Lontoo ja ennakkoluulot

Posted: 12/12/2011 in cappuccino, Elämää, Espresso, kahvi, kahvila, Matkailu, Valokuvaus
Tags: , , , ,

Lyhyehkö raportti Lontoon reissusta.

Phone booth

Ennakkokäsitykseni kyseisestä kaupungista sijoittuvat hyvin paljon median antamaan kuvaan, sateista/sumuista, ihmiset puhuvat vääntäen kieltä, Bobbyt kävelemässä kädet selän takana, vanhat kaksikerroksiset bussit yms.

Reissuhan alkoi pikkuongelmissa jo alkutaipaleella, taksin kanssa oli kränää, lennolle buukatessa oli slaagi huomata passin menneen vanhaksi lokakuussa (munaravia kentän kyttikseltä hakemaan tilapäinen). Viimein kun päästiin koneeseen, niin alkoihan se lumisade, odotettiinkin lähtöä sit reilu tunti norwegianin penkeissä ihmetellen.

Paikanpäällä alkoi jo “luistaa”, sillä hotellihuone oli mallia luksus, ja sijainti oli loistava, eikä siinä vielä kaikki, hintakin oli matala.
Voinen siis suositella kaikille “Park Plaza Victoria” hotellia, jos on aikeissa matkustaa tuonne.
Aamiainen kuului hintaan, eikä ollut ollenkaan paha, kahvi oli ehkä aavistuksen liiankin tummaa makuuni, mutta muuten aamupala oli erittäin kattava ja palvelu pelasi.

Vatsataudin poikasen sain jo ensimetreillä, joten sillä ilahdutin muuta seuruetta ja itseäni toisena päivänä. Se sitten jatkuikin koko reissun ajan, tosin suunnitelmiin se ei vaikuttanut liiemmin, mutta kuitenkin Lontoo 2 – Jussi 1.

Big Ben

Kiersimme aika ahkerasti paikkoja joita löysimme kartalta, nähtävyydet, ja tietenkin ne lukuisat pikkutiet joilla “oikaisimme” kohteeseen. Päivässä tulikin kelattua katua karkeasti n. 11am-21pm, välillä enemmän välillä vähemmän.

Hintataso oli punnan nousun / euron laskun mukana tullut aikast tasoihin, joten mitään järkkyhalpaa tai kallista sieltä ei löytynyt, ainakaan mihin osasi verrata. Jännä, sillä monesti tilaan tavaraa/kahvia GB:stä juuri sen halvan hinnan vuoksi.

Tuli kierreltyä: Hyde Parkin joulumarkkinat, Piccadilly Circus, Hard Rock Cafe, London Eye, Waterloo, Tower, Green Park, Westminster Abbey, Big Ben, Trafalgar Square, Buckingham Palace (tämä ohitettiin kieltämättä jotenkin joka päivä kerran vähintään), Harrod’s jne.

Buckingham Palace

Houses of Parliament

Piccadilly Circus

Tähän ei voida kuitenkaan laskea niitä mestoja, joita ohitimme matkustaessamme bussilla niistä ohi. Pitkä lista tulisi jos alkaisin joka paikasta kirjoittamaan, joten näin ohitan sen ja pureudun enemmän muuhun.

Päivien valoisa aika oli sinänsä liian lyhyt, että kuvien ottaminen ja monien mahtavien paikkojen ikuistaminen meni hieman penkin alle. Toiselta kantilta taas, ollessamme London Eye:ssa (siis jumalattoman iso maailmanpyörä) näimme kaupungin mahtavassa valokylvyssä jota komisti horisontti taustalla. Vaikka oli järkkäri mukana, eikä pyörän vauhti ollut liian kova, oli kuitenkin kaareva lasi edessä heittäen linssiin kevyet heijastukset.

night scene to Westminster

Joulumarkkinat olivat sinänsä oudot, että niissä oli enemmän huvipuisto menoa kuin markkinaa, ja monet paikat mainostivat German Beer tyylillä. Eli ei ihan kuitenkaan Englantilaisten juttu nuo joulumarkkinat.

Lähtöpäivänä oli jälleen pientä kiveä kengässä: Juna johon olimme ajatelleet ehtivämme, jäi ajatus asteelle, kuitenkin aikaa oli. Kappas, seuraavakin juna oli peruutettu, joten alkoi mennä täpärälle ehtiminen. Siinä odotellessa junalaiturilla piippaa puhelin, ei kiirettä enää, lento on myöhässä. Ja niin se lento totta tosiaan olikin myöhässä reilut 4h, ehdimme siis ajoissa kentälle ja tuhlata loputkin puntamme ja pennimme ennen koneeseen hyppyä.

Delayed

Piccadilly sign

Mitä ennakkoluuloihin tulee ennen reissua, niin aika lailla osa piti kutinsa, mutta kaupunki sai paljon lisää väriä silmissäni ja sen ns.osakkeet kasvoivat sen verran, että voisin helposti ajatella lähteväni tuonne uudelleen (tosin eri vuoden aikaan, vaihteluksi).
Kyllä brittien puheesta saa hyvin selvän, ainakin lontoossa, sujuvasti pystyi haastamaan juttua ja tuli ymmärretyksikin (houp sou). Ilmat olivat ihan ihmeelliset, välillä aamulla saattoi olla aurinkoista, sitten illan pimentyessä alkoi tuulla, ja lopulta tihkua taikka sadetta vuorotellen.

Street signs

Ne kaksikerroksiset bussit joita voi telkkarista bongata, ovat yllättävän nykyaikaisia, monet busseista olivat yllätyksekseni vielä hybridejä.

Sitten ne kahvilat, monta hyvää paikkaa oli kyllä tiedossani ja niihin osoitteet. Kuitenkin ne sijaitsivat aina hieman liian kaukana, eikä polku johtanut niiden kupeesta niin, että sinne olisi voinut pysähtyä.

Sherlock Holmes Pub

Yhden kuitenkin huomasin sattumalta, Flat Cap:n, kävin ottamassa siinä espresson sinkkuna ja jututtamassa baristoja. Tiesin heillä olevan laatupapua (verrattuna tiettyihin ketjuihin tuolla, mm. Costa, Nero, Pret), mutten kuitenkaan ostanut mukaan, sillä oli SquareMilen Red Brick:iä.

Tuota kyseistä papua olen jo kotona tuhonnut pari pussia (2 * 350g), mutta allekirjoitan tuon olleen paras juomani espresso koko matkalla. Parhaan cappuccinon sain sitten taas yllätyksekseni lentokentällä, Costa:sta, vaikka esso ei maistunut pelkiltään, niin jotenkin se sopi maidon kanssa.

Skate Park under Westminster bridge

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s