Elokuvia ja Vietnamilaista kahvia

Posted: 04/07/2011 in Elämää, Elokuvat, kahvi, Kesä
Tags: , , , , , ,

Jos vaikka tänä yönä lämpötila olisi siedettävissä lukemissa, ainakin lupaavalta näyttää.

Viime aikoina on tullut katseltua kuinka projektorikello (jossa myös lämpötilat) heijastaa seinälle ikävän faktan, on ihan sietämättömän kuuma ja aamu vain lähenee, nukkumisista tietoakaan.
On siis mm. tullut katseltua talletettuja leffoja. Viime yönä oli vuorossa Stathamin ja Snipesin Chaos sekä Cagen ja Hawken Lord Of War,
Yritän arvostella spoilaamatta koko pakettia. Chaoksen aikana luulin vähän väliä arvaavani mitä seuraavaksi tapahtuu ja kuka on pahis, no score, juoni oli aikast nerokas. Vaikka elokuvan katsoi mielellään, eikä siinä ollut juurikaan turhia lässytyksiä (u know, boy loves a girl, girl says no, boy whacks his/her brains out), niin silti tuolla kaksikolla olisi pitänyt saada aikaan kunnon CHAOS. Crank ja Demolitionman jos kerran laitetaan yhteen, ja saadaan jotain pankkikeikka sekoilua, niin jossain mättää!? Taidan alkaa kohta itse kirjoittamaan kässäreitä…

Lord of war, oli asteikon ”fuck the shit – Legenda”, puolivälin hieman alapuolen, sanoisin ”koska alkaa tapahtumaan?” sarjaa. Ihme etten senkään aikana saanut unta.

Tänään tuli haettua viimein paketti postista, pari päivää se otti saada aikaiseksi mennä sinne niin, että pulju olisi ihan aukikin. On ollut tässä kaikkea, kuten DTM:n terde, VST-filtterien hakua ja kevyttä testaamista. Filttereistä voi lukea (oliko se…) toissa kertaisesta Barista Magazinesta muutaman sivun verran, voin paljastaa sen verran, ettei se luultavasti monia pahemmin kiinnosta, itse olen täpinöissäni.

Valmistautuminen

Eli paketissa tuli mukana kaverin lähettämät Vietnamilaiset kahvinpavut (kiitokset Kunelle!) Näiden vieressä Jumbon stockalta poimittu kondensoitu maitotölkki , kuuluu asiaan jos haluaa juoda sen pavuista jauhetun purujen läpi vedetyn nektarin irvistelemättä. Sitten kun ei ollut oikeaa vietnamilaista Cà phê phin suodatinta, sijoitin viimein 2-kupin Harion V60:seen. Olisin voinut pelata normi melittan mild suodatinpapereillakin, mutta kun nyt olin kaupassa, niin mukaan tuli asiaan kuuluvat suodatinpaperit (malliltaan erilaisia pohjasta, toinen suippo, toisessa vaakatasoa).

Vaaka, PeDe ja pavut

Purin kiltisti pavut purkkiin, huomasin niiden jännän pinnan, sellainen hieman tahmea, muutenkin olivat erittäin tummia. Punnitsin 20g papua käsimyllyyn, veivaus tuntui kuin olisin ilmaa veivaillut, niin pehmeitä pavut olivat. Aavistelin että ovatko enää kunnossa, ja mikä on lopputulos.
Esikastelu filtterille V60:sessa, sitten purut sinne. Vedenkeittimellä Buonoon (pitkänokkainen kannu) kuumaa vettä, ei kuitenkaan kiehuvaa.

40g maitoa

Samaan aikaan kaadoin tölkistä maitoa kuppiin 40g, maito oli todella ns. toffeemaista, kaatamisesta meinasi tulla ongelma.

Kuitenkin sain homman pyörimään, kuppi valmiina maidon kera, buonossa kuumat vedet ja V60 kupin päällä ja koko setti vaa’alla.
Vaaka sen takia, että tiedän lopettaa kaatamisen kun tulee tietty lukema täyteen. Ajattelin että jos nyt 20g puruja, niin siihen voisi latoa vettä 3dl perään, kun kerran on maitoakin 40g pehmittämässä.

3dl täynnä

Ensi kertaa tätä tein, ja hieman usko meinasi hiipua vielä kun sekkari näytti uuttoajaksi 2:30, yleinen suositus on lukemani mukaan n.3min-4min. Olin jauhanut liian karkeaa…

Sitten itse makutesti. Alkuun tuli tummanpuhuva pehmeä selkeä kahvi esiin, jota seurasi välittömästi toffeekarkkimainen makea maku, joka sitten pysyttelikin jälkimakunakin jokin aikaa. En tosiaan sanoisi tätä huonoksi kupiksi, ja jos tästä vielä harjaantuu, niin varokoot turkkilainen valmistus menetelmä, vietnamilainen on nyt reviirillä.

Loppuun kuva valmiista kupista. Valittelen kuvien laatua, sillä kaikki on napsittu puhelimella, järkkäri on salamansa takia vielä huollossa, sekä pokkari oli S:n ja L:n mukana lenkillä.

Valmis lopputuotos

Advertisements
Comments
  1. […] mutta näiden kahden lopputulos on kyllä valehtematta erittäin maukas. Siitä tein joskus postauksen (tuolloin en omistanut vielä cà phê […]

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s