Kööpenhaminasta Osloon

Posted: 14/08/2011 in Elämää, kahvi, Kesä, Olut, Valokuvaus
Tags: , , , , , , ,

Jälleen, kuten yleensä, lähtiessä on jostain ilmestynyt kauhea kiire. Niin oli tämänkin reissun alkajaisiksi. Käytiin matkalla hakemassa Leevin kummisetä matkakumppaniksi mukaan, ja sitten takaisin kämpille, kamera oli unohtunut.

Kuitenkin päästiin ilmaan ja nopean lentomatkan jälkeen maakosketus Köpikseen, kentältä junalla hotellille. Oliko huone hyvä? No oli, paitsi ettei ollenkaan sellainen kuin oltiin se tilattu. Huoneen vaihdon jälkeen saatiin toimiva, mutta pienempi luukku, siihen oli sitten tyytyminen (että kiitos vain booking.com).
Viisi yötä Tanskan maalla antoi kaikenlaista, nähtävyydet kierrettiin aika hyvin, oli aurinkoa ja sitten sadettakin. Käynnissä olivat jotkin kumman Fashion viikot!?
Viimeksi kun oltiin Milanossa siellä oli kanssa, ja voinen allekirjoittaa että jälkimmäinen oli enemmän esillä katukuvassa. Milanossa oli ympäri kaupunkia silloin taannoin erilaisia maalattuja cokis pulloja, Köpiksessä oli teemana ronsut. Eikä noita kaikkia viitsinyt millään alkaa edes kuvailemaan, niin niitä tuntui olevan joka puolella.
Kun aina tuppaa reissussa käymään kaikenlaista vähemmän kivaa, niin tällä kertaa olivat riesana renkaat. Ensin vaunujen rengas nitkutti, mutta kun sille jakoi voimalla ensiapua niin se rupesi toimimaan (en ihan turhaan inssiksi ole lukenut).
Sitten se ongelmallisempi, eli pyörätuolin eturengas. Eipä tullut tarkistettua kotona missä kunnossa kumit ovat, sillä niiden kuuluisi kestää ihan tolkuttomasti. Kuitenkaan omat fillarini olivat ihan loppuun ajetut, niin että se loppu röpelökumi yritti pois vanteelta. Sille sitten yhdestä pyöräliikkeestä saatiin ensiapua, laitettiin pieniä nippusiteitä ympäri rengasta sitomaan kumia, toimi sitten loppureissun ajan kuitenkin.
Tuli päivät Tanskanmaalla täyteen ja mieleen jäi kuva siististä kaupungista. Yllättäviä puistoja siellä sun täällä, paljon polkupyöriä, hintataso ’bout samaa luokkaa kuin Suomessa (mitä nyt oluet ja jotkin muut tietyt asiat). Ihan positiivinen kuva, vois helposti lähteä uudelleen Tivoliin, eläintarhaan, Kristianiaan, linnoihin, satamaan, ostoskaduille yms.

Oslon kentän kiitoradalle lentokoneen takarenkaat ottivat kosketuksen ennen puoltapäivää. Tsekkaus huoneeseen olisi ollut kolmelta, mutta onneksi löytyi joustoa ja päästiin viemään heti kamat sisään. Tällä kertaa majoituksena oli huoneisto kolmelle, kahdella makuuhuoneella, olkkarilla ja keittiöllä (kahdeksannessa kerroksessa vielä oikein). Kaikki vaikutti hyvältä, vaikka sinne tilattua pinnasänkyä nyt ei tietenkään ollut valmiina (kiitos jälleen booking.com). Myöskään ei varauksen yhteydessä kukaan tai mikään maininnut erästä aika painavaa seikkaa, nimittäin naapuritontilla olevan rakennustyömaan. Onneksi äijät alkoivat paaluttamaan vasta aamu kasilta (mikä mukava herätys), partsikin oli vielä suoraan siihen suuntaan.

Kukaan ei varmaan ihmettele sitä kun Norjan kerrotaan olevan kallis paikka, no sitä se tosiaan olikin. Ei se silti estänyt meitä istuskelemasta katukahviloissa cappuccinoilla, mutta muun shoppaamisen se lopetti jo ajatusasteelle (mitä nyt kahvia, essokuppia ja sen sellaista Hard Rock Cafe paitaa).
Jo ensimmäisenä päivänä käytiin viemässä ruusut tuomiokirkolle, ilma oli sateinen joten ei ihmeemmin tullut pyörittyä. Kirkolla ja ihan ympäri kaupunkia oli joka paikassa kukkia, liikennetolpissa, patsailla, kirkoilla, aidoissa jne. Paikalliset uutislehdet kävivät vieläkin lööpeissä Breivikin tekosia läpi. Yhtenä päivänä käytiin katsomassa sen autopommin jälkiä, hieman yllätyin kuinka laajasti se oli rikkonut korttelin ikkunoita.Oopperatalo ja kuninkaanlinna olivat ehkäpä mieleenpainuvimmat paikat joissa käytiin, oopperallakin käytiin kahteen otteeseen, ihan katolla asti, oli kova keuliminen alas, mutta ne näköalat…

Justiinsa kun alkoi lämpöasteet nousta mukavimpiin lukemiin, niin olikin aika hilppaista kotisuomeen. Onneksi tänne on lupailtu ensi viikoksi helteitä, jos pääsisi vaikka mökille.

Kuvia tuli räpsittyä pelkästään jo järkkärillä n.1500ruutua enkä edes tiedä paljon pokkarille kertyi. Mutta vähän tätä postausta värittääkseni, liipaisen muutaman kuvan kummempia valikoimatta.

Lisää kuvia laitoin omille sivuillensa (n.20kpl per kaupunki). Linkkiä klikkaamalla kuvia selaamaan, saa vähän enemmän irti kuin tätä lukemalla.

Kööpenhamina

Oslo

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s