Mariehamn

Posted: 26/07/2011 in Elämää, Kesä, Musiikkia, Olut, Valokuvaus
Tags: , ,

Maarianhaminan reissuraportti

Nyt teenkin seuraavasti, laitan kuvasatoa toiselle sivulle ja raporttini toiselle. Suosittelen lukaisemaan ensin, niin kuvistakin ymmärtänee enempi. Mutta jollet jaksa lukea, niin TÄSTÄ suoraan kuviin.

Torstai aamulla taksilla steissille, siitä junalla Turkuun, laivaan ja nokka kohti Ahvenanmaata. Koskaan en ole oikein aikuisiällä käynyt paikassa, tai kumpikaan meistä, niin nyt oli ihan hyvä hetki sille.
Eka ilta jäi hieman tyngäksi, kun aikainen aamuherätys antoi luvan unimasalle verottaa meiltä tajun pois jo ennen kuin pää osui tyynyyn.
Seuraavana päivänä suunnattiin rantsuun, jossa uitiin ja kuivateltiin niin että nahka pääsi kärähtämään.

Maarianhaminan kiertäminen sai uusia ulottovuuksia, kun hieman luettiin jälleen karttaa ja päätettiin ottaa omaa suuntaa. Päästiin johonkin kumman lintubongarireitille, sillä reitillä ei ollut kuin yksi suunta, eteenpäin, oli hieman ahdasta. Ainoa mitä siinä tuli bongattua olivat sudenkorennot ja heinäsirkat, joita olikin sitten paljon.

Kaupungissa oli pari tapahtumaa samaan aikaan, festarit (Rock Off) ja cruisingit, näitä sitten kuunneltiin ja katseltiin. Festarit olivat jotain coverbiisien soittamis settiä koko ajan, autot olivat jenkkejä joka lähtöön ja niitä oli monta kymmentä. Autoja tuli kuvattua miltei jokainen, ihan mielessä rakentaa niistä mosaiikkikuva. Tämä siis kirjoitusvaiheessa vielä ajatusasteella edelleen.

Matkan aikana en juonut kuin muutaman suodatinkahvin, vähän olutta (Stallhagenia, Fosterssia ja Karjalaa). Syömisetkin jäivät aika nortsi asteelle (jäätelöllä tultiin kyllästetyiksi), ja oli päiviä kun tilaamisesta ei tullut yhtään mitään, tuntui kuin piirtäen olisi tullut tilaus paremmin pöytään.

Takaisin himaan tultiin jälleen laiva-juna yhdistelmällä, mutta tällä kertaa otettiin spåra taksin tilalle, kotiovea avattiin joskus sunnuntaina puolilta öin.
Ensikerralla jos ja kun lähdemme tuonne saarelle, mukana on auto. Nyt tuli taakse kasakaupalla kilometrejä, mutta kuitenkin sitä saaristolaistunnelmaa jäätiin vaille.

Sitten niitä kuvia, klikkaa TÄTÄ.

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s