Keittimen odottelua ja shoppailua

Posted: 11/11/2011 in kahvi
Tags: , , , ,

Tänään uutta tulevaa keitintä varten tuli poikettua Jumbon/Flamingon Caffissa.
Matkaan tarttui Espressogearin Barista tampperi, 49mm kooltaan. Omistan silvian koreille myös espressogearin tampperin, tosin Primo:n Baristan sijaan. Näillä siis painetaan purut kahvan koriin/sihtiin, ei sen ihmeempää (siis toki tamppereiden sielunmaailmasta sais vaikka postauksen aikaiseksi, mutta sehän ei ketään kiinnosta ;) ).

Barista

Primo

Koska uuden koneen kuului tulla jo tiistaina, ja tässä hiljalleen kironnut laiskoja irkkuja veteline toimituksineen, niin päättelin ostaa myös vastapaahdettua kahvia. Jotta silloin kun saan koneen, niin on myös ns. tuoretta papua, jolla sitä stemmata. Konetta on meinaan vähän joka puolella mainostettu alkuun hankalaksi oppia käyttämään, vaikka perustaidot olisivatkin tallella.

Niin, ostin siis jo monesti aiemminkin hankittua Brasilian Yellow Bourbonia. Olen tästä jo monesti kirjoittanut aiemmin, mutta nyt kopsaan suoraan Caffin sivuilta:

Brasilian Yellow Bourbon

Brasilian Yellow Bourbon tulee tilalta, jonka kahvi on valittu kolmena vuonna peräkkäin brasilian parhaaksi kahviksi. Sama perhe on viljellyt kahvia jo yli sata vuotta. Lajike on alkuperäinen keltainen bourbon arabica. Se on luonteeltaan tasapainoinen, pehmeä ja täyteläinen. Jälkimaku on hieman pähkinäinen ja suklainen. Jos tarvitset kahvin, jota valmistat eri menetelmillä, tämä on varmin valinta.

Niin ja tarttui matkalta mukaan myös uusi telkkarikin olkkariin, ihan vaan mainitakseni.

Loppukuvaksi paljastan tulevasta keittimestä pienen palan.

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s