Hiekkalaatikolta Tallinnaan

Posted: 29/06/2011 in Elämää
Tags: , , , , ,

Enpäs aloitakkaan heti tästä päivästä, sillä tulevaa kirjoitusta pitää hieman alustaa eilisellä.

Aamulla herättiin aikast aikaisin, aamupalat naamaan, mut ei kuitenkaan kahvia. Kahvit otettiinkin pykälään hiekkalaatikolle, niin ja tietenkin Leevi. Pitäähän lapsi olla siellä mukana, muuten jos vaikka siellä olis muita kakaroita, niin voisi leimautua setämieheksi.

Château de café du matin

Ja ehdinpä tehdäkkin yhden linnan, heti kun L:n mielenkiinto loppui jatkuvaan tuhoamisen sijaan muuhun ympäristöön. Nimesin linnakkeen aamukahville, ehti se olla siinä n.10min sitten L tuli ja tuhosi sen (tuo ranskani on vapaata kauraa kielioppi-ihmisille korjattavaksi).

Laatikolta suuntasimme ystävän luokse kahville, kiitokset S:n kaverille, toiselle S:lle kaikista eväistä yms. oli hubaa, vaikka olikin liian kuumaa kahville itselleen.
Ei kuitenkaan menty suoraan, vaan julkisilla Kampin ostarille josta valuttiin espan kautta Kaisaniemeen josta metrolla loppupätkä. Ilta ikään kuin venähti ja oli jo hiukan myöhä kun tultiin takaisin, ekaa kertaa muuten osuttiin uuteen metroon.

Sitten miten se liittyy tähän päivään? No olinko loppuillasta kuitti, olin, muistinko että seuraavana aamuna olis herätys Tallinnaan? En.

Taakse jää Helsinki

Siinä sitten huonosti nukutun yön jälkeen oltiinkin  jo päiväristeilyllä, kuuma ilma sai kummasti helpotusta laivan kannella. Mentiin jonkin ajan päästä sisään kahville, en tiedä mitä Virolaiset laittavat Latteen, mutta sen jälkeen nukuin n.reilu tunnin pää pöydässä.

Itse Tallinnassahan olisi ollut muutama loistava kahvipaikka, mutten muistanut ottaa niiden sijainteja muistiin ennen lähtöä. Niimpä nyt kotona on sitten kiva katsoa, kun eräs foorumilainen kehaisee Raekojan Il Gallo Nero nimistä kahvilamyymälää. Siellä juuri pysähdyimme ensi kertaa tankkaamaan nestettä, S colaa ja itse otin Newcastlen Brown Alea, muistin hämäristä kaivelin tietoa että sen kuuluisi olla hyvää. Olihan se, vaikka aika paljon myötätuulta toivat kuuma ilma sekä oluen lämpötila. Leeville oli mukana ihan omat Smoothiet, aika haipakkaa sekin upposi poikaan.

Ei sattunut maista mitään ostettavaa, joten tax-free sai kelvata. Itselleni ostin vain pari pulloa, Rémyn ja yhden rommipullon. Ei se ettenkö olisi muutenkin jo rommin ystävä, mutta ensi kertaa ostan kotiin Mount Gay nimistä Barbadosilaista tummaa nerojen nektaria.

Eipä tuosta ihmeempiä, kuin että onneksi laiva oli täynnä ja oikein tulvi kakaroita, teki oikein haastavaksi istumapaikkojen löytämisen. Ainakin oli jotain mistä valittaa ja möristä, esim. miksi ne aina valtaavat hissit, terhakat tenavat vailla ostoksia.

Loppukuvaksi jälleen päätyy Leevi, jonka laskimme vapaaksi mm. laivan kannella. Siellä se käpötteli ja huuteli käskyjä milloin millekkin/kellekkin.

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s