Päivä Stadissa Syystoberit ja Herkkujen Suomi

Posted: 28/08/2011 in Elämää, kahvi, Kesä, Olut, Valokuvaus
Tags: , , , , , ,

Herkkujen Suomi ja Syystober

Eilen, eli taiteiden yön jälkeinen päivä, lämpöä riitti aamusta saakka ja lisää oli luvassa.
Alustava suunnitelma oli mennä steissille tarkastamaan Herkkujen Suomi ja Syystober tapahtuma, eipä sitten muuta ollutkaan lyöty lukkoon.

Spåralla suoraan steissille ja portista sisään, väkeä oli liikenteessä juuri niin paljon että hyvä kun jaksoivat osa edes hieman tehdä tilaa Leeville (siis lastenvaunuille).

vaunumatkustaja

Massaa

Luovittiin tiemme muutamaan otteeseen läpi alueen, kun yhdellä kertaa ei tosiaan olisi huomannut kaikkea, ja olihan tilatkin rakennettu siten että siellä saa pyöriä.
Oltiin lähdetty sillä linjauksella liikkeelle, että mitään ei osteta. Välissä käytiin Kaisaniemessä saniteettitiloissa Kinopalatsissa, josta ostettiin mukaan vissyä tukahduttamaan auringon aiheuttamaa nestehukkaa. Jälleen alueella napattiin suolaista, pari grillimakkaraa.
Niitä ennen oli Leevi saanut pelleltä ilmapallosta väännellyn koiran, ihan näppärästi pelle sen kasaan kieritteli.

Pellen tekemä pallokoira

Mutta kuten näille yleensä käy pienen tutkijan käsissä, ne tuppaavat avautumaan tavalliseksi pitkäksi palloksi. Sitä sitten korjailemaan.

Insinöörille palikkatesti

Vähän eri rotuinen, mutta ensimmäiseksi viritelmäksi kelpaava

*myöhemmin kotona purin tuon, katsoin youtubesta mallia, ja taivuttelin sen samanlaiseksi kuin pellen väsäämä. Innostuin ihan jo, siitä miten yksinkertaista se loppupeleissä olikaan, jossain lastensynttäreillähän niitä voisi aikansa kuluksi skideille pyöritellä.

Alueen toisessa päässä oli pannukahvia ja loimulohta. Ei sitä vaan voinut ohittaa, otettiin ensin kahvit (pehmeän makuista nokikahvia). Mietittiin loimulohen kotiin viemistä, ja katseltiin siinä kahvien ajan niitä, kuinkas ollakkaan oli file mukana kun poistuimme paikalta.

Pannukahvia ja loimulohta

Syystobereilla käytiin katsastamassa pienpanimoiden esille panoa, muutaman merkin kotiin ostettavaksi olisin löytänytkin, mutta ei sieltä saanut ostaa mukaan.

Rupesi tekemään jo mieli cappuccinoa, ja otettiin suunaksi senaatintori, siinä unioninkadun kulmassa kun on Ciao Caffe, sieltä olisi maistunut, mutta mukavat julmetut kivirappuset myös etuovella. Kokeiltiin mennä Engeliin, mutta vaunumatkustaja oli päikkäreillä ja siellä sisäpihalla aloitteli jokin bändi, sekin siis unohdettiin.
Sen jälkeen mietittiin Ursulaa kaivarissa, ja lähdettiinkin sinne suuntaan, matkalla tuli mieleen Mattolaituri. Molemmat olivat aivan tukossa ja aurinko lämmitti jonnin verran, suunnattiin jätskille mutteria vastapäätä tien toiselle puolelle puistoon varjoon.

Kun jädet oli syöty ajateltiin vielä käydä Carusellissa vaihtamassa Leeville vaippaa ja itsellemme viimein sitä capua. Rantaa pitkin ajateltiin mennä, kun huomattiin Uunisaaresta tulevan savua, eikä se määrä selittyisi millään saunan lämmityksellä, ei vaikka sitä autonrenkailla lämmittäisi. Jäätiin kytistelemään, eikä aikaakaan kun brankkareiden pillit kuuluivat. Saareen ajoi kuvassakin jotenkin näkyvä sammutusbotski, sekä rannalla oli muutama yksikkö vielä tekemässä jotain. Rannalla kiersi huhua siitä että siellä paloi sauna, parista suusta kuultuna ajateltiin että niin se varmaan oli, muistikuvat Uunisaaren saunan sijainnista osuivat vielä juuri savun merkkaamaalle paikalle

Ei savua ilman tulta

Uunisaaressa brankkarit botskilla

Viimein oltiin saatu caput ja kakut kerättyä, etsittiin pöytää kun siinä törmättiin hyviin ystäviin.
Mentiin kimpassa vielä läheiseen lasten leikkipuistoon, ennen kuin lähdettiin suuntaamaan kohti kauppaa. Koska oli lauantai niin kaupat olivat jo suurin osa kiinni, jäljelle jäi vaihtoehdoksi (ainoaksi järkeväksi) käydä Sokoksen S-marketissa.
Kotona olimme joskus ysin aikoihin, ja aika kuitteina, joten en jaksanut alkaa kirjoittamaan vaan tarkoituksella lykkäsin sen täksi illaksi.

Loppuun kuva Kaivarin rannalta Sannasta ja Leevistä, siitä kun levähdettiin kytistelemään Uunisaaren tapahtumia.

Uunisaaren paloa seuraamassa

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s