Mochaccino?

Posted: 16/06/2011 in Elämää, kahvi
Tags: , ,

Noniin, nyt on putsattu pyörivä kivi.
Siis sellainen kartionmallinen juttu, jossa alla vettä ja pieni vesipumppu, päällä olevalla tasolla on pienempiä kiviä. Sit keskellä iso (ontto)kiven näköinen boltsi, joka pyörii pumpun voimalla. Kuulostaa ja näyttäää kasvien seassa kivalta, kivasti vielä tuo ilmankosteuttakin. Mutta aika äärimmäisen kettumainen putsata, ja silloin kun kivi ei enää pyöri, tietää se että pumpussa on smäidää liiakseen, ja pitää putsata koko härpäke.

kuva selventänee hieman kiveksiä

Se kivistä.
Tuossa pari päivää sitten sain idean tehdä Mochaccinon… Jollet tiedä mikä se on, tai miten se valmistetaan, olet samassa pisteessa kuin olin itse ennen kuin luin mastercardläpyskäroskapostia. Olin heittämässä sitä lehdykkää juuri pois, kun silmiini osui espresson kuva, äkkiä kääntämään sille sivulle. Siinä oli viime vuoden Suomen mestari barista, Joona Suominen Turusta (aivan loisto tyyppi, aina tuntuu olevan hyvällä tuulella). Kertoi kaikkea kahvien ihmeellisestä maailmasta, ihan jees juttu. Sit siinä vieressä oli selvennetty mitä mm. cappuccinossa ja cafe lattessa on sisällä ja paljonko. Oli muitakin, silmäilin sillein, ei ikinä meillä. Hetken kun pähkäilin, mietin olenko oikea tuomitsemaan siirappikahveja jollen ole itse niihin paneutunut.

Tuumasta toimeen, jääkaapista suklaakastiketta (tarkoitettu alunperin jäden päälle), Silvia tulille ja papua jauhamaan.
Piti hieman luntata netistä vielä että mistä tuota juodaan, kupista vai lasista, lasi oli oikein (kai).
Valuttelin essot ja vaahdotin maidot, kaadoin suklaakastikkeet lasin pohjalle, vähän oli hieman outo fiilis ruveta kasaamaan niitä.

Jotain tälläistä sain aikaan...

Maku oli kuin cappuccinoon olisi sekoitettu hieman sokeria. Joten lisäsin suklaata, ei vieläkään muuta kuin muuttui makeammaksi. Sekoittelin lusikalla jonnin aikaa toivoen jotain tulosta, mutta eipä se siitä ihmeemmäksi muuttunut.

No ainakin voin nyt todeta tuon olevan aika heikko esitys korvaamaan vanhaa kunnon oikein valmistettua capua.

Seuraavaksi pitää kokeilla jotain muita vielä maistamattomia, kuten esim. espresso romano (esso sitruunaviipaleella).

Loppuun heitän tutusta Cyanide and Happiness sarjiksesta stripin.

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s