Kahvitilaus

Posted: 30/09/2011 in Elämää, kahvi, Syksy
Tags: , , , ,

Nyt on laitettu kahvitilaus eteenpäin, pitkän ja vaikean pähkäilyn päätteeksi päädyin seuraaviin kahveihin.
Tällä kertaa suosin paljon ruotsalaisia paahtimoita, vaikka tuli aika puskista itellenikin että miksi näin, niin vaihtelu virkistää.

Santa Inês

 Drop Coffee – Brasilia Santa Inês (lievä häivähdys vadelmaa, vaniljaa ja mantelia)

Kuvauskin antaa jo odottaa vesi kielellä, ei pelkältään vadelma, mutta koko kombinaatio.

Paahtimolta tulee monia meheviä muitakin ehdokkaita, mutta baristashoppenin kautta valitsin kuitenkin kuvauksen perusteella tämän.

Harrar Longberry FTO

Johan & Nyström – Etiopian Harrar Long Berry FTO
(Intensiivisiä mustikan aromeja. Voimakas suutuntuma ja pitkä jälkimaku)

Harraria ennenkin juoneena, joskin Mokkamestareiden paahtamana, jäi siitä hieman pettynyt fiilis. Sillä kerralla (ensimmäisellä) tätä oltiin hypetetty ihan pilviin, joten tottahan odotin saavani pressolla ja suodatinkeittimellä taivaalliset sukkia pyörittävät maut suuhuni. Enpä saanut, ja jotenkin uusi kokeilu on jäänyt odottamaan itseään, joten josko sitten tällä kertaa natsais.

Mokkamestareiden pavut ostin taannoin Stockan Delistä, eikä siellä kukaan osannut arvioida paahtopäivää, jolla arvatenkin on suurehko vaikutus lopputulokseen.

Nicaragua Un Regalo De Dios

Johan & Nyström – NBC Espresso 2011

70% Kenya AA Gethumbwini

30% Nicaragua – Un Regalo de Dios, Red Bourbon

Tätä taas on paahdettu tietty erä, ja osingoille pitää päästä. Tuo NBC lyhenne tulee Nordic Barista Champion sanoista, eli skaboista jossa tätä kahvia ollaan käytetty.
Odotukset ovat vähän niin ja näin, kehuja toki annettu, sekä nuo kaksi papua yhdessä voisivat antaa hyvän potkun.
Gethumbwinia maistaneena tiedän sen hyväksi, toisesta taas koskaan ennen ole kuullutkaan.
Katsellaan ja maistellaan, sitten ihmetellään.

SquareMile Red Brick – Seasonal espresso

50% El Salvador – San Juan Bosco

25% Honduras – COMSA Cooperative

25% Costa Rica – Rivense del Cerro

“This espresso is a wonderful combination of fruit flavours and balancing sweetness. Expect to find cocoa, along with a jammy sweetness coming from notes of cherry, lime and red apple. Floral aromas of rosehip and raspberries add to the complexity and all round tastiness of the shot. In milk the cocoa really pops, turning to milk chocolate with a little of the florals coming through too.”

Red Brick Label

SqM antaa 18g:lle (VST-sihdissä) seuraavat suositukset: 94C-94.5C ja uuttoajaksi jopa 28-30s (mikä on mielestäni suhteellisen pitkä aika, mutta innolla kokeilemaan).

SquareMilen Newsletter pamahti melkein samaan aikaan kuin facebookin seinälle ilmestyi infoa, tuli jokseenkin heti sellainen fiilis että nyt on tuotu markkinoille jotain mullistavaa. Eikä pelkästään paahtimon uudenlainen lätkä pussin kyljessä, vaan jotain muuta.
Julkistaminen tapahtui 27.9, joten suht tuore uutuus, enkä ole vielä kuullut arvioita muilta tahoilta. SqM on kuitenkin sen verran tasokas paahtimo, jotta olettaisin saavani asteen parempaa kuin hyvää settiä kuppiini (onhan tuo kuvauskin jo aika mukaansa tempaiseva).

Nimessä on myös tehty muutos, sillä aina ennen kausittaiset espressot ovat olleet summer/winter/autumn. Nyt kuitenkin nimi Red Brick! Jouduin lukaisemaan ihan paahtimon blogia selvittääkseni tätä, ja löytyihän se, vieläpä helposti (teksi luettavana täältä). Yritys haluaa muuttaa käsityksiä kahveista antamalla niille vastaisuudessa nimiä, tämä tulee yrityksen muutosta uusiin tiloihin, minnekkäs muualle kuin punaiseen tiilitaloon.

Tämä postaus oli selkeästi kahviaiheinen, jos joku jaksoi lukea, joten olenkin jo valmistellut alustavasti seuraavaa. Tähtäimen ristikossa on seuraavaksi Google+ ja siitä käyttökokemuksia, sitä ja kahveja odotellessa. Välissä tosin saattaa tulla muukin postaus, sillä itella käväs just ovella.

Google+

Loppukuvaksi jo tutuksi tullut Cyanide and Happiness strippi (edelleen jaksan hykerrellä kuin pikkutyttö näille).

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s