Postia Ruotsista ja Lapista

Posted: 08/10/2011 in Elämää, kahvi, silvia, Valokuvaus
Tags: , , , , , , ,

Ta-dam! En ole enää (p)avuton. Postiluukusta leijaili ilmoitus isokokoisesta kirjeestä, ei muuta kuin vermettä päälle ja hakemaan.
Olen tottunut UK:sta (tuo saari, josta paljon puhutaan) tilatessani saamaan suhteellisen asiallisesti pakattuja, tai sitten ihan hienossa pahvilaatikossa lähetettyjä kahveja. Nyt meinasin jo huikata postin sedälle että vie sen ruman paketin takaisin, ei se nyt se ole. Mutta oli siinä nimi oikein, ja Sherlockina huomasin Ruotsin leiman siinä, päätin olla hiljaa.

Vielä kotiin ajaessani ihmettelin tuota vihreää epämääräisen näköistä ja muotoista pakettia, siinä oli siellä ja täällä aavistus teippiä, sit kyljessä vielä pieni repeämä. Kotona päivemmällä ennen avaamista kuvasin vielä tuon, jos tarvitsisi antaa reklamaatiota. Avasin teippejä varovaisesti juuri teroittamallani nahkamiehellä, onnistuinkin avaamaan, mutta johonkin pahviin se otti viillon. Arvatenkin olin tehnyt sentin viillon J&N:n NBC 2011 335g papupussiin, maalarinteipillä kasaan ja ilmatiiviiseen purkkiin mokoma.
Siis uskoisin pienen lapsen osaavan pakata näppärämmin, sillä tässä oli otettu kolmekahvipakettia yhteen nippuun ja (jollain ihmeen konstilla saatu) tungettu ne tuohon vihreään liian pieneen kummajaiseen, sitten tukittu vain se teipillä, nimitarra oli kokoa postimerkki.

Ruotsalainen möhkäle

Kuitenkin, onpahan nyt taas millä remuta, pistinkin riennot pystyyn puukottamallani NBC:llä. Eka shotti tuli juosten läpi, joten kiristin myllyä reippaammin. Uskon että vanhalla korilla olisi tullut juotavaa jo tuolla asetuksella, mutta VST:t ovat vaativampia. Nyt vaikutti hyvältä, ainakin päällisin puolin, laitoin asteiksi 104°C ja puruja 18,20g, normi tamppaus (click-matto käytössä ja puntaroitu 13,6kg:hen). 25-26s uutto, josta 38,86g kuppiin, Home-Baristan sivuilta löytyvän taulukon (joskus tullut todella tutuksi) mukaan se jää vähän alle ihanteen, mutta omaan makuuni tuo hieman “kireämpi” on parempi.

No miltä se sitten maistui? Kun en ole pitkään aikaan, ainakaan viiteen päivään, juonut kelvollista espressoa, niin tuo oli tehtävä kahteen kertaan. Kesken shotin join vettä ja poistin makua suusta, kunnes taas sipaisin lisempää. Aika pirun hyvää. Toisen kanssa lämmitin kupin kunnolla, että ehdin putsata keittimen, kahvat ja laittaa muun rekvisiitan paikoilleen. Jotta sain rauhassa ottaa kyynärnojan, maistella pikkuhiljaa, katsella jonnekkin lasittunein silmin.
Maku oli jotenkin onnistuneen hapokas, pehmeän sellainen, vaikea selittää. Ei mikään järisyttävän marjaisa tai suklainen, sellainen todella tasapainoinen ja vaikea tulkita makuja, mut enpä koskaan ole mitenkään lahjakas ollutkaan noita adjektiivejä heittelemään kupposista.

Pitää testailla tuota vielä maitopohjaisten kanssa, varsinkin kun S toi hullareilta Lattelasit, sekä halu päästä kokeilemaan vaahdotusta plus maidon kanssa, niin ja sitten on vielä jääkaapissa Arlan Café maitoa. Mutta se tuosta pavusta, oli siellä paketissa vielä Drop Coffeen Brasilian Santa Inêstä ja J&N Harraria, molempia 250g. Ajattelin kuitenkin ennen noiden avaamista, tutkailla viiltelemäni paketin papujen kanssa muutamia erilaisia valmistustapoja.

Muistaako kukaan semmoista postausta jonka kirjoitin Kuksasta? (linkki)
Toissapäivänä sain sen oman vihdoinkin, ja jotta en tilaisi jostain nettikaupasta feikkiä, otin yhteyttä tuonne pohjoiseen, vanhaan kaveriin. Tämä ystävällisesti katsoi mulle tosi hienon kuksan, pahkasta ja poronluusta vuollun, kaiverruksineen tulevan ja lenkkeineen olevan (iso kiitos siitä Millalle). Sitten posti taas polki ja loppujen lopuksi se on nyt himassa pöydällä, oon sitä vähän päästään ihmetellyt, mutten vielä juonut siitä, sillä sille pitää toki suorittaa oikeaoppinen vihkiminen konjakilla.

Sillä on niin hieno nimikin…

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s