Ensitreffit Google+:n kanssa

Posted: 06/10/2011 in Elämää
Tags: , ,

Viikon verran Google+:aa takana, ja joitain huomioita voisin näyttää tuosta suuresta paljon puhutusta, ehkä hieman jännästä, houkuttelevalta, mutta niin jotenkin kovin kaukaiselta sosiaaliselta medialta.

Korostan vielä, että tämä on oman lyhyen aikani plussan parissa viettämästäni ajasta huomioita, ei siis mikään käyttöopas, Ja tätä saa ehdoitta kommentoida kun huomaa jonkin asian olevan väärin.

Google+ ei ole Facebookin kaltainen sosiaalinen media, sen tarkoitus ei ole olla naamakirjan tappaja. Se tarjoaa vain vaihtoehdon facebookkiin kyllästyneille, sekä jotain uutta jo aiempaan kyllästyneille (sekä fb:n turvallisuudesta huolestuneille).
Sitten jotain mitä osaan sanoa tähän mennessä, ihan pintapuolisesti.

Kuvat näytetään isoimpina plussassa, ja kansioita on mukava rullailla, muutenkin java pyörittää mukavasti saaden ns. karkkia silmille.
Kavereiden ja tuttujen yms. jako eri piireihin on tavattoman helppoa, on nimilista josta sitten vain vedetään haluttu nimi (yleensä vielä kuva nimen vieressä) tiettyyn/tiettyihin piireihin. Sitten itse etusivulla voi valita piirejä mitä selailla tai antaa kaikkien olla yhdessä. Myöskään henkilö jonka laitoit vaikka piiriin ”sekopäät” ei näe mihin piiriin kuuluu listoillasi (nice).
Hangouts tarkoittaa plussassa sellaista videokeskustelua kuten mm. skype tarjoaa. Tämä on niitä ”harjaa ensin naamasi ja piilota takaasi kaikki pizzalaatikot pois”, en ole koskaan oikein tästä innostunut. Toimii varmasti hyvin henkilöille jotka tarvitsevat sitä ryhmäjutusteluihin (etätyöt), en näe itseni tarvitsevan sitä, kiva lisä ei muuta.
Chat taas toimii hyvin, kunhan muistaa laittaa itsensä onlineksi ja kaveri on kanssa lisännyt itsensä pikaviesteihin, jollei ole niin nimen kirjoittamalla  voi lähettää s-postilla pyynnön laittaa oma pikaviestitilansa aktiiviseksi.
Pelejä ei ole montaa, mutta ne ovat laadukkaita, enkä epäile etteikö niitä ilmesty sitä mukaa lisää kuin käyttäjikin.

Tähän olisi vielä paljon lisää, mutta on ehkä helpointa ottaa ja kokeilla miltä se tuntuu. Mutta jos aikoo käyttää siihen aikaa alle tunnin, niin ei kannata vaivautua. Miettii samaa Twitterin ja Facebookin kanssa, jos niitä ei olisi koskaan käyttänyt, niin olisihan se kuin puhallus munille.

Stream ikkuna

Etusivuna voidaan pitää Stream ”sivua”, johon statukset tulevat näkyviin sekä lisätyt kuvat yms.

Oman statuksen rajoittaminen/muokkaaminen

Omaa statusta on mahdollista rajoittaa, kuten kuvasta voi nokkelimmat havannoida. Tälle voi olla käyttöä jos kommenttiketju alkaa paisua yms. haluaa ilmoittaa jotain muttei kommentteja.

Piirit

Stream ikkunan sivussa on tämä lista piireistä, jotain niistä painamalla seuloo G+ sen piirin henkilöiden jupinat streamiin.

Kuten huomaa, ylhäällä on lista yhteyshenkilöistä, joita sitten hiirellä raahaamalla omiin piirehinsä kontaktit voi jakaa mielensä mukaan. Myös piirejä voi muokkailla, kuten nimetä/poistaa/jakaa, uuden piirin luominen on kanssa tavattoman yksinkertaista.

Oma profiili ja sen muokkaus

Omaa profiilia voi tähdentää monilla tavoilla, kuten mm. FB:ssä, mutta hieman eri kysymyksin ja vaihtoehdoin tässä kuitenkin. Itse en oikein innostunut jakamaan itsestäni liikoja tietoja (vaikka salaliittoteoriapääni mukaan googlehan jo tietää meikästä kaiken turhankin).

Pelit

Tämän hetkiset mahdolliset valittavissa olevat pelit. En viitsinyt edes kokeilla noita, jokseenkin kyllästyin naamakirjassa pelaamiseen pokeria mättäessäni.

Sitten on “hangouts”, johon stream sivulta löytyy tämmöinen painike.

Kuvaa kuvasta, ilmeen mukaan aika outo juttu tämmöinen

Testiksi kokeilin mitä tapahtuu kun tuota nappia painaa. Sain tämmöisen sivun stream sivun päälle, ja kukapa muukaan se sieltä kamerasta pian kurkistikaan kuin allekirjoitttanut, mikinkin tunnisti vaivatta. Ihan näppärän oloinen, en tosin tiedä lagittaako ryhmäkeskusteluissa.

albumit

Kuviin pääsee helposti profiilin ja stream kuvakkeiden vierestä olevallla kuvat painikkeella. Ensin tulee ”kuvia piireistäsi, eli kaikenlaisia kuvia jotka on laitettu muille jakoon. Sieltä vasemmalta sivulta löytyy ”albumisi” linkki, jonka takaa paljastuu omat plussaan lataamasi kuvat.

Eläimet kansio

Kuvat järjestyvät mukavasti kansioon, ja hiirellä päältä vedettäessä kuva suurenee, klikatessa vielä lisää jolloin sitä pääsee kommentoimaan, antamaan +1:sen jne.

Puhelimella selaaminen on nopeaa ja selkeää, tosin muista kuin Samsung Galaxy S:n 2.3.4 androidista ei ole kokemuksia. Laitan puhelimen screencaptureita tähän loppuun.

luurin ikonit

Stream mobiliina

Kuvat

Kuva ja asetuksiaAdvertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s