahvin ja viskin ominaisuudet tulevat parhaiten esille. Kermavaahto toimii juoman aromilukkona, sekä antaa miellyttävän pehmeyden juomalle.

Joe Sheridan’s original resepti on aika lailla sama:

Cream – Rich as an Irish Brogue

Coffee – Strong as a Friendly Hand

Sugar – Sweet as the tongue of a Rogue

Whiskey – Smooth as the Wit of the Land.

image

näin se etiketin mukaan, korvallisesta lasista jne

mutta voisin pakotettuna juoda tämänkin

…jahas kello tekee sen verran, että pitää tehdä taas lähtöä lekurille, toisen määräyksestä. Olo on paljon parempi, mutta pelaavat varman päälle (tai salaavat jotain aikauheeta?)

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s