Blogging, dreaming and wondering

Posted: 09/09/2011 in cappuccino, Elämää, kahvi, Valokuvaus
Tags: , , , , , ,

Vipupavoni, tuo joulupukinkontin lisäpaino. Kuva: Linkerquu

Eilen oli aika hissu päivä cappuccinojen kanssa, tällä kerralla halusin kokeilla Tim Wendelboen Espresso blendiä  pohjalla, sillä aiemmin tein tuplashotin, joka oli tosin ristretto ja se vei kieltä mukaansa. Ajattelin yhden pykälän löysätä myllyä ja ladata espresson capukupin pohjille, no tässä vaiheessahan siis jo alkoi hanska irrota kädestä, essosta tuli selkeä lungo. Maitoa ajattelin vaahdottaa kerrankin ainakin pari astetta lämpimämpänä, sillä ennen olen kaatanut vaahdotuskannuun jo jääkaapissa ja kun on höyryämisen aika, olen ottanut kannun esille. Kylmemmällä maidolla (jostain kuultua) on enemmän pelivaraa sitä työstäessä, mutta omalla kohdallani olen huomannut että kun vaahdotan kahteen kertaan (vaikka kahteen cappaan) niin jälkimmäistä on helpompi käsitellä ja saan sen onnistumaan paremmin.
Siis nythän otin kameran metrin lähemmäksi, jos vaikka tulisi joku söpö latte art lehti tai sydän, ei tullut söpöä. Arttini muistutti aika lailla vehjettä, kivet ja kaikki, loppuun kun vielä sain ns. kärjen muistuttamaan sitä itseään, ei ollut kameralle liiemmin tarvetta. Kuitenkin join kupin, vaikka se tuntuikin aika oudolta, muttta maistui hyvältä.
Joo, ja nokkelasanaisille kaveruksille infoksi, ei tarvitse tuosta veistää kommenttia, tajusin sen jo kirjoettassani.

Pari lukijaa on osoittanut mielenkiintoa espressoharrastusta (eli hulluuden ja nerouden välimaastossa hyppelehtimisen) kohtaan. Tässä annan mielelläni vihjeeksi lueskella ristretto.fi foorumin ketjuja, sieltä etsivä löytää vastaukset, ja ellei niin rohkeasti kysyy. Toki voi laittaa mullekkin nonsensopedia.blog@gmail.com:iin kysymyksiä, vastaan mielelläni ja jopa suht nopeasti mikäli äidinkielemme on vain sama.

Ihan pieni matkakuume vaivaa, ei enää kovin iso, sillä joulukuulle ollaan varattu Lontoon matka. Ikävä kyllä en jaksa uskoa että matkamme keskittyisi kahviloihin, mutta pitänee ottaa selville nähtävyyksien lähimaastoista maininnan arvoisia kahviloita (jos joku näitä muistaa, niin voi toki avustaa kommentilla).

Matkakuumeen lisänä olen viittä vaille kallistamassa vaakaa uuden tampperin puolelle, toisella puolen vaakaa olisi taas joku ns. halpa thermoblock kone. Uusi tampperi tulisi taas nyt näiden VST-filttereiden takia tarpeeseen, mutta kustantaa kivasti, sillä ostaa sitten kerralla kunnollisen. Tai sitten jätän nuo arvoonsa, ja säästän pidempään, ja hankin sen vipupavonin.

Sanna innostui kanssa bloggaamaan! Parit alkavat muistuttaa toisiaan, niinhän sitä sanotaan. Ei kauaakaan kun olen istuttamassa ties mitä sipulia ja siementä multaan, samalla kuin S tekee meille sillä välin lattet. Toisaalta, jos näin pääsisi käymään, voitaisiin ilman ihmettelyjä sijoittaa johonkin kaksi gruppoiseen Faemaan tjsp.

Sannan blogiin pääsee tutustumaan ”tästä”, sekä laitan vielä linkin tuohon vasemmalle blogilistaan.
Blogin nimi on Baby-girl: Elämää ja unelmia…… ja kaikkea siltä väliltä. Hyvää tekstiä, vaikka ei ole ehtinyt kertyä vielä paljoa, kun vasta aloitettu näppäinten painelu ja hiiren siirtely. Ensimmäinen postaus kertoo enemmän kuin tässä itse kuvailisin, siihen myös linkki ”tästä”.

Ok, loppukuvan aika.
Tällä kerralla sain foorumikaverilta hyviä kuvia paljonkin, joista nappasin kolme ja ajattelin ne kaikki liittää tähän. Kameran takana siis Jorma “Linkerquu” Lindqvist, mies pitää kanssa blogia, nimeltään Pööniä toroon ja sielua sinappiin, Kahvi- ja chilikokemuksia, ja päiväkirjamerkintöjä “Nakkilan kirkon vaiheilta”. Näitä kahta viimekertaista kuvien lähettäjää yhdistää ainakin yksi asia, nimittäin himoitsemani vipupavoni, keitin on jollain tapaa lähellä sydäntäni, jos olisi varaa, saisi Silvia kaverin siitä.

orkkis versio

Photoshopattu

Duo

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s