Vaunut ja niiden huolto

Posted: 02/08/2011 in Auto, Elämää, kahvi, Kesä
Tags: , , , ,

Emmaljungan kärrythän ovat ihan priimaa, eikös?

Emmaljungan Nitro Cityt kyseessä.
Ihan hienot ja menee kivasti kasaan, helppo pyöritellä kääntyvien etupyörien ansiosta, voidaan liitää vaunukoppa ja ratasistuin (saa laitettua kasvot meno/takasuuntaan), myös turvaistuin adapterin kanssa istuu kivasti. Renkaat täyskumimuoviseosta tjsp. etufillarit helppo lukita ja vapauttaa, takapyörät lukkiutuvat jalalla painaen keskeltä taka-akselia.

-Nitro City-

Hienot myyntipuheet ja liikkeessä kokeilut sekä vaivaton työntely saivat meidät vakuuttumaan näistä, olivat ylläripylläri alessakin oikein. Nyt vuoden seuranneena, niin noita “vain tämän viikon aleja” sattuu olemaan voimassa jatkuvasti. Nimeltä mainitsematon Lastentarvike myi meille koko setin huokeaan hieman alta tonnin hintaan, mukaan tuli kaikkea tarpeellista ja tarpeetonta.
Ei siinä, nyt on todettu että vaunut maksavat sekä valikoima on laaja, lisäisin myös että aikast tarpeelliset pikku nyytille joka tulee sieltä synnytyssairaalasta messissä kotiin. Mitä ei mainittu, olivat mahdolliset viat, ja minne ne saa kuljettaa korjattavaksi.

Aikoinaan ihmeteltiin että mistä tuo ärsyttävä nitisevä ääni tulee. Toinen takarengas oli hieman kiero, sen otti pois ja vähän väkivaltaa ni toimi taas hetken. Mentiin vaihtamaan, ihan mukavaa henkilökuntaa Tammistossa, saatiin uusi rengas ja siihen loppui se vikisevä meno.

Kun laittaa takapyörät lukkoon, niin toinen renkaista kieltäytyy lukkiutumasta. Ok, maalaisjärjellä sitten katsottuna taas todettu ettei siitä mitään tajua purkamatta osiin. Sillä ei renkaassa ollut vikaa, ei myöskään jarrumekanismissa, jossa jalalla keskeltä painettavassa zydeemissä tulevat esiin molempiin päihin eräänlaiset “tapit” jotka menevät renkaan holeihin, ja näin lukitsevat renkaat. Kuitenkaan siis renkaan holeissa eikä jarrussa ollut mtn vikaa, ei vaan pysy toinen puoli lukossa (liekö sitten päässyt tappi irtoamaan omiaan?). Takuuhuolto, niin ei ruveta avaamaan, huolto toimii Vantaalla Varistossa, ei ihan nurkilla mut onneks on auto alla.
Plus että ratasistuimen jalkatilan laskeminen ei aina luonnistu, luultiin ominaisuudeksi kunnes kokeiltiin muita vaunuja liikkeessä. Sekin siis saisi pienen rassauksen.

Huolto on lomalla, tietenkin ovat kun on kesä ja kärpäset. Mikäs sen mukavampaa.
Paikalla käy kuitenkin takuuhuoltotyyppi joka voi tälläiset katsoa, sepä kiva, katsoikin vielä päivässä ne kuntoon. Kysyin kuitenkin puhelimessa että “mikäs siellä muuten sitten mätti? Ja millä tavoin sait laitettua ruotuun?” jeppe siihen “ihan paineilmalla putsasin ja sit rasvasin”. Eli ei havainnut sen kummempaa vikaa (outoa), no niillä me sit oltiin lähdössä reissuun kun just ennen lähtöä S huomas ettei ne jarrut lukkiudu enää ollenkaan. Putsausrasvausmies olis voinut tehdä asiansa hieman tarkemmin.

Nyt sitten soittoa huoltoon, olivat tulleet lomilta, jonoa kuulema on kun sairaslomaakin oli joutunut huoltoukkeli pitämään. Selitin tilanteen, että ollaan lähdössä reissuun parin päivän päästä, ei aikaa jonoilla. Ukkeli valisti vielä että vaunut tarvitsevat sitten tasaisin väliajoin putsausta ja huoltoa omasta takaa, siis että mulla olis mielenkiintoa räjäyttää vaunu osiin ja paineilmalla käydä osat läpi, putsailla niitä, tarkkailla hioutumia ja uittaa rasvassa liikkuvat osat.
Huoltoukkeli imi sanansa kun kerroin vaunujen saaneen juuri heillä pari viikkoa sitten huollon, lupasi katsoa sen täksi päiväksi kuntoon. Eli eilen jälleen Varistossa jättämässä vaunuja, tänään sit toivon mukaan hakemaan (toimivia vielä). No onneksi sinne päin kun ajellaan, niin siinä lähimaastossa asustaa hyvät ystävät ja kummiskidi, joten kahviuduttiin sinne lyhyellä varoajalla (kiitos muuten sumpeista ;).

Toki myönnän että vaunut ovat kokeneet aika lailla. Lentokenttä kuljetukset, erilaiset rantahiekat, joskus hieman tällejä sieltä täältä. Mutta luulisi noiden olleen laskettuna jokapäiväiseen rasitukseen, eihän kait kukaan niillä pelkästään ostareilla ajele. Niin toivoisin, että kun se hemmo soittaa tänään, ilmoittaisi vaihtaneensa samantien koko rungon, koska jarruvika veisi liikaa aikaa ja työtunteja osien tilaamisen kanssa. Nyt täällä sormet solmussa odotellaan soittoa.

OT: jos joku sattuu löytämään tälläiset kupit, tai ymmärtää mistä niitä saisi tilattua, otan mielelläni infoa vastaan.
Näistä enemmän kuvia omilla sivuillaan, linkki.

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s