Kampin Kaakaopuu

Posted: 19/11/2011 in cappuccino, kahvi, kahvila, Latte
Tags: , , , , ,

Visiitti jälleen tuohon tuttuun Belgialaisen suklaan ja hyvän kahvin pysähdyspaikkaan, tosin tänään siellä oli jotain uutta.

Kaakaopuu

En keskity niihin laajoihin suklaavalikoimiin, joka laittaa jopa miehet erittämään kuolaa kuin teini-iässä konsanaan. Pidättäydyn tällä kertaa kokonaan kahvissa ja sen valmistuksessa.

Jos joku ei ollut tietoinen, niin Kaakaopuusta oli Vuoden Barista 2011 skaboissa oma edustaja paikalla, vaikka Tommi Wessman sijoittautuikin finaalissa kuudenneksi, niin on näissä kisoissa jo finaalipaikan saavuttaminen kova juttu.

Tommi Wessman, signature juomat

Eli osaamista on ainakin omalle kohdalleni löytynyt, niillä kerroilla kun olen tuolla käynyt, ja olen käynyt aika useasti.

Tavaksi on nykyään tullut katsoa kahviloissa sinne kahvimyllyn luokse, mitä papua olen saamassa espressooni, niin tietää mitä tilaa. Sitähän sanotaan, että saa mitä tilaa (tämä pitää kyllä harvoin kutinsa). En nyt saa millään päähäni, mitä tuolla ennen käytettiin, mutta juomat olivat kuitenkin “hyviä”.

Valoa vasten kuvattu, idea tulee varmaan selväksi

Nyt huomasin ihan papupussejakin hyllyillä, sekä kahta erilaista myllyn luona. Oli pakko taas kysäistä “anteeksi, mutta mitä papua teillä käytetään espressopohjaisissa juomissa?”. Sain ehkä vähän hölmistyneen katseen osakseni, eivät varmaan sitten kaikki sitä kysele. Mutta, ilmeisesti paikalla ollut neiti-ihminen oli jossain johtavassa asemassa muihin myyjiin nähden, sillä otti hienosti asian hoitaakseen. Sain hypistellä papupussia, sekä yllätysekseni toistakin, sillä he jauhoivat kahta eri papua, toista espressoon ja toista suodatinkahville.

Sitten se kovin hitti, pussissa oli etupuolella Kaakaopuun- ja takapuolella Johan&Nyströmin logo. Eli tämä tarkoittaa sitä, että J&N paahtaa Kaakaopuulle suoraan pavut. Uutinen on uusi, siitä en ole löytänyt mainintaa mistään, edes Facebookissa (ou mai). Sitä paitsi, pöydällä siinä kassan kupeessa oli vielä purkissa paahdettua papua, jota sai sit ihmetellä. Tuntui asteen oudolta tosin että purkit olivat epätasaisen vajaita, ei kait kukaan noista pienistä osta tiettyä määrää, kuten esim. Caffissa. Kolmas purkki oli Monterivaa, yksi sellainen espressopapu jota pyrin välttämään, Lattessa voi mennä kahvilassa, mut ei kotiin ei. Muuten, lähin purkki “Café d´Originale” on jo monesti varmaksi (hyvä, tuttu ja omaan suuhun makoisa) kehumani Brasilian Yellow Bourbonia sisältävää papua. En tosin tiedä ovatko J&N paahtaneet Kaakaopuulle nimenomaan siitä erilaisen, ja tämähän selviää vain jos sieltä käy ensi kerralla ostamassa pussin sitä.

purkit

Mutta jos olet Kampin ostoskeskuksessa etsimässä hyvää kahvilaa, niin ehdottomasti suunta tuonne. Jos matka jatkuu ostoskeskuksesta ulos, niin toki voisin suositella viittä kahvilaa heti lähistöltä. Mutta kirjoitetaan niistä joskus toiste, ellei sitten ole jo raapustettu (minä mitään muista mitä tullut rustailtua, kuitenkin yli 180 postausta takana).

Kaksi cafe lattea, cappuccino, passion juustokakkua, omenajuttua, päärynätsydeemiä ja voisarvi

Jos kahvila/suklaapuoti haluaa tähän jotain lisättävän/poistettavan, niin s-postia vain. Taikka FB inbox/Google+ jne…

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s