Kireitä espressoja ja paluu menneisyyteen

Posted: 18/10/2011 in Elämää, kahvi
Tags: , , , , , ,

Se voi välillä olla vaikeaa, siis luetun ymmärtäminen.
Kyseessä tuo Square Milen:n Red Brick Espresso Blendi. Aiemmin kirjoitin miten se maistui tarpeeksi hyvin 45g espressona, ja ihmettelin sen kiristämistä siitä.
Siis seuraavilla pitäisi saada mahd. hyvä shotti:
Dose : 18-19 grams
Brew temperature : 201ºF-202ºF/94ºC-94.5ºC
Brew time : 28-30 sec
Total Volume : approx 50ml
Brew weight : 28-30 grams

Ja kun sitten olen nyt pari päivää kiskonut tuolla 28-30g:llä shotteja, niin ihmettelen vain miten paljon se muutti makua siitä jo tarpeeksi maukkaasta 45g:stä. Tuntuu kuin joisi aivan eri blendejä, kireämmällä tuo tosiaan antaa itsestään enemmän kuvauksen mukaisen kuvan. Suosittelen juojia kokeilemaan molempia, tuota pidemmäksi vedettyä ja suosituksen mukaista.

Pikkubroidini puolisoineen lupailivat taannoin omaa thermoblock keitintään luovuttaa, sillä eivät olleet lopputuloksiin tyytyväisiä. Oikein mielellänihän tuolle annan kodin, jälleen, sillä sehän oli ensimmäinen espressokeittimeni koskaan. Muistan vielä Chillin (obh nordica 2418), ja sillä ensimmäiset onnistuneet espressot ja cappuccinot, tosin se vaati kaveriksi silloin myllyn, ja halpor Krups GVX-242:sta ajoi asian. Nyt hieman “isompi” mylly ja kokemus karttunut, niin saa nähdä mitä sillä saa aikaiseksi, vaahdotukselta en osaa odottaa mitään.

Nyt ihan offtopic: Laitettiin aikanaan (en muista milloin) koristeeksi ja kokeeksi kasvamaan apache chilejä. Äsken ihan päähänpistona ajattelin maistaa sellaista, enkä ole mikään suuren ja tulisen ystävä, enemmänkin menee sinappinakin se mieto. Nyt kuitenkin heitin helttaan yhden chilin, voin kertoa että kirjoitan tätä nyt alahuuli ja kieli jotenkin tulessa ja samaan aikaan tunnottomina. Kannatti kokeilla.

Loppukuvana kuvakansion pimeyksistä löysin kuvan koneen espressotekeleestä, taustalla mylly ja aavistus punaisesta chillistä. Perään ensimmäisestä itsetehdystä cappuccinosta vanhalla kännykällä (iPhone 2G) hätäisesti napsittu kuva.

chillin esso

chillin cappa

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s