Bad Teacher, Iron Man 2, Thor, X-men: First Class

Posted: 29/07/2011 in Elämää, Elokuvat
Tags: , ,

Taas on aika kaivaa mutteri esiin, sain vaikutteita ristreton foorumilta maistella mokkaa espresson sijasta. Koska nyt ei ole aika ostaa uutta papua, koska kohta reissuun ja sieltä tuliaisina tulee kuitenkin joku(nen) pussi.

Mutta nyt jos siirtyisi aiheeseen elokuvat, muutama tullut katsottua tässä niin lähiaikoina jotta ovat vielä tuoreessa muistissa.
Pyrin välttämään kaiken spoilaamisen kertoessani omia mielipiteitäni.

Elokuvina Bad Teacher, Iron Man 2, Thor, X-men: First Class.

Jep, olen koboltin kova Marvel fani, joka yrittää katsoa myös kaikki elokuvat siinä ohessa kun vielä lukee sarjakuvat. Miksi kummassa katkaista putkea joka joskus 90-luvun puolella alkoi.

Bad Teacher

Cameron Diaz, Justin Timberlake, Jason Segel… Ohjaajana Jake Kasdan, joka ohjannut myös mm. Orange County (2002), Zero Effect (1998).

Elokuva muuten valittiin “Finnkinon Kuukauden elokuva heinäkuussa 2011!”:ksi.

Juoni copy/pastella finnkinon sivuilta:
Joidenkin mielestä koulu on todella syvältä. Kuten esimerkiksi opettaja Elizabeth Halseyn (Cameron Diaz). Hän on rääväsuinen, tyly ja tökerö. Hän juo, polttaa pilveä ja on vampannut itselleen elättäjän, jotta pääsisi eroon “paskaduunistaan”. Mutta kun hänen äveriäs sulhasensa yllättäen jättääkin hänet, hänen täytyy panna tuulemaan hurmatakseen komean ja varakkaan sijaisopettajan (Justin Timberlake) – jonka huomiosta hän joutuu tosin kilpailemaan virkaintoisen opettajakollegansa Amyn (Lucy Punch) kanssa. Ja kun Elizabeth vielä samaan aikaan tylyttää hänelle flirttailevaa jumppamaikkaa (Jason Segel), hänen hurjat tempauksensa ja juonittelunsa menevät lopulta sellaiselle sykkyrälle, että läksyn oppivat niin hänen opiskelijansa ja työtoverinsa kuin ennen kaikkea hän itse.

Jos nyt erehdyit lukemaan tuon juonen, ei oikeastaan elokuvalta jää muuta tarjottavaa, muutama herkullinen letkautus siellä sun täällä. Mutta katson mielelläni välillä näitä leffoja, joita voi huoletta nollat taulussa vaan tuijottaa ja välillä hirnahtaa.
Kesto: 1h 32min

Iron Man 2

Robert Downey Jr., Don Cheadle, Gwyneth Paltrow, Mickey Rourke, Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Sam Rockwell (pirun kova setti). Ohjaajana Jon Favreau, joka myös näyttelee elokuvassa, sekä ohjannut mm. Iron Man (ykkösen).

Jälleen käytän laiskuuttani hyväkseni ja kiikutan finnkinon sivuilta juonen tähän:
Iron Man 2:ssa maailmalle on selvinnyt, että miljardöörikeksijä Tony Stark (Robert Downey Jr.) on panssaroitu supersankari Iron Man. Hallitus, lehdistö ja yleisö painostaa häntä jakamaan keksintönsä armeijan kanssa, mutta Tony on vastahakoinen paljastamaan Iron Manin panssarin salat, koska hän pelkää tietojen livahtavan vääriin käsiin.

Tältä Marvel hahmolta en osannut oikein odottaa mitään, ja varmaan siitä syystä juoni jotenkin mielestäni toimi. Oltaisiin toki voitu puraista oikein kunnolla tuota oikeaa Marvel universumia, jossa Stark pistää pukunsa koville. Mutta olisiko se sitten iskenyt isompaann yleisöön, ei luultavastikkaan, sillä joitain pohjatietoja täytyisi olla. Sitten tästä tulikin aika lailla päähän lyönti kilpailu leffa, jossa oli muutama ylläri juonessa. Sekä en voi sivuuttaa Rourken huikeaa näyttelijä suoritusta pahiksena.
Kesto: 2h 7min

Thor

Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston ja Stella Skarsgård. Ohjaajana Kenneth Branagh, itselleni ukkelin tuttu aiemmin ohjattu leffa on Operaatio Valkyrie (2008).

Finnkino kertoo seuraavaa:
Thor on eeppinen seikkailu joka laajentaa Marvel-maailmaa nykyajan Maasta Asgardin mystiseen valtakuntaan. Tarinan ytimessä on mahtava Thor, voimakas mutta ylimielinen soturi jonka uhkarohkeat teot herättävät henkiin ikivanhan sodan. Seurauksena Thor on karkotettu Maahan, jossa hänen on elettävä ihmisten joukossa. Kun hänen oman maailmansa vaarallisin vihollinen lähettää pimeimmät voimansa hyökkäämään Maahan, Thor oppii mitä todelliseen sankaruuteen tarvitaan.

Okei, menihän se näin… Mutta väliin mahtui paljon, Asgardin sankareita ja siellä tapahtui n. yli puolet elokuvasta. Thor, ukkosen jumala, joka pistelee elokuvan aikana jannuja nippuun ihan ilman supervoimiaankin. Olin tyytyväinen siitä, ettei elokuvasta tehty mitään rakkaushöpinää, vaan pysyttiin mahdollisimman uskollisina Marvel faneille, ei lisäilty mitään ekstroja Thoriin, kuten saattoi käydä mm. Spider-manille. Odotan innolla tekeillä olevaa jatko-osaa.
Kesto: 1h 56min

X-Men: First Class

James McAvoy, Michael Fassbender, Rose Byrne, January Jones, Jennifer Lawrence, Kevin Bacon, Nicholas Hoult. Ohjaus, Matthew Vaughn (Kick-Ass 2010, Stardust 2007, Snatch 2000).

Ja jälleen säästän itseäni, ja poimin tekstit muualta:
X-Men: First Class luotaa X-Men-saagan eeppistä alkutaivalta ja paljastaa kuulujen tapahtumien salaisia taustoja. Ennen kuin mutantit olivat paljastaneet itsensä maailmalle ja ennen kuin Charles Xavier ja Erik Lensherr ottivat käyttöön nimet Professori X ja Magneto, he olivat vielä vasta hiljattain voimansa löytäneitä nuorukaisia. Ensi alkuun he eivät suinkaan olleet arkkivihollisia, vaan itse asiassa hyviä ystäviä, jotka taistelivat yhdessä muiden mutanttien (joidenkin tuttujen, joidenkin uusien) kanssa koko maailmaa uhkaavaa tuhoa vastaan. Taistelun tuoksinassa heidän välilleen repesi syvä kuilu, ja niin sai alkunsa ikuinen sota Magneton Veljeskunnan ja Professori X:n X-Menin välillä.

Tämä jos jokin on totta! Tosin kun sitä aletaan kuvaamaan, tulee pieniä seikkoja, joilla ns. piristetään katsojia. Eivätkä tietenkään kaikki ole lehdistä, vaan kirjoittajien päästä tempaistuja. Eivät ne häiritse, varsinkaan jollei tiedä mikä ei kuulu mihinkin. Toisin sanoen, jos on lukenut nörttinä moneen otteeseen lehdistä tuota alkua, se meinaan toistetaan niissä useasti, ja aina on jotain pientä uutta vanhaa.
Elokuva on hyvä, varsinkin jos on katsonut edeltäjänsä ja pitää sci-fi tyylistä. On tietenkin asioita joita jäin kaipaamaan, mutta jään taasen odottelemaan jatko-osaa.
Kesto: 2h 14min

Tämä postaus oli siis täysin elokuva painotteinen, kokeilin tätä ensimmäistä kertaa. Vaikka olisi ollut pakinoitavaa Tervasaaren kesäteatterista (näytös: Luulosairas) ja espressokoneista ja Hario V60 dripperistä. Niistä ehkä toisessa postauksessa.

-Stay Tuned-

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s