“Clear thinking requires courage rather than intelligence.”

Posted: 16/07/2011 in Elämää, kahvi, Kesä
Tags: , , , ,

Nyt ollaan pahimmat sateet ainakin näin lähipäivien ennusteiden mukaan heitetty. Odotellaan vain jälleen niitä helteitä, ja rantsuja.
Jokin saukko heräsi sisältäni talviuniltaan hieman ennen sateita, nyt tekee mieli päästä vain veteen lillumaan. Sitten takaisin rannalle kärtsäämään, josta onkin jälleen hyvä viilentyä veden saartamana.

Pikkumiehellä on ollut aurinkoisina päivinä oma “allas”, jonne sitten kiivetään ja tullaan kohta pois. Tätä saattaa seurata suht kauan, ja ennen aikainen poistaminen ja pukeminen tuottavat valtavan mielipahan.
Kahvin kanssa olen puuhastellut lähinnä espressoja Kahvila Sävystä ostamastani espressoblendistä, jota kyseisen kahvilan omistajapariskunnasta toinen (Kaisa) käytti Barista skaboissa kisakahvinaan.
Kokeilin pari iltaa sitten myös Johan&Nyströmin Bourbon Passa:sta kylmäuuttoa, eli latasin karkeaa jauhatusta 60g 6,5dl:ään vettä, nämä sekaisin pulloon ja jääkaappiin kymmeneksi tunniksi. Illalla sitten maistamaan, maistoinkin itsekseni koko pullollisen. Jännän makuista, jääpalat ja tuskaisen kuuma ilma olisivat voineet tehdä hyvän lisämausteen.
Taidan pysytellä ihan espresso, maito ja jääpalat linjalla, mitä tulee kylmiin kahvijuomiin.

“Clear thinking requires courage rather than intelligence.”
Thomas Stephen Szasz
(Hungarian psychiatrist and Professor of Psychiatry Emeritus at State University of New York Health Science Center in Syracuse, b.1920)

“Selkeä ajattelu vaatii rohkeutta eikä älyä.”

Surffailin aikani kuluksi, sillä aamulla sille jäi aikaa kun ei tullut enää unta. Olen jokseenkin kiinnostunut lainauksista, nokkelista sellaisista. Kirjoitinkin hakusanoiksi “Positive Thinking Quotes”, sittemmin poistin tuon positiven, ja sain mielekkään mietittävän quoten eteeni.

“Watch your thoughts, for they become words.
Watch your words, for they become actions.
Watch your actions, for they become habits.
Watch your habits, for they become character.
Watch your character, for it becomes your destiny.”

“Varo ajatuksiasi, niiden tulemista sanoiksi.
Varo sanojasi, niiden tulemista teoiksi.
Varo tekojasi, niiden tulemista tavoiksi.
Varo tapojasi, niiden tulemista luonteeksi.
Varo luonnettasi, sen tulemista kohtaloksesi.”
(oma vapaa suomennokseni, sillä en ollut tyytyväinen google translateen)

Vaikka tämän lukee monta kertaa peräkkäin, yrittää oikein muovailla siitä jotenkin mieluistaan, ei se muutu (mikä käyttäytymismalli lienee tämäkin!?). Ehkä se saa jopa tuntemaan itseni hieman yksinkertaikseksi, sillä tuntuu että kompastun joka lauseen kohdalla. Oli miten oli, englanniksi luettuna ja kirjoitettuna nuo lainaukseni kuulostavat joka tapauksessa älykkäämmiltä (enkä edes tiedä miksi).
Tätä on nyt pyöritelty mielessä muutaman päivän, ja saan sen kuulostamaan aina vain enemmänkin toteamiselta kuin ensikädellä ns. varoitukselta, ei tarvitse kuin hieman ajatella lopusta alkuun päin.

Jos jotain lukemista kaipaa, suosittelen professorin julkaisuja vuodesta -47 tähän saakka, sekä toivottavasti vieläkin pidempään.

Huomasin jo kirjoittaessani googlettaa tuon otsikon, ja kuinka sattuikaan sopivasti että tästä oli jo blogi kirjoitus. (linkki) Blogin nimi on “suurin onni on tuntea olevansa olemassa“, aika syvää tekstiä kun vertaan omaan pintahyppelyyni. Luin pitkät pätkät, ja kirjoittajan tyyli on mukaansa tempaisevaa, postauksissa on pointtia. Kun taas erään toisen nakutelmat…


Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s